Halkbank BT Uzman Yardımcısı
-
@lillard Evet ya
-
arkadaşlar ben aradım az önce konuştum insan kaynakları ile dün kazanan herkes aranmış ulaşılamanyanlar da aranmış yani meşguldüm acaba aramışlar mıdır demiştim ama ulaşamadıklarımıza tekrar dönüş sağladık dedi.şunu da ekledi siz yine de takipte kalın...
-
@black-cat inanamıyorum ılk 20 ye gıren arkadasım elenmiş demek yazıklar olsun araya referans koyarak kazananlara
-
Hiç bir ilan metnide yayınlanmıyor hala
-
Resmen dalga geçiyorlar ya torpille giren tanıdığım da var abi yazıklar olsun. Sınavı da yapmayin ozaman işe yaramıyor.
-
@atsinsan kaynaklarını arayıp sormuştum sınavı yapan yıldız teknik yanlış sorulara yaptığım itirazı sallamıyorlar o da sınav puanı pek önemli değil mülakata çağrılan herkesin puanı birbirine yakın sınav birincisi olmanızın bile bi önemi yok demişti.bende daha itiraz etmeye gerek yok diyip mülakatı beklemiştim.ama referans olan da kaç tane olacak fazla değildir varsa bile bence.
-
Arkadaşlar bende görüştüm sonuç olumsuz. Hakkımızda hayırlısı ne diyelim
-
@ceyrancı anladığım kadarıyla kafalarında belirledikleri yedek kişiler var eğer vazgeçen olursa arayacaklar ya da ilan ederler.
-
sınavda 79. olmuştum . başta %33 olan şansımız zaten 260 kişinin katılımıyla %20 altına düşmüştü. anlaşılan sınavın pek bir önemi yok. muhtemelen büyük çoğunluk referans yoluyla alındı arkadaşlar. özellikle giremeyen arkadaşlar moraliniz bozulmuş olabilir ben de dahil . hakkımızda hayırlısı olsun ne diyelim.
-
@suzkeyi Referans yoluyla giren birçok kişi vardır .Ben 2017 de referansla giren birini biliyorum mesela.
-
arkadaşlar mailler hala atılmadımı
-
@gizemli bana da daha mail gelmedi.Tum adaylara aynı anda atacaklar sanırım. Dün aradıklarında mail adresini teyit ettiler, mail gönderilecek dediler.
-
@cixx_data evet o zaman beklemeye devam
-
@gizemli bana da gelmedi henüz akşama doğru gelebilir.
-
Kahroldum resmen. Sınav sonucum çok başarılı geldi. Mülakatta komisyonla çok neşeli esprili bir muhabbet geçti. Bir miktar iş tecrübem de vardı. Fakat gelin görün ki sonuç olumsuz. Birde İstanbul'a en uzak yerden iki sefer gelip her gelişte 1000 liranın üzerinde masrafım oldu.
Neyse her şey bir tarafa da eksiğim var mıydı? Varsa neydi? Bunları bilmem hayatta çok radikal kararlar almamı sağlayacak.
Kazanan arkadaşların yolu açık olsun.
-
@komagene senin de yolun açık olsun dostum. bazı arkadaşlarda büyük vendorlerin sertifikaları vardı, bilişim okullarından eğitim alan arkadaşlar vardı, bu durum yönetici mülakat puanının artmasını sağlamış olabilir, önemli başlıklardan birisiyse ilk sınavdaki ingilizce doğru sayısıydı. bunun dışında ilk sınav, sabah yapılan testlerden alınan puan ve mulakat puanının bir ortalamasının alındığını düşünüyorum. bunlarda sorun yoksa geriye güvenlik soruşturması kalıyor. ben bağzı arkadaşların düşündüğü gibi referans olayının bilişim için geçerli olduğunu düşünmüyorum. alım yapılacak bağzı bölümler kesinlikle yatma yeri değil ömür boyu öğrenme ve kişisel gelişim isteyen alanlar. Umarım herkes için hayırlısı neyse o olur
-
@pusat kimin ne sertifikası olduğunu nerden bildiler ki. Sonuçta CV ibraz etmedik. Derseniz ki mülakat esnasında bahsedilmiştir. Kendi mülakatımda 'alanına alakalı herhangi bir sertifikan veya tamamlamış olduğun eğitim programları var mı' gibi bir soru ile karşılaşmadım. İngilizcede 10 doğru 7 yanlışım vardı ve teşhis ettiğimiz kadarıyla da İngilizce netleri genel anlamda çok düşüktü.
