Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
@Antimülakat burda devam edelim bence.
-
@Antimülakat hocam bence bu başlıktan ilerleyelim. Daha önce guy mülakatına kalan arkadaşların tecrübeleriyle birlikte derli toplu olur bilgiler de. Sayfalararası yolculuk yaptırma bize
-
@Antimülakat Tek bayrak tek vatan tek millet tek başlık lütfen.
-
Ayrıca başlığa gerek yok bence sorulara ulaşabilirsek buradan devam edelim
-
@Antimülakat bence bu başlık yeterli hocam,fakat bunun için daha erken olduğu kanaatindeyim.Kpss sürecinin ardından daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim şuan önümüzde kpss var ve ona odaklanmamız gerekli.
-
Şu başlığın açıldığına inanamıyorum hepimize hayırlı olsun özellikle 4.yılı olanlara
-
O zaman size soru imece mülakat yeterli oluyor mu
-
@pozitifdışsallık 6 kez bitirmen lazım.
-
@atiba reis 4.30 tahmininden ötürü kutlamayı unuttuk seni.:)
-
@karakalpaklı 10 bitirsemde ezber yapamam ben
-
ilk defa mülakata girecek ve hiç bilgisi olmayan arkadaşlar için.. ;
ilk olarak tüm mülakatlar ankara yeni mahallede GİB eğitim merkezinde yapılıyor. ankamall a yakın, MİT karşısı..
mülakatlar 2-3 haftaya bölünüp, bir günde her ilden katılım olacak şekilde ayarlanıyor yani siz sadece kendi ilinizdekilerle o gün orada olmayacaksınız..
sabah 09.00 gibi orada olmanız istenecek. sizi ilk olarak bir bölümde toplayıp listelerden isminizi bulmanızı istiyorlar. soy isim sırasına göre ( alfabetik ) sıralı listeler. soy ismi y, t, z ile başlayan arkadaşım, yandın akşam 4-5 gibi gireceksin mülakata...yapacak bir şey yok 9 da orada olmak zorundasın.öğle arası veriliyor 1.5 saat kadar.. ilk bölüme gelen görevli soy ismi şuraya kadar gelen kişiler gelsin deyip sizi yan binada büyük toplantı salonuna alıyor.burada yaklaşık 100 kişi civarı oluyorsunuz.burada da bir süre bekledikten sonra isimleri okunan 10 kişiyi yukarıya, mülakat odalarının önüne diziyorlar.her ilin komisyonu ayrıdır.kapının önünde sizden telefon gibi aletleri bırakmanızı isteyecek ve imza atmanızı isteyecek bir arkadaş oluyor zaten.kapının üzerindeki ışık yanınca sırası gelen arkadaş içeri giriyor..(şimdiden heyecanlandınız değil mi ? )
size içeri girmeden size binlerce kez stres yapmamanız söylenecek ama onu unutun, mutlaka yapacaksınız kaçarı yok.içeri girdiğiniz gibi karşınızda 3 kişi olacak.biri sadece bilgisayarda sizin bilgilerinizi inceleyen kişi, diğer ikisi ise hayallerinizi süsleyen soruların mucidleri oturacağınız yerin yanına kadar gelin durun ufak bi merhaba deyip kestirip atın..size buyurun komutu gelene kadar bekleyin. otururken de mutlaka ceketin düğmesini açıp oturun, kalkarken de iliklemeyi unutmayın. eller çok soruluyor, dizlerinizin üzerinde olması yeterli. size nasılsınız derlerse, teşekkür ederim deyin ve orada kalın, aynı soruyu sormayın.. ilk olarak kendinizi tanıtın ile başlanır, bu ili niçin seçtin diye sorulur, ailevi sorular, okul-iş hayatın, üniv hayatın, kız-erkek arkadaş durumu falan filan.(genelde böyle başlanır) sonra size ister kendi bölümünüzle alakalı ister karışık her türlü soruyu sorabilirler..sayısı da belli olmaz. mesela çeko mezunu bir kişiye full VUK' dan soru sorabilirler..tabi ki ben değil, bir arkadaş özellikle kişisel sorularda dürüst olmalısınız kaçarı yok! ayaklarınız sabit olsun, oynatmamaya çalışın, gerçi oynayıp oynamadığının farkında bile olmayacaksınız da neyse. benim ilk mülakatımdı açıkçası çok sakin kalamadım, soruların yarısına cevap verdim, iyi geçmemişti pek açıkçası (ilk yılımdı nereden bilecektim özel nitelikli güvenlik tedbirlerini..) sonra teşekkür edip sizin çıkmanızı istiyorlar sakın geri geri yürüyüp makara konusu olmayın, bu kadar.
arkadaşlar takım elbiseniz sade ve koyu renkte olsun, kravat illa kırmızı olsun diye bir şey de yok, bunlar şehir efsanesi. düz ve sade olsun yeter..düğüne gider gibi ceketin ön cebine beyaz mendil koyup güldürmeyin kendinizi. görevliler çok saygılı ve güler yüzlü insanlar, siz de öyle olun.sizinle gelen aile-akraba-arkadaşınız olacaksa, lütfen akşama kadar kalabilme ihtimalinizi bilip gelsin, ben ailemi ankamall a göndermiştim mesela vakit geçirsinler diye.(sırası geç gelecekler için söylüyorum). rahatlama açısından, bekleme salonlarında bir kenara çekilip soyutlamayın kendinizi, müstakbel iş arkadaşlarınızla tanışın, genelde bayan arkadaşlar bu işi ileriye götürüp birbirinin sonucunu merak ettiğinden telefon numara alışverişi yapıyorlar içeride yemek hariç tüm ihtiyaçlarınız karşılanır.
aklıma gelenler şimdilik bunlar..sorularınız için buralarda olacağım her an her yerden çıkabilirim -
Geçen sene atanan arkadaşlardan almıştım 657 ve imeceyi. Ömer Dönmez idi sanırım komisyonda da varmış Ayni kaynak onu edinmek gerekir herhalde, tecrübeliler daha iyi bilir. Oh be seviyeli bir ileti
-
Sorular icin yeni bi basliga gerek yok zaten sorulara da gerek yok cunku hepsini bilsen de almiyolar. Hakka girmeden bu iş nasi olur bilen var mi arkadaşlar
-
@karakalpaklı Eyvallah hocam istanbul 72 olmadı ama
Seninde olmuş çok sevindim. kazanan arkadaşları canı gönülden tebrik ederim darisi inşallah mülakata. Saat konusuna gelince de çiçekleri nereye alıyorum acaba -
@atiba Mülakatta seni çiçeklerle karşılayacaz hocam rahat ol.
-
@davetsiz kardeşim harikasın,burada mülakat tecrübelerini aktarmak benim gibi ilk kez mülakata girecek insanlar için çok önemli eyvallah varol
-
@davetsiz Bu çok iyiydi yaa kendimi orda hissettim
-
Arkadaşlar kurum puanının etkisi var mı? Bir arkadaş kurum puanı ve sözlü mülakat puanının aritmetik ortalaması alınıyor yazmış,önceden giren arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.
-
@sofuoglu Aritmetik ortalama alınır, doğrudur.Kurum yazılı sınav puanı+Kurum sözlü sınav puanı/2 kısaca.
-
@nitrogb sizinde oldu mu çok sevindim ️