Sağlık Bakanlığı KPSS 2017/5 Sözleşmeli Personel Alımı
-
KPSS 2017/5 Sağlık Bakanlığı'na atanacak 12.500 Sözleşmeli personel alımında, en çok kadro lisans mezunlarına ayrıldı. Toplamda 7.683 kişilik kadronun lisans mezunlarına ayrıldığı alımda, önlisans mezunlarına 3.964 ve ortaöğretim mezunlarına da 853 kişilik kadro ayrıldı. Lisans, önlisans ve ortaöğretim düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarının bulunduğu " KPSS-2017/5 Tercih Kılavuzu " ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlandı. Tercih işleminde bulunacak arkadaşlarımızın konu ile ilgili sormak istedikleri için bu platformu oluşturduk.
-
@Antimülakat hocam merhaba ben ortaöğretim tıbbi sekreterlik mezunuyum puanım 87,2 sıralamam 48
tercihlerime öncelikle ısparta yozgat ve mersin i yazdım..
bu şehirlerden sonra hangi şehirleri yazmalıyım ...
not: kadroya geçer geçmez elazığa tayin isteme durumum olacak hocam
bu tayine göre il önerebilirmisiniz -
@nadir-bıyıklı hocam bölümünüze göre bu puanla istediğiniz ile girebilirsiniz. İstisnasız hepsi gelir. Özel bir sebep yoksa direk Elazığ neden yazmıyorsunuz? İlk etapta Elazığ yazmayayim diyorsanız meslekte rahat edeceğiniz küçük iller yazabilirsiniz. Bu sayede kendinizi de çok zorlamamis olursunuz. Küçük şehirler, Çankırı, Aksaray, Sinop gibi iller.
-
@Antimülakat hocam cevapladığınız için teşekkür ederim
Bu alımda Elazığ ve çevre illerinden kadro açılmadı o nedenle bu şekilde sordum
Şuan sözleşmeli olarak atamamız sağlanıyor
hocam bizim kadroya geçme işlemimiz ne zaman gerçekleşebilir bunun hakkında net bi bilgi bulamıyorum -
@nadir-bıyıklı hocam tıbbi sekreterlik ve dokümantasyon bölümü için açılan tıbbi sekreterlik kadrolarına başvuru yapamıyor musunuz?
-
@Antimülakat hocam ortaöğretim mezunu olduğum için yapamıyorum
Önlisans mezunları yapabiliyor -
@nadir-bıyıklı hocam mesele şimdi anlaşıldı. Tekrar bakayım ortaöğretim için şartlar değişir tabi.
-
Hocm 88 kişilik alım söz konusu sıralamanıza göre tercihlerinizden birinin kesin geleceği aşikar. Bu konuda yine sıkıntı yok. Dediğim iki alternatif koyabilirsiniz önünüze ya iş yoğunluğu az olan illeri tercih edebilirsiniz. İkinci olarak da Elazığ'a yakın illeri tercih edebilirsiniz. Muhakkak bir yerler denk gelecek. Tabi Elazığ yakını illere atanma ihtimaliniz daha yüksek.
-
@Antimülakat teşekkür ederim hocam sonuçlar açıklandığında buraya da yazarım