Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) Uzman Yardımcısı Alım İlanı
-
@sezginci hocam ruhsat alamama olasılığından dolayı genelde kabul etmiyorlar.
-
@hgrotius hocam ama alamama gibi bir ihtimal yokki gidip yemin edecem sadece
-
@sezginci hocam barolar birliği ve adalet bakanlığı aşamalarını geçtiniz mi ?
-
@hgrotius yok hocam harçları yatırdım yarın başvuracağım en geç 30 güne gelir diyorlar ama
-
@sezginci hocam bakanlık veya tbb vermeyebilir her başvuran alamıyor.
-
@sezginci Hocam staj bitiminden sonra baro ruhsat için belgeleri tbb ye yolluyor ve adalet bakanlığında burokrasiden dolayı süreç gereksiz yere uzuyor. Bir de ruhsat töreni olmadan ruhsat verilmiyor diye biliyorum. Eğer başvuru tarihleri içerisinde ruhsat elinizde olmazsa maalesef başvuramıyorsunuz. Zaten bu ilan ağustosta verildiğinde de ruhsat istiyordu. O zaman ilk kez böyle bir şart konulduğu için belirttiğiniz gibi bir esneklik gösterilebilme ihtimali vardı, çünkü YDS şartı varken kontenjanın dolmayacağı kesindi lakin kurumun zaten ilanda ruhsat isteyeceği önceden bilindiği için bu konuda ilana harfi harfine uyulacaktır hem kontenjan da başvuruda ruhsat fotokopisi istenmesine rağmen rahat bir şekilde dolacaktır.
Hukuk mezunları her ne kadar hakimliği hedeflese de puanlarının yettiği A kadro ilanlara hele ki YDS şartı olmayınca yüklü miktarda başvuruyorlar. Yani kurum zaten dil şartını kaldırarak sinava olabildiğince fazla kişinin girebilmesine olanak sağladı.
Olmadı ASPB ilanı var ya da hakimlik falan da olmazsa 2017 KPSS sonrası hukukçular için hem BTK hem başka kurumlar Fetöden dolayı ihraçlar olduğu için alıma çıkarlar. Puanınız iyiyse bir sınava giremiyorum diye moral bozmayın hocam:)
-
@odtüsbky anladım hocam teşekkür ettim.yapacak bir şey yok
-
Arkadaşlar genel olarak soruyorum.ruhsatı alınca avukatlığa başlayayıp kpssyi ve yds yi(zor olacak gibi) birlikte mi götüreyim yoksa kpssye kadar sadece kpss çalışıp kpss den sonra avukatlığa mı başlayayım.Ne dersiniz veya siz nasıl yapıyorsunuz.
-
Arkadaşlar hukuk konuları arasında ceza ve idare var. Ayrıyeten iyuk ve cmk belirtilmemiş. Sizce bunlar da dahil midir?
-
@sezginci Sonradan iş bulması zor oluyor benden söylemesi (Ankara için tabi). Diğer şehirleri bilemem. Kendine güveniyosan iş konusunda sıkıntı çekmem diyosan ya da hedefin tamamiyle devletse sadece sınavlara odaklan ama özel ihtimal dahilindeyse çok uzatma bu sınavlara hazırlık sürecini.
-
@Jackwolsk hocam benim tereddütte kaldığım konu çalışırken birlikte kpss götürülür mü.avukatlığa olumsuz bakmıyorum. Sadece elimden geldiği kadar hakimlik ve kpss a yı deneyeyim.daha sonra olmazsa avukatlığa başladığımda kafam net olsun.
-
@sezginci Hocam Ankara'da bu Fetö olaylarından dolayı cmk davaları çok artmış ve bir arkadaş da ağustostan ekime kadar iyi para kazanıp altına araba çekmişti. Pek samimi değilim şimdi napıyor bilmiyorum ama Ankara'da cmk'dan iyi para kazanılıyor en azından şu Fetö davaları devam ettiği sürece... Bunun haricinde İstanbul ve Kocaeli'de de iş davaları çok olduğu için iş bulmak kolay ama birçok anadolu şehrinde özel avukatlık yapmak zormuş, iş yokmuş...
-
Başvuru formu neymiş öyle.Sırf onun yüzünden başvurmayabilirim
-
Arkadaslar avukatlik ruhsatnamesi elibizde olmadigi surece sıkıntı cikabilir. Tbb den cikis tarihini degil, mensup oldugunuz baronun size teslim etmesini esas aliyorlar. Bunu belirtmek isterim.
-
@sezginci bu konuda deneyimli biri olarak soylemeliyim ki sakin avukatligi es gecmeyin. Ne staj yaptim ne de avukatlik. Sadece ruhsat var elimde. Sirf hakimlik ve kpss icin avukatligi elimin tersiyle ittim. Simdi acisini yasiyorum ve is bulamiyorum.
-
Başvuru ekranını doldurdum başvur dedim başvuru tamamlandı dedi. Ekran kayboldu çıktı da alamadım.
-
@mariapuder başvurular baslamadan neden basvuruyorsun ki? 16 ocak günü başvurursun:)
-
@odtüsbky şuan başvuru yapılıyo ki. Hadi ben yanlış anladım diyelim kurum niye başvurunuz tamamlandı dedi :)))
-
@mariapuder Öyle olabilir ama başvurular 16-20 Ocak arası olduğu için şimdiden başvurarak yapacağımız bir hata sonradan bizi uğraştırabilir. Hem belki 16 Ocak'tan önce SGK'yı kazanırsın ve başvurmana gerek kalmayabilir. O yüzden başvuru tarihini beklemek en iyisi...
-
@odtüsbky zaten sgk yı 16 sından önce hiç sanmıyorum ama olur da kazanırsam belgeleri postalamam dolayısıyla başvuru yapmamış olurum kıps;)