Arkadaşlar çok fazla okuyamadım yazılanları ama feragat dilekçesi vs gibi bir şey gördüm ama tam anlayamadım. Denetmen yardımcılığını Asil olarak kazandım ancak yakın bir zamanda açıklanan başka bir kurum mülakatımın sonucunun olumlu olması dolayısıyla denetmenliği düşünmüyorum. Herhangi bir hak kaybına sebep olmamak için ne yapabilirim bileniniz var mı ?
SSK tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı
-
RE: 2018 İdari Yargı Sınavı
@kilici Her duyuma , edinilen bilgiye saygım var ancak bu zamana kadar ki edindiğim bilgi ve izlenimler hakimlik alımlarının hiç bir zaman uzun vadeli bir program dahilinde olmadığı yönünde. Bir tek ,Bekir Bozdağ 3 haziran sınavını ilan ederken yıl sonunu işaret ederek bir sınavın daha olacağını belirtmişti. Ancak gördüğünüz üzere alınacak tür, sayı vs. ilan zamanına kadar mutlaka değişir. Bakan bey devam etseydi eminimki avukatlardan adli de 24 Aralık sınavında olurdu.
- İdari yargı sınavına gelirsek açılacağı ve sayısı belli olursa mutlaka kulağıma gelir, bu platformda da belirtirim. Ancak şu an için ek ilan vs öyle bir şey duymadım, direk idari yargı açılmasına gerek görülmedi dendi .
- KHK ile getirilen kadroların nasıl kullanılacağına dair bir bilgi edinirsem onu da belirtirim.
-
Bahara duyum alan ben varım . Bir alım düşünülüyor ancak adli sınavının zamanına bağlı. Mayıs civarlarında bir adli alımı olursa yanında idari de olur. Eğer mayısa tekrar bir adli alımı düşünülmezse tek idari yargı sınavı açılmaz.
-
RE: Olası Sonbahar Dönemi İdari Yargı Hazırlık
@lulu Merhaba, şu an için Mayıs ta bir sınav ihtimaline dair bir bilgi yok bende. Bir ümit, en ufak bir ihtimale dair bir bilgim olsa inanın hemen yazarım buraya. Ben bu ilanda sayının son 2 sınava göre az olmasını, adli yargı için bile ihtiyacın acilliğinin kalmadığı artık alımların normal seyrinde 500-600 şeklinde ilerleyeceği sonucunu çıkarırım. Bu arada yanlış anlaşılmasın, şu an ilan daha yeni geldi bir sonraki alım,ilan vs bir planlama duymadım. Burdan Mayıs ayında da ilan gelmez kanısına kapılmayın.
-
Arkadaşlar merhaba, ders çalışmanızı aksatmayın, daha başlamayan varsa hemen başlasın, aralıkta büyük ihtimalle olmayacak idari yargı. Ama çalışmanızı azaltmayın, sınav zor bir sınav ne kadar çalışırsanız çalışın ilk 600 e (son sınavda 200 kadro olduğundan 600 dedim ) kalmak zor.77-78 doğruyla kapatıyor ki kontenjan,sınavda 9 hukuk alanının her birinden 1,1 iktisat maliye 1 türkçe 1 matematik 2 tarih 1 vatandaşlıktan minimum yanlış yapsanız dahi 15 yanlış yapar. Son anda belki bir güzellik olur kontenjan ayrılır, ancak ilan geldiğinde idari yargıyı göremeseniz bile çalışmayı azaltmayın. Bu kış olmasa ertesi sene bahar da olur sınav. Her ne şekilde zorluk çıkarsa çıksın moralinizi bozmayın. İdari hakimliği kazanmanın sınavın kendisinden daha farklı şekillerde zorlukları var çünkü.
-
@Suigeneris Bu yıl sonunda sınav olacak ama idari yargının olması çok zor bir ihtimal. Geçtiğimiz hafta yapılan planlamada idari yargı düşünülmedi. Adli de ise alım normale döndü herhalde çünkü 800-1000 arası bir alım yapılacağı söylendi.
-
@Suigeneris Yok ne özürü est. Samimi duygularınızla böyle bir ani tepki verdiğinizi biliyorum. Ne zaman açılacağı hususunda bir bilgim yok. Ama her zaman hazır olursanız o an geldiğinde işiniz çok kolaylaşır. İdari hakimlik sınavı cidden zor bir süreç o yüzden hayırlısıyla sınavı kazandığınızda göreceksiniz mutluluğuna eşdeğer bir şey olmayacak
-
@Suigeneris Gk-Gy bu sınavda hayat kurtarır. Olabilecek maksimumu yapmak hatta 27-28 bandına çekmek, alanda büyük rahatlık sağlar.Çünkü ortalama olarak herkesin kafasında 1 ders aşırı problemli olur. Ve her sınavda mutlaka adayın iyi bildiği derslerden birinde sorular sıkıntılı acayip gelir. Yani kısacası alanda mutlaka bir aksaklık olur , Gk-Gy burada resmen sigorta gibi rahatlık sağlar.
-
@Suigeneris Bir bilgim yok maalesef
Bence 2018 de açılır. Ama sanki Aralık daha yüksek ihtimal. Mayıs da adlinin ihtimali bile düşük bence.
-
RE: İdari Hakimlik Sınavı Kaynak Listesi, Çalışma Yöntemi.
@aslan-reyiz 1- Av-idari liste http://www.pgm.adalet.gov.tr/duyuru/2017/nisan/kazanan isim idari.pdf
2- BİMER cevabı olarak 40 kişinin olduğu yazı facedeki murat kaymak ın hakimlik grubunda vardı. Zaten şahsen bimer cevabından öncede biliyordum.
