2019 KPSS NETLERİ
-
@Hayaller71 yok yok kardeşim uzatmadin lafı estağfurullah çok haklısın ,ben de p48 i herkes soruyor diye yazdım,bana da çok saçma geliyor :))) o dediğim tekrar çalışanlar muhabbeti bir ihtimal sadece . Ama eğer etki ediyorsa, gerçekten en çok bu sene eder bence . Çünkü en kıt yıl 2018 di a grubunda .
-
@herkesesu atandın mı kardeşim yada sonuç falan mı bekliyorsun sınavada girmemişsin
-
@herkesesu yani bak söyle örnek vereyim . Arkadaş vardı benim geçen yıl 93 aldı çoğu puan türünden, bu yıl yine girdi. Hukuk 32...ikt 33...muh 33... Mal 35 yaptı. Yani bunun gibi 50 tane daha adam olsa puanların olması gereken şekilde düşmesini ciddi şekilde etkileyebilir .
-
@Hayaller71 atandım ben kardeşim
-
@herkesesu çok şükür . Allah herkese nasip etsin. O kadar iyi anlıyorum ki halinden bu forumdakilerin ,arada girip bakıyorum . Hiç kolay bir şey değil gerçekten
-
@herkesesu hayırlı olsun kardeşim nereye atandın nasıl atandın :))
-
@herkesesu durum böyleyse yandık biz
-
2018 de 67 gk gy neti , 132.5 alan neti 94 puan getirdi . Sıralama p48 34
-
@rassal hocam 2018 145 net var dogru sayisi 148 di, bir bos 11 yanlis vardi
-
Dostlar standart sapması yüksek olan alan maliye olacak. Örneğin P48 puan türü için bir hukuk neti 0,5138 puan getirirken, bir maliye neti 0,5374 puan getirecek. Bu durumda maliye neti yüksek olan elbette daha yüksek puan alacak. 30 üstü maliye yapmak büyük avantaj. Tabi şunu da es geçmemek gerek, yıllardır iktisat neti hep düşük kalır. Standart sapması da yüksek.
-
2018 ALAN ORTALAMA NETLERİNE BAKALIM:
Hukuk : 12,55 standart sapma: 8,311
İktisat 9,22 standart sapma: 6.590
Maliye 11,74 standart sapma: 8,057
Muhasebe 9,58 standart sapma: 6,537Görüldüğü üzere geçen yıl hukuk zor olmasına rağmen en yüksek ortalama net hukuk bölümünde yapılmıştır. Çünkü hukuk için herkesin sınav ne olursa olsun standart yaptığı belli bir ortalama net sayısı vardır. Aynı durum maliye içinde geçerlidir. Maliye bölümünde de belli düzeyde herkesin yaptığı bir ortalama net vardır. Bu yıl da aynı şekilde belli düzeyde ortalama neti herkes yapacaktır maliye dersinde.
-
@Antimülakat standart sapmanın işleyişini tam olarak bilmiyoruz maalesef. En düşük net iktisatta ama en düşük sapma muhasebede.
-
@rassal ben de sordum özelden. Cevap bekliyorum.
-
@herkesesu, içinde söyledi: 2019 KPSS NETLERİ
@herkesesu yani bak söyle örnek vereyim . Arkadaş vardı benim geçen yıl 93 aldı çoğu puan türünden, bu yıl yine girdi. Hukuk 32...ikt 33...muh 33... Mal 35 yaptı. Yani bunun gibi 50 tane daha adam olsa puanların olması gereken şekilde düşmesini ciddi şekilde etkileyebilir .
Maliyeyi 35 yapan arkdaşın sırrını öğrenebilir misiniz acaba
-
@rassal standart sapmayı o bölümde sınava katılan kişi sayısı ve en yüksek net yapan adayın kaç net yaptığı da etkilemektedir. Bu nedenle muhasebenin sapması daha yüksek hesaplanmıştır. Standart sapması en yüksek olan bölüm için yapılan her net daha yüksektir diyebiliriz. Geçtiğimiz yıl her ne kadar hukuk alanından şikayet edilmiş olsa da standart sapması en yüksek olan alan yine muhasebe olarak gerçekleşmiştir.
-
Bu sene de en çok şikayet edilen alan maliye olmasına rağmen standart sapması en yüksek olan alan çok büyük ihtimalle maliye olmayacaktır. Çünkü maliyeye zor denmesinin sebebi: İnsanlar maliyeden 30 üstü net yapacağı hedeflerken 20 civarında kalmış olmalarıdır. Oysa muhasebede hedef bir çok kişi tarafından 20 üstü olarak görülmektedir. Durumu böyle değerlendirdiğinizde maliyenin standart sapmasının neden en yüksek olmayacağı ortaya çıkmaktadır.
-
Bu senenin standart sapması Muhasebe büyük İktisat büyük Maliye büyük Hukuk şeklinde olacaktır.
-
@Antimülakat o zaman rahatlıkla geçen seneye göre 5 6 net oynar diyebilir miyiz
-
@Antimülakat muhasebe 30+ yapanlar avantajlı olur diye düşünüyorum.
-
@Hayaller71 hocam oynama 4-5 net civarında olacaktır. Sorun şu ki bu bir sıralama sınavı. Belki daha düşük puanlarla ile çok daha iyi başarı sıralamaları gelecek ama sınav başvurularında iki yıl geçerli olması işleri yine sıkıntıya sokacaktır. ÖSYM aslında TYT için yaptığı puanları yeni sınavın durumuna göre güncelleme meselesini KPSS içinde yapmalı.