İKTİSAT YÜKSEK LİSANS
-
iktisattan yüksek lisans yapacağım ama iktisat pol. iktisat teo. iktisat tarihi ve uluslararası iktisat bunlardan hangisinde yüksek lisans yapacağıma karar veremiyorum.Yardımcı olur musunuz?
-
Alacağınız zorunlu dersler hepsinde aynı seçmeli derslerle farklılaşıyorsunuz. Ben kamu yönetimi mezunuyum ilktisadi gelişme ve uluslarası iktisatta yüksek lisansa başladım tez yazabilmek için ekonometri bilmek gerekiyor temeliniz yoksa benim gibi farklı alandan geçecekseniz zorlanabilirsiniz.
-
Iktisat politikasi ve iktisat teorisi daha avantajli olabilir. Icerikleri biraz arastirip ikisi arasinda tercih yapardim sizin yerinizde olsam .
-
Osmanlının İmparatorluğunun Dağılmasında Ekonomi Politiğinin ve Pratiğinin Gelişmemesi Üzerinde Çalışma yapmak adına açılmıyor ama Türkiye Ekonomisi YL açılmasını çok isterdim.
-
@öktem_ilteriş Ekonometri bilmek neden gerekli oluyor acaba bende bu alanlardan birinde düşünüyorum daha bugün netten baktım biraz da bilgim olmadığından soruyorum.Konuda tam üzerine düştü diyebilirim Bilgi verirseniz sevinirim.
-
@öktem_ilteriş İKTİSAT YÜKSEK LİSANS içinde söyledi:
Alacağınız zorunlu dersler hepsinde aynı seçmeli derslerle farklılaşıyorsunuz. Ben kamu yönetimi mezunuyum ilktisadi gelişme ve uluslarası iktisatta yüksek lisansa başladım tez yazabilmek için ekonometri bilmek gerekiyor temeliniz yoksa benim gibi farklı alandan geçecekseniz zorlanabilirsiniz.
ulus.arası iktisat bilim sınavına girdiyseniz eğer, sorulan sorular bizim kpss müfredatı gibi miydi ? yapabilir miyiz yani girersek eğer
-
@muratb kardeşim tez yazarken uygulama yapman isteniyor, verilerini kendin buluyorsun onları ekonometrik analizden geçiriyorsun bulduğun sonuçları yazıyorsun. Eskisi gibi kopyala yapıştır tez kabul edilmeyeceğini söyledi danışmanım. Iyi bir iktisatçı olmak için ekonometri bilmek gerektiğini de ekledi
-
@davetsiz kardeşim bizim bilim sınavı yoktu agno ve alesin belli ağırlıktaki ortalamasıyla yerleştim bölüme.
-
@öktem_ilteriş Anladım peki ekonometri olmadan iktisadın '' iktisat pol. iktisat teo. iktisat tarihi ve uluslararası iktisat'' bu bölümlerinden uluslararası iktisatta dediğiniz gibi mi yani aralarında ayrım söz konusu mu diye merak ediyorum.Uluslararası iktisat daha çok sözel ve gelişmeler iktisat okulları vs vs olduğundan soruyorum.. Başınızı ağırttıysam affola ..
-
Arkadaşlar iktisat dışında bir şey sorcam kusura bakmayın ama ben muhasebe ve finans için yüksek lisans bilim sınavına girecem. Finans için çalışabilcem bir kaynak öneriniz; kitaptır nottur videodur varmdır acaba
-
@muratb estagfirullah kardeşim.
mikro, makro, ua iktisat her alanda zorunlu ders bunları alırsınız. Seçmelilerle kendi anabilimdalınızda derinleşirsiniz. Uygulama yaptırarak tez yazmak danışmanınızla sizin aranızda bunu konuşarak belirleyebilirsiniz ama uygulama ister diye düsünuyorum. -
@öktem_ilteriş Anladım örnek tezlere ulaşmak için bir site vardı oradan tezleri incelemem lazım anlaşılan Çok teşekkür ederim .. Sormak istediğim soruları sonradan size yazmak için izin isteyebilir miyim şimdiden
-
@muratb her zaman kardeşim.
-
@Alchemist çok teşekkür ederim hocam
-
@öktem_ilteriş iktisat teorisi ve iktisat politikası için bilim sınavına gireceğim konu dağılımları hakkında bir bilginiz var mı? mesela mikro makro hangisinde soruluyor
-
@davetsiz iktisat teorisinde mikro iktisat, iktisat politikasinda makro iktisat konularından soru gelir kardeşim. Ama eğer mülakat tarzında olacaksa her anabilimalından bir hoca olur onlar kendi alanlarından sorular yöneltebilir.
-
Arkadaslar gelecek hafta yl bilim sinavim var ingilizce olacak. Daha onceden hazırlık olmasi icin konu belirleyip ceviri yapacağım ama hangi konulardan soru gelebilir sizin akliniza gelenleri soyleyebilir misiniz? Bolum iktisat bu arada. Yardimlarinizi bekliyorum