Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
" Diyarbakiriniz batsin sizin!!!"
Nisan 2016/ Gorevli oldugum sehit cenazesinde sehitin nisanlisinin yanibasimda generalin yuzune karsi son haykirisidir. -
Bence Şimdi Sen De Herkes Gibisin
Gözlerim gözünde aşkı seçmiyor
Onlardan kalbime sevda geçmiyor
Ben yordum ruhumu biraz da sen yor
Çünkü bence şimdi herkes gibisinYolunu beklerken daha dün gece
Kaçıyorum bugün senden gizlice
Kalbime baktım da işte iyice
Anladım ki sen de herkes gibisinBüsbütün unuttum seni eminim
Maziye karıştı şimdi yeminim
Kalbimde senin için yok bile kinim
Bence sen de şimdi herkes gibisinNazım Hikmet Ran
-
Var mı Allah’tan yukarı, kabirden aşağı?
Toparlan ruhum gidiyoruz; sen yukarı, ben aşağı.Necip Fazıl Kısakürek
-
Biz zaten hiç bir yere ait değildik, hep sürgündük.
Sevmek bile yaşamın kıyısında büyük bir soruydu.
Çıplaktık ve üşüyorduk...Theo Angelopoulos
-
Bir ermişin mezarında
Göğsüme bastırdığım
Siyah güllerle
Yalnızdım.
Çook uzaklardan gelmişti inanç
Çölleri geçmiş
Yüreğe ulaşmıştı.
Geçmişe ağlamıştık birlikte
Ama bilmiyorduk
Geçmeyecek!Bejan Matur
-
Hiç biriniz Rabbinizden başkasından birşey
ummasın; günâhından başka bir şeyden korkmasın.
Hiç biriniz kendisinden bilmediği bir şey sorulunca �bilmiyorum demekten utanmasın. Hiç bir kimse bilmediği bir şeyi öğrenmekten çekinmesin.
Sabredin, çünkü sabr, imana nispetle vücuttaki baş gibidir. Başı olmayan bedende hayır yoktur. Sabr olmadıkça da imandan hayır gelmez.
Hz Ali -
"insan kendinden ve dünyadaki şeylerden biraz olsun emin oluncaya kadar çok gömlek değiştirir."
Goethe
-
Nerde sevdiklerim, neden aramaz,
Aynada baktığım yüze küskünüm..~ -
Bana bir laf etki
Binlerce on binlerce
Görüntü anlatamasın onu
Genceli Nizami'nin dediği gibi
"Taşı onunla yıkasalar,
Üzerinde akik biter"
Bakışların ki!
İkinci bir parıltı var
Senin Bakışlarında...#cemalsüreya
-
Aşk, kelimesinin bir anlamı da sarmaşık demek. Nasıl ki bir sarmaşık bir ağacı çepeçevre sarıp, onun dış dünya ile ilişkisini keser ve sardığı ağacı bir süre sonra kurutursa, aşk da sardığı tuttuğu kişiyi çevresinden koparır ve bir süre sonra o ağaç gibi kurutur.
İskender Pala -
Konu dışı ama Türkçemizin kıymetini bilelim çok iyi bilelim dostlar. Hiç bir dil bu kadar insanın yüreklerine kadar etki edemiyor. Duyguları sözleri iliklere kadar hissettirmiyor. Dijitalleşen dünyada bunun her zaman daha çok bilincinde olalım elimizden geldiğince dilimize daha çok sahip çıkalım geliştirelim.
-
"Senin hakkında iyi zanda bulunanın zannını gerçekleştir!"
Hz Ali
-
Ve biz kaderimizdekini yaşarız, yüreğimizdekini değil..
Cahit Zarifoğlu -
"Batı kalbi, Doğu aklı kaybetti.."
Muhammed İKBAL
-
...
Aklını yitirmeye o zamanlar yeni başlamıştı sanırım. Dünyanın olmasa bile, Petersburg un en ünlü kemancısının kendisi olduğu, ama kaderin sillesini yediği, birtakım oyunlar sonucu anlaşılamadığı, geri planda kaldığı düşüncesi yer etmişti kafasında. Bu durum gururunu bile okşuyordu. Çünkü kendilerini aşağılanmış, ezilmiş saymayı, bundan yüksek sesle yakınmayı çok seven insanlar vardır. Bu yaradılışta olanlar, değeri bilinmeyen büyüklüklerinin önünde, için için saygıyla eğilerek kendilerini avuturlar.
...
F.M. Dostoyevski
-
“İçim büyük sabırla haşlandı
İçim, ey içim bu yolculuk nereye
Yine bir şehrin ölümünü başlatır gibisin.”
Cahit Zarifoğlu -
Dibi yosun tutan denizlerle ilgilenme, sen dağları seyret. Yenik düşüyorsan özlemlerine aldırma, kalbindeki o uçsuz bucaksız sevgiyi hisset. Işıklar sönmüşse ve karanlıksa ona da aldırma, ay ışığını seyret. Sabret! Sabret ki her şey hissettiğin kadar derin ve sonsuz olsun.sabret ki her şey gönlünce olsun.
Mevlânâ Hazretleri
-
"Türkiye'ye 10 sene başbakanlık yaptım. Sekiz senemi Türk tarihi yazacak, iki senemi de dalkavuklarım. Oğlum Yüksel'in devlet tarafından okutulmasını istiyorum. Kaleminden altın damlasın. Bizim gibi olmasın.".
Adnan Menderes.Son sözlerindenmiş,Aklıma geldikçe içim ürperir.
-
Gerçi GÜLİSTAN olmadı ömrümüz, gam değil...
Ahmet Telli -
Gerçi GÜLİSTAN olmadı ömrümüz gam değil ..
Ahmet Telli