SSK tarafından gönderilen son iletiler
-
@ömerhayyam 3-4 ay önce Mayıs için belki olabilir deniyordu ancak şu an için mayıs hazirana ne adli ne idari için sınav düşünülüyor tam olarak bahsettiğiniz sebepten 24 Aralık ın mülakatları ile uğraşılıyor. Herhangi bir sınav planlanmasına başlanmadı . Artık ümitler 2018 Aralık a kaldı. Derseniz 3-4 ay önce Mayıs ayı nerden ortaya çıktı? Mayıs olayı düşünce olarak var idi. Ancak sadece düşüncede kaldı an itibariyle, herhangi bir plan program yok şu anda maalesef. Ha idari yargıda ihtiyaç var mı derseniz o hiç yok işte. Ancak sınav olması için yoğun baskı var.
-
@ömerhayyam Merhaba. 3 haziran sonuçları bu çarşamba veya perşembe açıklanır. İdari yargı için 24 Aralık a bir çalışma yok. Tek idari olmaz kanaatimce , Mayıs da olursa 2 side olur, ay olarak şu an için söylenen Mayıs. Ama o da ihtimal tabi ki.
-
@aslan-reyiz İdariye alım planı var. Ama mayıs da olması için adlinin de Mayıs da açılması lazım
Adli yargı alımının planına göre mayıs da ihtimal var.
-
@kismetnasip Keşke kesin Mayıs da olacak diyebilsem
Ben aralıkta 800-100 arası adli dedim 950 düşünülüyor dendi pgm de. İlan da 1500 oldu sayı. O yüzden Ocak Şubatı görmeden kesin Mayıs diyemiyorum. Ama mezun idari alım düşünülüyor orası kesin.
-
@aslan-reyiz 1- Av-idari liste http://www.pgm.adalet.gov.tr/duyuru/2017/nisan/kazanan isim idari.pdf
2- BİMER cevabı olarak 40 kişinin olduğu yazı facedeki murat kaymak ın hakimlik grubunda vardı. Zaten şahsen bimer cevabından öncede biliyordum.
-
Bahara duyum alan ben varım . Bir alım düşünülüyor ancak adli sınavının zamanına bağlı. Mayıs civarlarında bir adli alımı olursa yanında idari de olur. Eğer mayısa tekrar bir adli alımı düşünülmezse tek idari yargı sınavı açılmaz.
-
@aslan-reyiz, içinde söyledi: İdari Hakimlik Sınavı Kaynak Listesi, Çalışma Yöntemi.
a 23 kişi alındı .İdariden 200 kişi ayrıldı iibfden
İletinizi yanlış anlamadıysam eğer son alıma dair yazdıklarınızda büyük hata var. Düzeltmek için yazıyorum. Eğer ben yanlış anladıysam ve hata yaptıysam siz de beni düzeltin.
1- Son alım avukatlıktan idari kadrosu 100. Mülakat sonucu alınan 61 kişi. İİBF liler avukatlık yapamayacağı için bu kadro alımına başvurma hakları yok zaten. O yüzden bu kadro alımında İİBF kotasını doldurup doldurmama problemi yok zaten.
2- Son alım mezunlardan idari kadrosu 200. İİBF mezunlarına maksimum 40 kişi olabilir %20 lik kotadan dolayı. 160 kişi de hukuk mezunlarından seçebilirler. Bu 200 kadrolu ilanın sonucu olarak 40 İİBF mezunu ve 80 hukuk mezunu toplamda 120 aday mülakat sonucu başarılı sayıldı. Anlaşıldığı üzere son alımda İİBF kotasının doldurulmaması gibi bir problem hiç yaşanmadı. Aksine tamamı dolduruldu.
Ayıca son alımdan önceki alım olan 30 mayıs 2015 sınavı sonucunda da 200 kişilik kadrolu ilan sonucu 39 İİBF mezunu mülakat sonucu başarılı sayıldı, ordada kota %97.5 dolduruldu. -
@kilici Her duyuma , edinilen bilgiye saygım var ancak bu zamana kadar ki edindiğim bilgi ve izlenimler hakimlik alımlarının hiç bir zaman uzun vadeli bir program dahilinde olmadığı yönünde. Bir tek ,Bekir Bozdağ 3 haziran sınavını ilan ederken yıl sonunu işaret ederek bir sınavın daha olacağını belirtmişti. Ancak gördüğünüz üzere alınacak tür, sayı vs. ilan zamanına kadar mutlaka değişir. Bakan bey devam etseydi eminimki avukatlardan adli de 24 Aralık sınavında olurdu.
- İdari yargı sınavına gelirsek açılacağı ve sayısı belli olursa mutlaka kulağıma gelir, bu platformda da belirtirim. Ancak şu an için ek ilan vs öyle bir şey duymadım, direk idari yargı açılmasına gerek görülmedi dendi .
- KHK ile getirilen kadroların nasıl kullanılacağına dair bir bilgi edinirsem onu da belirtirim.
-
@Suigeneris Bir bilgim yok maalesef
Bence 2018 de açılır. Ama sanki Aralık daha yüksek ihtimal. Mayıs da adlinin ihtimali bile düşük bence.
-
@lulu Merhaba, şu an için Mayıs ta bir sınav ihtimaline dair bir bilgi yok bende. Bir ümit, en ufak bir ihtimale dair bir bilgim olsa inanın hemen yazarım buraya. Ben bu ilanda sayının son 2 sınava göre az olmasını, adli yargı için bile ihtiyacın acilliğinin kalmadığı artık alımların normal seyrinde 500-600 şeklinde ilerleyeceği sonucunu çıkarırım. Bu arada yanlış anlaşılmasın, şu an ilan daha yeni geldi bir sonraki alım,ilan vs bir planlama duymadım. Burdan Mayıs ayında da ilan gelmez kanısına kapılmayın.