10. DÖNEM SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI
-
@modigliani-0 urfa da benim ilgöç arkadaşlarımı dövmüşlerdi.Kurumu basmışlar fealn haberlere cıkmıştı.
-
Hocam işte ne denir ki, sanki adam Kendi kârı için çalışıyor gibi
-
Guy arkadaşlar başvursunlar başvurmasın şöyle böyle diyip algı yaratıp onları haksız yere yargılamak kimsenin haddine değil isteyen istediğine başvurur. Lakin buradaki insanların anlatmak istediği şu; guy kardeşim sen atandın kurtardın kendini sana denk olan bir kadro varken başvurmada bizde iş sahibi olalım derdinde buradaki insanlar. Mesela benim tanıdığım bir arkadaş 90 küsür aldı. Adam gitmeyeceği kadroyu yazdı sınavlarına gitmedi. Şimdi ona tutupta neden böyle yapıyorsun demedim. Sanane diyecek eminim. Ama insanda az düşünce olsa bunları yapar mı bilmem ama yapmadan önce düşünür bir kere. Arkadaşın biri mülakat tabii ki olmalı 90 alanla 74 alan bir değil 74 de girebilir diyor. Mülakat kısmına katılıyorum. Bencede olmalı ama daha sistemli mülakat sistemi olsa daha rahat olur diyorum. Mesela mükakata katılan kişiye direk soru sormaktan ziyade genel soru sorulmalı. Düşüncelerini bilgisini konuşturacak genel sorular. Mesela ekonomimiz hakkında düşüncelerin neler önerin var mı? Sen Hazine ve Maliye bakanı olan nasıl sistem izlersin? Merkez bankasının politikaları hakkında düşüncelerin, tavsiyelerin neler? Gibi sorular mülakata alınan kişiyi daha net tanıma fırsatı sağlar. Tek bir konu veya bir teori sorusu ezber gibi tak tak tak söyle geç. Bemce bu şekilde karşıdaki kişinin liyakatı değil şansını ve ezberini konuşturur. Genel soru sormak her zaman hem liyakat hemde uslubu ölçmede daha yararlı diye düşünüyorum.
-
Bncede kesinlikle ezber bilgi soruluyor ezber yapamiyorum test uzerinde olsa yorum yapilabiliyor ama
-
E devlet üzerinden başvuramıyorum ilan göremedim yardım arkadaşlar
-
@zynkonsensus Başvuru 10 Haziran'da başlıyor.
-
@müşrif teşekkür ederim
-
Yazılanları okudum da herkes liyakat liyakat diye diye konuşuyor. Haklısınız!! Peki bunun önüne geçmek için ne yaptık kaç defa birlik olduk. Sesimizi kaç defa duyurduk . Ben hiç görmedim ve hatırlamıyorım. Mülakat olayı olmasaydı eminim ki herkes memnun olacaktı. Bu konu hakkında konuşurken biraz samimi olun.
Durum bu şekildeyken ve süreç böyle devam ediyorsa bunu kabul ediyorsak 82 alan biriyle 85 alan birinin seviyeleri aynıdır.Bunu tartışmanın lüzumu yok. -
Mülakat olmalı da olmalı diye tutturanların çoğu zaten hali hazırda arkasını bir yerlere yaslamış belli ki. Riyakarlığın lüzumu yok sınavını yap güvenlik soruşturmanı yap geç, bir vergi dairesinde bilgisayar başında ortalama veri girişi yapmak ya da sgk denetçiliğini yapabilmek için deveye hendek atlatmak gerekmiyor arkadaşlar. Benim devrim diye takla atanlar devirler değiştiğinde bas bas bağırmaya başlıyorlar. Azıcık bir şu düzene kökünden karşı olmayı öğrenin de vicdanınızın sesi ile hareket etmenin hazzını tadın.
-
KAÇLA KAPATIR ???
-
@mercuryist 85
-
@mercuryist bunun bir cevabı yok.
Herkes kaç puanı varsa onunla kapatacagini iddia ediyor.
Bekleyip görelim bosverin . -
@mercuryist bu yıl kapatmayacakmış hocam açık kalacakmış.
-
@babayega yapma
-
@babayega
Babayega demek ki senin puanın 86, de bakayım hele 85 nokta kaç ?
For Example 85.2 mi ? -
@modigliani-0 p47 olmasaydı 83 derdim
-
@mercuryist 9.pro. Alımında yedekte 65-70. Sıraya kadar geldiğini bir yerde okumuştum. 23-47 ve 40-42 yüksek mükerrerliğinde 84 ve üzerinin yakalayabilceğine inanıyorum. Hele ki müfettişliklerin ve diğer kadroların alımlarının açıklanması daha da çekecektir .
Merak ettiğim diğer bir konu “maliye” bölümü mezunu arkadaşların mülakat sürecinde karşılaştıkları soruları merak ettim . -
Aklıma takılan bir soru sorayim , önceden tbmm seçimleri 4 yılken başkan 2 defa seçiliyordu ve 1. 2 yıllığına 2.si secim dönemi bitene kadar di şimdi 5 yıl olunca tbmm seçimleri başkan secimi ve süresi ne oldu
-
@agustcomte yine 2 kere seçim yapılıyor .
İlk seçilen 2 yıl sonra seçilen yaşama dönemi sonuna kadar diye biliyorum ben. -
@arven-s valla hiç bir kaynakta bulamadım şimdi aklıma takıldı aynı devam ediyorsa sorun yok