Sevgili Günlük📝
-
Sevgili Günlük;
Asıl üzüldüğüm nokta ne biliyor musun? Beni, yaşadığı sıkıntıları,üstesinden gelmeye çalıştığı problemleri anlatacak yakınlıkta görmeyişi. Oysa ikiyken birdik,kardeştik,enistik...... Nasıl olurda ' Arayamadım,gücüm yoktu. Bide benimle uğraşmanı istemedim.' der.. Oysa ben onun gücü olduğunda arayacağı kişiler listesinde değil, güç almak için arayacağı kişiler listesinde olmalıydım. En azından bi zamanlar öyleydim. Peki niye böyle oldu? Öyle özledim ki
.. Meğer ben şimdiye kadar bu kelimenin anlamını idrak edememişim. Nefes alamaz oluyorum,kaburgalarım dar geliyo göğüs kafesime.... Herşeye rağmen mahşerde gözlerim ilk onu arayacak.. Kıymetlim'i.. -
@bombiksmori belki sizi kendi derdiyle bunaltmak istememiştir. @bombiksmori 'nin derdi kendine yeter demiştir
-
@onuktekin hocam benim en büyük derdim oydu ve o da bunu biliyordu:( demek ki yeterince hissettiremedik..
-
@bombiksmori hocam bazen dertleri sorunları anlatmak bir noktadan sonra zor gelebilir. Sorunu kendinizde aramayın. Sorun olarak da görmeyin.İstediğiniz kadar yanında olamıyorsanız onun istediği kadar olun. Dostluk toprak olmayı gerektirir biraz. Dert etmeyin sizi seven dertlerinden yukarda tutan biri var hayatınızda demek ki.
-
@onuktekin gerekirse değersiz kalayım da derdi olmasın hocam:) elimiz yetmiyor belki ama gönlümüz görüyor çok şükür.. İstediği vakit elimizde yeter,dilimizde, gönlümüzde,yolumuzda...
-
Sevgili Günlük;
Başımıza gelen ya da gelmeyen şeylere yanlış dualarımız sebep olmuş olabilir mi? Belki de dua ederken herşeyden evvel doğru kelimelerle dua etmeyi dilemeliyiz. Duamız yoksa ne ehemmiyetimiz var ki? Öyle değil mi? -
Sevgili Günlük;
Allah yolumuzu iyilere çıkarsın,bizleri birbirimizle imtihan etmesin.. Pazartesi büyük gün(!) Hadi hayırlısı........ -
Sevgili günlük, Allah sadece kendini düşünenlerden hepimizi korusun inşallah.
-
Sevgili Günlük;
Bu sıralar ailenin portatif elemanıyım. Şehirlerarası git gel,kimin ihtiyacı varsa bombiks orda. " Mazlum u getirin" e döndü olay:) En iyisi evlenip evimin hanımı olmak galiba. -
Sevgili günlük yokluk ve yoksunluk kavramları üzerinde düşünmekten delirecem galiba
-
Sevgili günlük
Canı sıkılanlara selam olsun.Bugünü Zülfü Livaneli'nin Orta Zekalılar Cenneti kitabından alıntıyla anlatayım:"Uzak denizlere yelken açan maceracı bir kaptan, sefere çıkmadan önce tayfa arıyormuş.
Limanda beklerken üç kişi gelmiş yanına.
Biri demiş ki:
‘Kaptan, dünyanın en iyi gören adamı benim. İnsanlar içinde benden daha keskin gözlü biri yoktur.’
Öteki:
‘En hassas kulak da bendedir.’demiş. ‘Kainatın en iyi duyan adamı benim.’
Kaptan bu iki tayfanın söylediklerinden çok memnun kalmış.
Üçüncüye dönmüş ve ‘Peki senin marifetin nedir?’ diye sormuş.
Üçüncü tayfa ‘ Benim canım sıkılır kaptan!’ demiş.
‘Nasıl yani?’
‘İşte basbayağı canım sıkılır!’
‘Eh!’ demiş kaptan ‘Gelin o zaman.’
Birkaç gün sonra gemi denize açılmış, okyanuslarda fırtınalara yakalanmış, aylarca kara görmeden, yönlerini yitirerek,
umutsuz bir şekilde ilerlemişler.
Bu karanlık günlerden birinde iyi gören tayfa elini gözlerine siper ederek ufku taramış ve
‘Müjdemi isterim kaptan!’ demiş.
‘Buraya yedi günlük mesafede bir deniz feneri görüyorum. İçinde de tel gözlüklü, beyaz sakallı yaşlı bir fenerci var.’
Bunun üzerine iyi duyan tayfa elini kulağına atmış, dinlemiş, dinlemiş, sonra:
‘Evet kaptan arkadaşım doğru söylüyor.’ demiş.
