Gazi Maliye Yüksek Lisans
-
Giriş sınavinda sorulan sorularla ilgili bilgisi olanlar yardımcı olabilirler mi?
-
@varoufakis klasik oluyor bildiğim kadarıyla ve kpss den daha ağır geliyor soruları.
-
Gazi mezunuyum gazi siyaset ve sosyal bilimler yl sınavına girdim ve kazandım. Direk bölümdeki hocaların lisans sınavlarında sorabilecekleri soru tipleri geldi. Her okul böyle yapıyor, kendi öğrencileri kazanması için.
-
hocam bu arada hazırlanacaksanız gazi maliye hocalarının yazdığı maliye ders notları var onu edinebilirsiniz. Klasik sınavlar için gayet uygundur
-
gazide mülakatta 40 taban puan uygulaması var . geçen sene 3 hoca toplamda 39 puan verdikleri için sıralamaya girdiğim halde kazanamamıştım . sınav öncesi gazi iibf ye gidin maliye bölümüne çıkıp en kötü
oradaki asistanlarla konuşun size nasıl çalışmanız gerektiği konusunda fikir verirler -
@Wolf_ gazi Ceko da okumuştum o zaman almıştım kitabı ama yerel yönetim maliyesi gibi dersleri sorarlarsa diye korkuyorum.2 kez cekodan girdim hiç çalışma ekonomisi sorusu yoktu çalışma psikolojisi vardı.
-
@varoufakis soruları hazırlayan hocalara bağlı sorular. Bunlar önceden belli oluyor ve sorular buna göre hazırlanıyor.
-
Geçen sene maliye Tezli yüksek lisanstan sınava girdim ve kazandım şuan devam ediyorum. Maliye bölümünde mülakat yapılmadı 3 soruluk klasik sınav yapıldı. Gazi mezunu değilim. Sınavda bildiğiniz ne varsa yazın hakkınızda hayırlısıysa olur inşallah.
-
Gazi maliye mezunu olduğum halde sınavdan komik bir not verdiler, torpiliniz yoksa uğraşmayın
-
Bu yıl YDS istemeye karar vermişler
-
Arkadaşlar geçen sene maliye bölümünde ben en ufak torpil, düşük puan verme, mülakat vs. görmedim. Sınava gitmemezlik yapmayın sakın. Puanlarınız yeterliyse girin derim. Bizzat girmiş ve kazanmış biri olarak söylüyorum geçen sene hem Marmarada hem Gazide şansımı denedim. Marmara'da sınav artı mülakat ile elediler. Ancak Gazi'de sadece sınav yaptılar. Gazi mezunu değilim, Gazide tanıdığım kimse yok, Gazi üniversitesine ilk defa geçen sene gittim. Hakkaniyetsiz bir durum görmedim.
-
Gazide torpil dönme olayı doğru değil arkadaşlar. Sınavda ne yazarsanız onu alırsınız. Üç soru soruldu aldığım puanlar 80-60-16 gibi birşey bunların ortalaması yazıyor. Torpil dönme olayı yok, protokol ile gelenlere açılan kadrolar var, normal girenlerin önüne geçmiyorlar.
-
arkadaşlar maliye yüksek lisans için Nurettin bilici'nin Tvs ve Vergi hukuku faydalı olur mu sizce? maliye bölümü okumadığım için yl sınav soruları nasıl olur hiç bir fikrim yok.
-
arkadaşlar gazide bütün bölümlerde sınav yazılı mı oluyor iktisatta test oluyormuş gibi birşey duymuştum bu sene nasıl olacak bilgisi olan var mı acaba ?