İİBF mezunlarının İŞSİZLİK sorunu ve kadrosuzluk
-
selamlar. iibf mezunları hakkında bir kaç kelam etmek ve veriler paylaşmak istiyorum. buyrunuz:
Türkiye'nin iibf mezunu işsizleri 90 ülkenin nüfusunu aşmış durumda. 2017 tüik verileri ise genç işsizlik oranının %21.4'e ulaştığını gösteriyor. bu son 10 yılın belki de rekor oranıdır. buna her sene 500 bin potansiyel işsiz iibf mezunlarını da ekleyince tam bir ''facia'' çıkıyor karşımıza. işsizlikle boğuşan ''hastaneye dahi gidemeyen'' 25 yaş üstü gencin üstüne üstlük ''gss prim borcu'' var kapı gibi; ancak bu başka bir başlığın konusu.
her köye 1 iibf fakültesi açarak işsizlik oranını kısa vadede düşük göstermeye çalışan ''anlayış'', 2016'da milyonlarca mezunu olan iibflere yönelik sadece yaklaşık 3000 alım yapmış durumda. bir çoğunun hala bile ataması yapılmadı, 2018'e dahi sarkabilir. öğretmen ve sağlık çalışanlarına her sene artan grafikte kadro ayıran hükümet maalesef en çok mezunların olduğu iibf mezunlarına tenezzül etmiyor, artan işsizlik sorunu için herhangi bir girişim yapılmıyor. bunun en temel sebebi iibf mezunlarının ''tepkisizliği'' ve ''organize olma eksikliği''dir. oradan nasıl görünüyor bilmiyorum ama buradan durumlar çok vahim ve kötü görünüyor. Allah yardımcımız olsun. -
@patakute durular iyi diyen yalan söyler zaten bu durumda.A grubundan atanmak 2013ten sonra iyice zorlaştı.140000 kişi sınava girdi a frubundan 2016 yılında 3000 kadro bunun 2000 i zaten beğenmediğimiz guy.Çözüm olarak acilen kaliteli eğitim veren siyasal iibf dışındaki kurumlar artık öğrenci kabul etmemeli ve açıköğretim saçmalığına son verilmeli.
-
bu yeni işten çıkarılmalar sonrasında çok fazla açık oldu fakat alımlar doğru orantılı değil sanki siz ne düşünüyorsunuz?Belki öyle olsaydı iibf mezunlarının şansı gülerdi