‘Yaşlı fenerci merdivenden inerken ayak seslerini duydum. Hatta tel gözlüğünü düşürdü de tık diye bir ses çıktı.’
Üçüncü tayfa ‘İşte kaptan’ demiş. ‘Benim bunlara canım sıkılıyor.’
Günümüz Türkiyesi’nde herkes kendisini bu fıkradaki üç tayfadan birine yakın hisseder diye düşünüyorum.
Kimileri muazzam görüş sahibidir, her işe dalar, hatta her işi manipüle etmeye çalışırlar.
Kimilerinin kulağı deliktir. İstihbarat kaynakları her bilgiyi ulaştırır onlara. Dedikoduları boldur.
Herşeyi bilirler.Bir de benim gibi, çevresinde olup bitenlere bakıp canı sıkılanlar var.
Gazeteleri okursun canın sıkılır, televizyona bakarsın canın sıkılır, polemikleri izlersin canın sıkılır, küçük insanların büyük
egolarını seyredersin canın sıkılır.
Siz de bizim gibi gidişata canı sıkılanlar takımındansanız ‘Kulübe hoşgeldiniz!’
Canı sıkılanlar kulübüne. " -
@onuktekin Güzel tespit. Begendim
-
@baymayanbayan Zülfü Livaneli'nin Orta Zekalılar Cenneti kitabını okusanız daha çok seversiniz hocam. Kitabı okuyunca canınız daha da sıkılır
-
@onuktekin Sıkı can iyidir. Merak ettim kitabı. Daha önce hic Zülfü Livaneli okumadım ama madem öneriyorsunuz, üstelik canımı da sıkacakmıs ilk firsatta okuyacağım.
-
@baymayanbayan Orhan Pamuk gibi lümpen bir adamın daha popüler olduğu şu memlekette kıymetini bilmiyoruz hocam. İtimadınız için teşekkür ederim
-
@onuktekin Zülfü Livaneli dava adamıdır. Davası olan herkes kıymetini biliyordur hocam.
-
Sevgili Günlük,
Zülfü Livaneli' yi şu ya da bu şekilde yıllardır takip ederim ama kitabını okumak için bir türlü sıra gelmemişti. Geçen Serenad elime geçti ve bu kez kaçmaz dedim. Bir satırlık, tek cümleyle mideme bir yumruk indirdi ve etkisi sayfalarca sürdü. Hatta hala geçti diyemem zamanlaması çok iyiydi:)
Ele aldığı konu, buna dair karakterlerin ağzından yaptığı yorumlar, araya sıkıştırdığı hayata dair acımasız gerçekler... her biri çok rahatsız ediciydi. Rahatsız ediciydi edici olmasına da aynı zamanda hala birşeylerin beni rahatsız edebildiğini göstermesi hoşnut etti beni.
@onuktekin sanırım ben de canı sıkılanlar klübündenim ve bu beni memnun ediyor:) Kitaptan paylaştığınız bölüm hoşmuş, özellikle sıradaki hangi Livaneli kitabı olmalı diye düşünürken böyle anekdotlar yardımcı olur bana. Son çıkana yöneliyordumki Orta Zekalılar Cenneti de ilgimi çekti sayenizde. Sizden ricam şu başlığa da hoşunuza giden kısımları ekleyin lütfen takip ediyor olacağım
http://forum.tercihiniyap.net/topic/244/kültür-sanat-bugün-hangi-kitaptan-kaç-sayfa-okudunuz-okuduğunuz-kitaptan-bir-bölüm-anekdot-paylaşır-mısınız/534 -
@onuktekin orhan pamuk ve lümpellik..
Komik oldu biraz;) -
Sevgili Günlük;
Şu an trt1 de "Yeşil Yol"u izlemekteyim. Bu kaçıncı izleyişim bilmiyorum. Daha kaç kere izlerim onu da bilmiyorum..
Akşamımız hayrolsun -
Sevgili günlük valla bende kötü haberler yok, bugünlere şükürler olsun. Arada da iyi şeyler söyleyip, moral olacak hikayeler anlatanlara da ihtiyaç vardır diye yazıyorum bunları. Benim küçük evlatçık büyüyor, büyüdükçe de bana benziyor. Onunla vakit geçirmek çok güzel ama enerjileri çok yüksek olduğundan bazı zamanlar yeterince yoruldum oğlum demekten kendimi alamıyorum. Baba demeyi iyice öğrendi, insana bir canlının içten baba demesi ne kadar güzel bir duyguymuş.
Son olarak, sevgili günlük burada var olan onlarca gencin sıkıntılarına sırdaş ol, evlatçık sahibi olduklarında onların mutluluğunu paylaşmalarına müsaade et. Bunları benden daha iyi bilirsin işini sana öğretemem ama söylediklerimi not al