Ümit ediyorum ki tamamıyla liyakate dayalı bir alım olmuştur.
-
Giren arkadaşlara hayırlı olsun giremeyen arkadaşlara ise geçmiş olsun. Ben de dün 7'ye doğru arandım. Sınav sonucum pek iyi değildi ama o gün oradaki ik'cı arkadaşla konuştuğumda sınav puanlarının zaten birbirine çok yakın olduğunu ve bu yüzden o kadar da önemli olmadığını belirtti. Muhtemelen burada arkadaşların tahmin ettiğinin aksine 150 değil 267 aday çağırılmasının nedeni de puanların birbirine çok yakın olmasıydı.
Sabah yapılan testler çok etkiliydi muhtemelen. Ben öğleden sonraki seansa çok geç girdim ve benden önce giren arkadaşlara öğleden önce neden grup mükakatında pasif kaldın gibi sorular sorulmuş. Ben içeride çok az kaldım ve tamamen teknik konuştuk. O gün bunu şerre yormuştum ama hayra yormak lazımmış :).
Hiç neden seni tercih etmeliyiz, sen neden bizi tercih ettin, zayıf yönlerin güçlü yönlerin gibi sorular gelmedi. Çünkü ellerine sabahki uygulamalardan veriler geliyor. Kişisel envanterde liderlik almayı severim işaretleyip grubun lideri seçilirseniz bu veriler birbiriyle örtüşür atıyorum. Değerlendirenin de size kişisel soru sormasına gerek kalmaz böyle düşünülebilir.
Başarısız olan arkadaşlara tekrar geçmiş olsun. İlerleyen zamanlarda inşaallah başarılı olurlar başka kurum sınavlarında. Bu arada dün aranan arkadaşlardan mail alan oldu mu ya bana hala bir mail gelmedi. O anın heyecanıyla teyit sırasında mail adresini yanlış söylemelerine rağmen doğru diye teyit etmiş olmaktan korkuyorum
-
@komagene Merhaba kendim için bahsedecek olursam belki içinizi rahatlatır ; İngilizceden 30 da 21 doğru 3 yanlış yapmıştım .Mülakat günü yapılan genel yetenekten de 12 soruda 12 sinde de kurguları çok rahat anlayıp yaptığımı düşünüyorum.Grup mülakatlarında en ince ayrıntılara dahi dikkat edip genelde konuşmada aktiftim , bire bir sunumda büyük kağıdı tahtada sunum için kullanan benim günümde ki 1 2 kişiden biriydim.Başka etkenlerde var mıdır bilmiyorum tabiki ama daha önce bende kendimi geliştirmeden mülakatlarda elenmiştim.Biraz da çuvaldızı kendimize batırıp kendimizi özellikle mühendisseniz ingilizcenizi geliştirmeniz çok önemli arkadaşlar . Lütfen bunu bir tavsiye olarak görünüz ve ilerde çok daha güzel yerlere gelmek için kendinize yatırım yapın .Sürçü lisan eylediysem affola.
-
@amaan Benim de kişisel uygulamalarım harikaydı. Grup lideri seçildim, flipboardları kullananlardan biriydim. Öğleden sonra çok kısa sürünce mülakat dedim neden kesip attılar birden. Meğer hayra yormak lazımmış Sanırım grup mülakatlarında lider seçilenler direk işe seçilir geyiği doğru hayırlı olsun size de