2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
-
Gs iptal edilmiş ama idarelerin bu kararı uygulamayacağını düşünüyorum, sizce?
-
@Aslan-Reyiz ustad guvenlik arastirmasinin iptal edilmesi mulakatlarin aciklanmasi icin bir engel kalmadigini gosterir mi?
-
Gvs iptali biraz abartılıyor sanki. Aym gvs açık uçlu olmuş diye iptal etmiş anladığım kadarıyla. 1-2 kelimeyle gvs kapsamı kısıtlanıp aynen devam eder yoksa devlet gvs olmadan memur almaz. Bizim sürece etkisi ne olur onu bilmiyorum tabi. Dün çıkan haberlere göre zaten gvs olsa da olmasa da kısa zamanda açıklanacak gibi.
-
@petrichor sonuçta seri katili de memur yapmayacaklar kardeşim her şey ortadan kalkmış değil. Gerekli düzenleme zaten 657 sayılı kanunda mevcut.
-
Yine 657 ye göre bir soruşturma aşaması olur ama bu kadar uzun süreçler yaşanmaz diye anlayabiliriz bunu.
-
@Aslan-Reyiz 667ye göre artik soruşturma yapamazlar zaten iptal edilen kısım bu kardeşim. Sadece adliyeden sabıka kaydı alırlar o kadar.
-
Benim anladığım kadarıyla kanunda soruşturmanın nasıl yapılacağı açıklanmadığı için iptal edilmiş. Kanun değişikliğiyle tekrar düzenleneceğini düşünüyorum.
Umarım bu gelişme bizim süreci aksatmaz. -
Bugün açıklanması mümkün mü arkadaşlar
-
Anayasa mahkemesinin iptal kararları geriye yürümez diye biliyorum. Dolayısıyla bizim sonuçları ve karardan önceki diğer tüm işlem ve uygulamaları etkilemez diye düşünüyorum.
-
Geriye yurumez ama halihazirdaki uyugulamalarada son verir
-
Yapildiysa ...yapilmistir...yapilmadiysa hukuk devleti geregi artik yapilmamasi gerekiyoo
-
@dmrl01 aynen yapılan yapıldığıyla yapılmayan ise yapılmadığı ile kalacak gibi duruyor:) Mercan'ın da dediği tamamlanamayan soruşturmalara elveda.
-
3 ihtimal çıkardım kendimce
-
acıklandiktan 1 ve 1.5 ay sonra iş başı yapılır şehir tercihi filan
-
yeni bir düzenleme için bekletilebilir bizim sonuçlar ( en kötü ihtimal )
-
hiçbir şekilde bizim sonuçları etkilemeyebilir önceki gibi süreç devam eder
-
-
Ya zaten açıklanmayan mülakat için ne soruşturması. Normalde şu an işlenen bir güvenlik soruşturmasının olmaması gerekiyor. Ama kurumlar istediği gibi yürütüyor. Açıkça çekinmeden soruşturma yapıyoruz diyorlar. Karar belki mülakattan sonrası için kolaylık olur ama listeler hazırlanmadan kurum yapacağını yapıyor zaten. Uzayan mülakat süreleri için gvs bahanesi kalktı en azından diyebiliriz. Değişen ne olacak zamanla göreceğiz artık.
-
https:// www. memurlar. net/ haber/870136/?fbclid=IwAR3CgT1Ie9DnQ1ghrYxoDKZ3oUleWLy2h_DLNcc_ph3SiA4gjgnPyJx2wsE
-
Anayasa Mahkemesi kararı neticesinde artık güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmayacak mı?
Dikkat edilmesi gereken en önemli husus şudur: Anayasa Mahkemesinin bu kararı, güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmasının ve bunun memurluğa alınmada bir şart olarak düzenlenmesinin söz konusu olmayacağı anlamına gelmemektedir. Kararda, devlet memurluğuna alınmadan önce güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmasının bir şart olarak öngörülmesinin kanun koyucunun takdirinde olduğu vurgulanmıştır. İptal sebebi, sadece bu soruşturma ve araştırmanın kapsamının kanunla düzenlenmemiş olmasına dayanmaktadır. Dolayısıyla Anayasa Mahkemesi kararında belirtilen hususlar çerçevesinde, yeniden yapılacak bir kanuni düzenlemeyle, güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması kanunla yeniden düzenlenebilecektir.
-
@Aslan-Reyiz okuduğum haberde de bunu yazmışlar ancak forumda farklı şekilde lanse edilmiş sanki ancak bi fırsat bulamadım yazmaya siz yazmissnz. Yapılan gvs şeklinin kişisel verilerin korunması hakkını ihlal şekile gerçekleştirildiği ve gvs nin kanunla düzenlenmesi gerekirken doğrudan idarenin yetkisine sunulmasinin da yasama yetkisinin ihlalini olusturduğundan bahsetmiş. Gvs nin bundan sonra yapılması için kanun çıkarılması gerekir fikrine varıyoruz yoksa geç kaldırılacak değil !
-
@aroma kesinlikle böyle hocam ama şu an için kanun cıkana kdr gvs yapılamaz yani istibarati nitelikte olan en azından. Kurumlar bakalım ne yönde işlem yapacaklar.
-
Evet bugün de yattı
-
@modigliani-0 gvs sadece bahane 4 5 ay sürmez zaten. Açıklamak isteyen yüreği yiyen zaten açıklardı yönetmelik maddesine uyarak. Açıklamak istemiyorlar ben bunu anladım