işletme mezunları ne yapacak
-
arkadaşlar işletme mezunuyum ve ne yapacağıma üniversiteyi okurken karar vermemenin zararını yaşayarak ne yapacağımı bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Nerden başlamalıyım?
-
@eykk kariyer.net de aç bir hesap sende herkes gibi başla işlere başvurmaya
-
@eykk kpss hazırlıklarına başlamakta diğer bir ihtimaldir.
-
@eykk stajın ve ingilizcen yok sanırım bu durumda iş bulma sürecin uzayabilir şans faktörüde etkin tabi , muhasebe/insan kaynakları/pazarlama gibi alanlara yönelir genelde işletme mezunları , ilk işinde maaşın düşük olucaktır muhasebe/denetim gibi bir alana giriceksen smm başlatmanı isticeklerdir bunlar özel sektör ile ilgili kısım , tecrübeli sayılacak hale geldiğinde (5+ yıl) güzel paralar kazanabilirsin (çalışma sürecinde ingilizce öğrenirsen özellikle)
Eğer kamuyu tercih edersen kursları araştır veya doğru kaynaklarla evde kendin çalışabilirsin ve biran önce kararını vermelisin bence , kamuyu seçersen başlangıç maaşın çok daha yüksek olur güzel bir kuruma girersen sonradan özele geçme şansında olur
-
@eykk senin gibi daha önce hiç ne yapacağımi düşünmemiştim. Basvurmadigim ilan kalmadi. Sanmıştım ki 2 3 ay içinde iş bulurum çalışırım ama olmadı. Is bulamayınca bi anda kpss ye hazırlanmaya karar verdim. Pişman da olmadım. Imkanın varsa ve kendine güveniyorsan sende dene derim. Ama geç kalma eger sınava hazirlanacaksan en gec bayramdan sonra hemen bi kursa basla derim.
-
Yapacağın ilk iş hemen askerliğini yapmak olsun. O zaman daha kolay iş bulursun. Zaman'ında Mezun olur olmaz giden arkadaşlarımın hepsi iş buldu özel sektör anlamında. Çok da sürmedi bulmaları.