"Kul itaat eder vatandaş hesap sorar."
-
Millet olarak pek sorgulama yetenegimiz yoktur bizim oldugu gibi kabul etmek daha isimize gelir. Belki de aşırı hoşgörülüyüzdür bu yuzden yapilan hatalari hiç büyütmeden tolere ediyoruzdur düşünüp sorgulamayı beceremedigimizden degil yani(!) Her neyse ben cok sıkıldım gelecek kaygisiyla yasamaktan, yaşam standartlarından, hayat pahaliligindan, adam kayirmacalardan, her alanda oturmamış sistemden hatta insanlarımızdan bile sıkıldım. Tahammülüm kalmadı hic birseye. Ne zaman hakkıyla hakkımızı aramaya başlayacağız ne zaman gercekten vatandas olmayi basaracagiz? Vatandaslik gorevi sadece askerlik yapip vergi ödemekle olmuyor en büyük gorevimiz sorgulamak olmalı. Neden böyle afyonlanmıs gibi hissiz bir millet olduk biz? Uyanalım artik arkadaslar. Okuyalım, düşünelim,sorgulayalim, hakkımızı arayıp bizim olana sahip çıkalım.
-
@baymayanbayan çoğunluğuna katılıyorum yazdıklarınızın, resmen kendi efendilerimizi seçiyoruz ve kendi seçtiklerimize toz kondurmuyoruz.
-
@kartel06 iste en büyük kötülüğü boyle yapiyoruz kendimize. Halbuki elestirmek gerektigi yerde sikayet etmek var olan sartlari bir adim daha iyiye goturmenin ilk adimlaridir ama gel anlat bunu insanlarimiza.
-
@baymayanbayan her geçen gün mülakat sayısı artıyor, mülakatı olan yerlerde ise mülakata çağrılan kişi sayısı artıyor.
-
@kartel06 Yapilan hersey bana göz boyama gibi geliyor. Teoride birseyler oluyormus gibi görünüyor ama pratikte bunun karsiligini goremiyoruz.