askerliğe dair sorular
-
Öncelikle askerlik yapmış tecrübeli arkadaşlara sorum var
Kasım celbinde askere gitmeyi planlıyorum mart gibi döneceğim ancak eylülde sgk denetmenliği olmak üzere o ara yapılacak sınavlara girebileceğimi biliyorum peki olur da sınavlar açıklanır da aralık gibi kazandığım belli olur ve ocakta iş başı yapmam gerekirse kurum bu durumu nasıl karşılıyor ? -
keşke biri cevap verseydi
-
@totti
Vay anasını totti bile askere gidiyor biz kaçıyoruz
Dostum hiç uğraşma burada kimse cevabı bilmiyor çok konuşuldu tartisildi. En garantisi üşenme ara sgk insan kaynaklarını için rahat etsin -
@davetsiz hocam kaç kaç nereye kadar tecilim var ama bozdurabilirim böyle nereye kadar
-
@totti askerliğe dair sorular içinde söyledi:
benim benzer bir durum olmuştu, 'kazanılmış hak, kurum sizi işe almak zorunda'. ancak kanunlara da pek güven olmuyor ülkemde. pekişmesi için bir örnek vereyim; kurum o sırada yedeklerden birisini işe alıp size bazı bahaneler ileri sürebilir. tabii siz işi sıkı tutup dilekçe vs ile arayı sıcak tutabilirsiniz.
-
@totti hocam ben askerde iken kasımda merkezi atama ile duz memurluga atanmıştım kurumu aradım bir tane dilekçe ve askeriyeden aldığım o an askerde olduğumu gösteren bir belge ile gonderdim kuruma. Askerlik bitince de gereken evraklari gonderdim tebligat gelince de göreve başladım.herhangi bir sorunla karsilasmadim
-
@totti bu soruya çok cevap verdim kardeşler. Mesleğe başlarsınız, askerliğinizin devam ettiğine dair bir belgeyi kuruma getirirsiniz. Kurum bunu dosyaniza ekler. Geldiğinizde kaldığınız yerden devam edersiniz. Kurum mülakatlarina veya sınavlarına girmenize zırt pırt izin verilir mi? O biraz zor, en fazla bir kaç kez müsaade edilir. Komutana bağlı durumlar ama askeri şartların bu konuda taviz göstermeyeceğini düşünüyorum.
-
@Antimülakat hocam zaten kurumlar bir sınavı 3 aya onun mulakatini 8 9 aya anca yapiyor askerlik zaten 5.5 ay zirt pirta gerek kalmıyor
-
@totti ben askerliği yapmış olmanın çok büyük avantaj olduğunu düşünüyorum. çevremde askerlik öncesi defalarca elenip, yaptıktan sonra işe giren kişiler var. her ne kadar insanlar alakası olmadığını düşünse de bana göre var.sonuçta askere gitmeyi vatanını sevmek olarak gören bir toplumuz. bu komisyon üyelerine de yansıyordur diye düşünüyorum.
-
2 3 yıldır sürekli ertele ertele ha girecez sınava ha kazanacaz derken önümüzde engel olarak kalıyor bende yapma yanlısıyım.. @HaniYaKi
cevaplar için teşekkürler anlaşılan sıkıntı çıkmıyor sınavlara girmek de komutana kalmış bir durum o da çözülmeyecek sorun değil gibi -
@totti sınava girmenize müsade ediliyor aksine denk gelmedim henüz.
-
@totti kardes beni de ikna ettin ben de gidecegim sanki kasimda. zaten yuksek lisans kazanacagimiz yok. 2 mulakat sonucu bekliyor olacagim buyuk ihtimal askerde, nasil olacak bilmiyorum sıkıntı..insallah askerdeyiz diye elenmeyiz.ya da dönünce işe başlayabiliriz
-
@davetsiz hocam şimdi sen gidiyormuşsun ben gitmiyormuşum mülakatlar sonuçlarınır da kurumdan izin alarak gidersin inşallah
-
Gidin hocam hiç ertelemeyin bende sizin gibiydim şubatta askere geldim bi de asteğmenlik çıktı guy mülakata kaldık askerlik biter hala sonuçlanmaz şu guy heralde
-
Yazdığım usta birliği için geçerli:
Askerde eğer kullanacağınız izniniz kalmışsa kurum sınavlarına, mülakatlarına rahatlıkla gidebilirsiniz. Yine aynı şekilde askerde atamanız gerçekleşirse kuruma dilekçe yollarsanız, sizi terhis olana kadar beklerler. Beklemek zorundalar da zaten.(((Siz dua edin de kurum sınavlarınız, mülakatlarınız acemi birliğinizde denk gelmesin. Kışla kapısından anca ciddi sağlık sorunlarınız için çıkabilirsiniz, işiniz bitince de dönersiniz. Onun dışında sınav mınav unutun onları. Aöf sınavlarına dahi giremiyorlar bilginize...)))
Daha spesifik sorularınız olursa özelden yazın. Askerlik bizden sorulur