ders programı için yardım ıstıyorum
-
kpss a grubu ıcın etkıli bir ders programı olan varmı. Ben kpss ye evde calısan bırı olarak etkılı bır ders sıralamasına ıhtıyacım var bana yardımcı olursanız sevınırım
-
@kpssdream bölümünüz nedir?
-
@aliveli işletme bölümü
-
@kpssdream kendi alanınız ağırlıklı çalışın, hukuk derslerini sona bırakın. Gk gy boş zamanlarınızda bakın. Puanı her zaman alan getiriyor. Bunun haricinde arkadaşlar yazacaktır.
-
Hocam öncelikle kolay gelsin.Bence ilk olarak gk gy ve alan da ne konumda olduğunuzu tespit edin.Gk gy de 80 civarı hedef olsun ve eğer tespit ettiğiniz seviye bunun altındaysa günde 1 2 saat gk gy çalışın.Alanda 4 dersi birden çok çok iyi yapmak bence hayal.O nedenle kendinize 2 dersi belirleyin ve bunlara diğer 2 derse nazaran daha ağırlık verin( işletmeci olduğunuz için muhasebe bunlardan biri olacaktır).2 dersi 30 civarı yapmak sizi çok öne atacaktır.Hukuk derslerini bence son aylara bırakın.Bitirdiğiniz dersleri ara ara tekrar edin.Maliye sırf okunarak yapılacak bir ders bana göre o sebeple iktisat la muhasebeyi ilk başta halletmeniz yararınıza olacaktır.Bunlar benim tecrübelerim tabii ki doğruluğu kesin değil.Benim verebileceğim tavsiyeler bunlar
-
@aliveli teşekkür ederim.
-
hocam öncelikle ders elemeyin derim. daha aylar var. hafta hafta bölebilirsiniz eğer dershane filan yoksa. ben son 2 ay öyle yapmıştım 1 ayı 4 haftaya böldüm 4 alan için. gy gk yi de haftada 1 gün sıkıştırın en az o da çok önemli.
-
@siyasallı teşekkür ederim ben bir senede Dersaneler çalıştım durumum iyiydi ama sınav sonucu çok kötü geldi bende buraya yazdım ki bilen biri bana yardımcı olsun diye benim çalışma sistemim bir yanlışlık mu var diye
-
Nacizana tavsiyem..Ders seçme gibi bir hataya düşmemenizi tavsiye ederim.Her dersin standart sapması farklı.Maliye'den çoğunluk 30 ve üstü yapar ama iktisat ve hukuk'tan ve özellikle son sınavda muhasebeden (zaman yetmedi çok kimseye) çıkaracağınız fazla netler size ekstra puan sağlar.
Bir de gelecek soruların zorluk derecesi değişir.Çok iyi çalıştığınız dersten çok zor sorular gelirse duvara toslama ihtimaliniz oldukça fazla -
Ben ders ders gitmenizi öneririm. En baştan not tutup, soru çözerek dersleri bitire bitire gidebilirsiniz. Önce GK-GY bir temizlenmeli, temizlenmeli ki sonrasında haftada bir deneme çözülebilsin. Sonra kendi alanınızla ilgili bölümü bitirin, onun getirisi yüksek olacak. Daha sonra puanları yüzdelik olarak en fazla etkileyen dersleri sıralamasıniz. Bu da şöyle olmalı: Hukuk, Iktisat, Maliye ve Muhasebe. Her dersi de kendi içinde bitire bitire gitmelisiniz. Hukuk: Anayasa, Idare, Ceza, Medeni, Borçlar, Ticaret ve İcra İflas şeklinde.
-
@kpssdream Hakkınızda hayırlısı olur İnşaAllah hocam