elektrik bölümü ek puan
-
selam arkadaşlar endüstri meslek lisesi elektrik bölümü mezunuyum ygs 5 üzerinden ek puan verilmiş ama elektrik ygs1 den alıyor ne yapmalıyım?
-
@ali18gfb hocam sizin ortaöğretimden mezun olduğunuz bölümün adı sadece elektrik diye mi geçiyor?
-
elektrik-elektronik teknolojisi
-
@ali18gfb hocam direk ÖSYM'nin yayımladığı kılavuzda yer alan bilgi sizin belli bölümleri tercih ederken o ek puanınızın kullanılacağı, yani puan türüne değil tercih edilen bölüme göre ek puan alıyorsunuz, YGS 5'e neden puan eklenerek görünüyor onu bilemem ama elektrik bölümünü tercih ettiğinizde gelecek ek puandan faydalanabiliyorsunuz benim anladığım kadarıyla.
-
@ali18gfb kılavuzda 606'ıncı sayfaya bakarsan onu göreceksindir, ayrıca da tabloların üzerinde bölüm tercihinde ek puanın kullanılacağı belirtilmiş durumda.
-
hocam kılavuzun linkini atarmısın zahmet olmazsa? ygs1 ve 2 de soru yapmadığım için puanım yok o yüzden ygs5 e , ek puan verildi galiba. Ygs 5 de sıralamam 203539 ama elektrik tercih edemiyorum çünkü ygs 1-2 puanla alıyor elektrik,diğer bölümleri tercih edince ek puan geçerli olacak mı bundan korkuyorum işte olmazsa boşa gidecek tercihler
-
@ali18gfb http://www.osym.gov.tr/TR,12904/2017-osys--kilavuz-ve-basvuru-bilgileri.html
buradan ilk linke gir 606'ıncı sayfaya bir bak, oradaki bilgilere de baştan sona göz gezdir istersen. -
@ali18gfb hocam ek puanlar sadece barajı geçtiğiniz puan türlerine eklenir. ygs1 puanınız 150 nin altında olabilir mi?
-
@raskolnikov ygs1 ve 2 de puan yazmıyor çünkü hiç yapmadım sayısal sorularını
-
@ali18gfb o halde dediğim gibi oradan puanınız yoksa ek puan olması da söz konusu değil. sonuç olarak sadece ygs5 puanınızla alınan bölümleri değerlendirebilirsiniz.
-
ygs 5 sıralamam 1285058 ek puan ile 203539 olmuş elektrik tercih edemeyeceğim için umarım diğer bölümlerde ek puanım kalkmaz ve açıkta kalmam
-
@ali18gfb
hocam ygs1 ve ygs2 puanlarınız yoksa ekli puanınızı sadece grafik tasarımı bölümünde kullanabilirsiniz. -
anladım teşekkürler