Jandarma Özel Harekat JÖH Nedir? Nasıl Olunur? Başvuru Şartları Nelerdir?
-
@EnesT. Yapabilirsiniz.
-
Jöh'ün yükü inanılmaz ağır. Dağ, dere, tepe, ova, oba günlerce arazide, üs bölgelerinde kalıyorlar. Çok zor ama eminim her saniyesine değiyordur. Allah hepsinin yardımcısı olsun.
-
@aliveli Çok teşekkür ederim
-
Merhaba, KHO da sağlık kontrollerinde arka dişlerimden teki çürük çok ayrıntılı bakılıyor mu bunlara böyle bi durumda elenebilir miyim?
-
@EnesT. o kadar ayrıntılı baksalar alacak kimseyi bulamazlar
-
Merhaba, benim askerliğim(acemi birliği) konya hava savunma okuluna düştü, ama jöh olmak istiyorum, jöh olabilmek için askerliğini jandarma olarak yapma şartı var mı?
-
@kagaanly jöh olmak için öyle bir şart olmaması lazım. Ancak jöh seçilmek için jandarma mesleğinden olmanız gerekiyor.
-
@burcuburcu Yani önce jandarma uzman çavuş olup sonra jöh'emi başvurmam lazım? Çevremde jöh abiler var diyorlar ki, jöh olmanın ayrı bir eğitimi yok o 3 aylık uzman çavuş eğitimi içinde en iyi olanlar jöh'e seçiliyor diyor.
-
@aliveli abi benim kafamda 7 dikiş izi var izi beli oluyor saçlar kapatıyor ama ola bilirmiyim
-
Ben JÖH olcam ama bel fıtığı var bende ama asla koşmama engel olmuyor. Olabilir miyim?
-
@mustafa48 hocam bel fıtığı alternatif tıp formülleriyle çözülebiliyor. Bu konuda bir hamle yaparak sağlık kontrolüne girmenizi tavsiye ederim.
-
@mustafa48 Olabilirsiniz, eğer herhangi bir etkisi yoksa size fark edilmeyebilir dahi.
-
Şuan beden eğitimi öğretmenliği okuyorum kısmet olursa mezun olur olmaz 1,5 sene sonra askere gideceğim asteğmen olmayı uzun yıllardır istiyorum zaten fakat kısa dönem çıkarsa(Dilekçe 180 gün kala diyor) jöh olma ihtimalim yok mu? Elimin üzerinde dikiş izi var bu mülakatta mani olur mu? Herkese teşekkürler şimdiden..
-
@mustafa05 eldeki iz vs artık problem olmuyor. Jöh olmak için uzun dönem askerlik şartı olduğunu sanmıyorum lisans mezunu tanıdığım jandarma özel harekat var ama kısa mı yaptı uzun mu bilmiyorum.
-
Jöh alımı hala devam ediyor mu?
-
arkadaşlar şimdiki yeni alımlara ben de başvurdum. Başvurduktan sonra şartlarını okuyayım dedim çalışma şartlarını yani. Abi böyle birşey yok ya. Çok tehlikeli bir görevi ifa eden bir insan nasıl bu kadar kötü şartlara maruz bırakılır anlamak güç.
-
@maxiimuss hocam zor meslek. Yani sadece işim olsa yeter mantığı ile bu mesleği tercih etmek sıkıntılı sonuçlar doğurabilir.
-
hala merak eden var mı yardımcı olabilirim