Bir garip de beni yazın. Kpss den derece yaptım. Kurum sınavında 92 puan aldım ve mülakatım da gayet güzel geçti. Yıllarımı verdim bu yola... Emek verdim. Yeri geldi cebimde iki üç lirayla yemek yiyemedim. Nice imtihanlar geçirdim ve hala geçiriyorum. Bir umut bağlıyorum. Artık ben de hayatımı kuracağım diyorum. Ama elimizden alıyorlar. Merak ediyorum; vicdanları rahat uyuyabiliyorlar mı ki? Gönül rahatlığıyla maaşlarını cekebiliyorlar mi o bankamatiklerden? Bir gencin daha üstünü çizdik bu işte adaletsizlik var diye geçiyor mu acaba içlerinden? İftar vaktini bogazimiza düğümleyenler, masum bir ananın daha bedduasını yiyerek oruç açtılar, haberleri yok. Ne diyebilirim ki? Ben de vazgeciyorum artık. Biz de böyle kaybettik deriz en fazla. Adaletin batsın dünya...

vural tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2018 GUY Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Mülakatları
-
RE: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
Arkadaşlar, aranızda elbet bir gün güzel yerlere gelip yetki ve sorumluluk sahibi olacak insanlar vardır. Sizden ricam bu ideallere kavuştuğunuzda ardınızda bıraktığınız memleketin çocuklarını veya her kime hizmet ediyorsanız hizmet ettiğiniz insanları düşünerek görevlerinizi ifa etmenizdir. Öyle yoruldum ki şu süreçten, andımdır; Olur da bir gün güzel yerlere gelirsem, geldiğim yerin babamın malı makamı olduğunu düşünmeden, şu geçirdiğim çile dolu yılları aklımdan bir an dahi çıkarmadan, hizmet ettiğim veya hitap ettiğim insanların mağdur olmaması ve gönüllerinin kırılmaması için elimden geleni yapacağım. Aksini yapanın kalbi kurusun.
DGUY süreci ne alemde bilmiyorum, her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Ancak bir kamu görevlisi çıkıp da sizleri bu hale biz getirdik deyip, bizim büyük umutlar bağladığımız sınav sonuçlarının altı yedi ayda açıklanmasını makul göstermeye çalışıyorsa yazıklar olsun bu insana. Binlerce insan umutsuzluk girdabında boğuluyor. Allah yardımcımız olsun.
-
RE: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@paca08 Kusura bakma hocam. Mağduriyet mağduriyet yaratılarak giderilmez. Sen kazanılmış hakkını savunma konusunda isteksiz veya umursamaz olabilirsin, ben değilim. Ve benim gibi düşünen birçok insan olduğunu düşünüyorum. Esenboğada mağdur olmuşum, ikinci sınavda gidip o sınavı söke söke kazanmışım ve bir de üstüne klasik sınavda emek vermişim, masraf etmişim. Maddi manevi yıpranmışım. İlk sınavın iptali konusunda ben de sizinle hemfikirdim. Ancak şu noktadan sonra sınavın külliyen iptal edilmesi, hak olarak nitelendirilemez. Bu başlı başına bir mağduriyettir. İki elim hakkımı elimden alacak olanların yakasındadır. Bu mesele böyle. Ha gidersin ayrı bir 45 kişilik sınav yaparsın, bu sınavı kazananların da hakkını korursun. Bu savunulabilir. Aksini iddia etmek çok da hakkaniyetli bir yaklaşım değil.
-
RE: Geceye bir söz bir şiir bırak :)
Çok zaman kaybettim.
Çok zaman ve biraz ümit.
Yaşamak bu galiba.
İnsanları eskisi kadar sevmemek.
İnsanları ve eşyayı.
Galiba ölmek de bu.Cemil Meriç.
-
Şu sıkıntılı süreçte buralara kadar gelebilen tüm arkadaşları tebrik ederim. Kazanamayan arkadaşların ise önümüzdeki sınavda başarılı olmasini temenni ederim. Şu süreçte hakkı korumak adına emek veren herkese ayrıca teşekkürler. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin.
-
Hepinize iyi geceler dostlar. Yarın açıklanır mı ki?...Yarın bu saatler huzurlu uyuyabiliriz inşallah.
-
RE: 2018 Guy Alımı
@işletmezunu sizinle aynı durumdayız. Bundan önceki ilanın detaylarına baktım. Başvuru şartlarında erkek adaylar için " askerlikle ilişiği olmamak " yazıyordu. Umarım hazirandan önce ilan gelir. Aksi takdirde bu durum bizim için sıkıntılı olabilir diye tedirginlik yaşıyorum doğrusu. Ya da bir yolu vardır belki, yukarıda bir arkadaşın belirttiği gibi. Yani umarım.
-
RE: 11. Dönem Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2018 (500 Kişi)
@beveridge-eğrisi hocam, orada kanunlarla kanunların altındaki normlar arasındaki bir farka değinilmesini istemiş olabilirler diye düşünüyorum. Şöyle ki, kanunlarda anayasaya dayanma zorunluluğu bulunmuyor. Yani yasama yetkisi asli bir yetki olduğu için daha evvel anayasayla değinilmemiş bir hususta kanunla düzenleme yapılabiliyor. Ancak kanunlar anayasaya aykırı olamaz tabii ki. Ancak kanunların altındaki normlarda(tüzük yönetmelik vb.) Kanunlara dayanma zorunluluğu mevcut. Bununla birlikte bu normlar kanunlara ve anayasaya aykırı da olamazlar. Yani daha evvel kanunla düzenlenmeyen bir alanda yürütme organının düzenleyici normlarıyla düzenleme yapılamaz. Yani kanun olmayan yerde yürütme olamaz. Ancak yürütmenin mahfuz alanları(c.baskanligi genel sekreterligi gibi) bu durumun istisnası hükmünde. Kemal Gözler bu durumu böyle açıklıyor. Ben bu hususa değinirdim o sınava girmiş olsaydım, bilemiyorum.
-
Yıldık arkadaş. Bir an önce açıklansa da rahata kavuşşak. İki gündür elimde kağıt kalem yanlış doğru hesabı yapıyorum. 83 85 ler 76 77 ler(inşallah) kafayı yiyoruz yavaş yavaş. Yine de kalp kırmaya değmez arkadaşlar... hakkımızda hayırlısı olsun.
-
RE: Geceye bir söz bir şiir bırak :)
" Bir felâkete sükûn ve itidalle tahammül edenlerin manzarası, o felâket için ağlayıp çırpınanların manzarasından çok daha korkunç ve ezicidir. "
Sabahattin Ali.
vural tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
Başarılı yedek 520. Sıradayım. Gelme ihtimali var mıdır arkadaşlar? Yoksa umutsuz vaka mı?
-
RE: 2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
@redcrossbjk keşke şu iletiyi de okusalar... Kimin elindeyse bu sınavın açıklanma yetkisi, o insanlar okusalar... Yazık halimize.
-
@legolas Onların olsun. Bu sistemle bu zihniyetle baş edecek gücüm yok. Tek muradım; adaletsizlik yapanın adaletle yargılanmasıdır. Ya burda ya da ötede.
-
Bir garip de beni yazın. Kpss den derece yaptım. Kurum sınavında 92 puan aldım ve mülakatım da gayet güzel geçti. Yıllarımı verdim bu yola... Emek verdim. Yeri geldi cebimde iki üç lirayla yemek yiyemedim. Nice imtihanlar geçirdim ve hala geçiriyorum. Bir umut bağlıyorum. Artık ben de hayatımı kuracağım diyorum. Ama elimizden alıyorlar. Merak ediyorum; vicdanları rahat uyuyabiliyorlar mı ki? Gönül rahatlığıyla maaşlarını cekebiliyorlar mi o bankamatiklerden? Bir gencin daha üstünü çizdik bu işte adaletsizlik var diye geçiyor mu acaba içlerinden? İftar vaktini bogazimiza düğümleyenler, masum bir ananın daha bedduasını yiyerek oruç açtılar, haberleri yok. Ne diyebilirim ki? Ben de vazgeciyorum artık. Biz de böyle kaybettik deriz en fazla. Adaletin batsın dünya...
-
Bugün de açıklanmazsa çoğumuzun uğrayacağı hayal kırıklığının hesabı olmaz gerçekten. İnşallah bu gece her şey biter. Menfi veya müspet. Yıldık be.
-
Ya bi yemeğimizi yiyelim ya. Olmazsa nasıl yenir ki yemek? Orucu açar bi sigara yakarım herhalde... Ooy oy. İnşallah en çok hak edenler kazanır arkadaşlar. Hakkımızda hayırlısı olsun.
-
@babayega let the linç begin yazacaktım. Her şey bitmiş bile
geçmiş olsun... Bir daha böyle şakalar yapma...
-
@kaderkeita bence iktisada da bakın hocam. Zaten süre var mülakata. Üstelik iktisat ile maliye harmanlanarak çalışıldığında çok daha verimli oluyor bence.
-
Şu sıkıntılı süreçte buralara kadar gelebilen tüm arkadaşları tebrik ederim. Kazanamayan arkadaşların ise önümüzdeki sınavda başarılı olmasini temenni ederim. Şu süreçte hakkı korumak adına emek veren herkese ayrıca teşekkürler. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin.
-
RE: BİLİŞİM UZMAN YARDIMCISI ALIMI 2018
Arkadaşlar herkese hayırlı olsun. Sınavda konulara göre soru dağılımı nasıl yapılıyor, bilgisi olan var mı?