Sizce
-
Arkadaslar kardesim ogretmenlik mezunu 1 yildir bu sene pomem kazandi gtmek istemedi bende israr ettim mulakat var riske girme dedim oda gtti pomem egitimine . Dunku patlamada sehit olanlrdan cok etkilendm cok uzuldm allah sabrini versin ailelerinin simdi kardesimin basina ilerde boyle bi olay gelse ben kaldiramam bana akil verin bu meslegi yasayan bilen anlatsin bana egitimi biraktirayimda tekrar kpss yemi calissin
-
@keynezyenciii Mesleği yaşayıp bildiğimden değil fakat sana söyleyebileceğim bir kaç şey var dostum. Kolluk güçlerinin fıtratında bu olaylar var gibi bir şey demek çok acımasız olur lakin polis olmak bu topraklarda yaşıyorsak bunları göze almayı gerektiriyor. Öyle bir hale geldik ki işsizlik yüzünden hayat kaygısı insanları bu meslek gruplarına itiyor. Bunları göz önünde bulundurunca sana önerebileceğim şey kardeşinin kendisine sorman gereken soruların olduğu. Bunu kendisi göze alıyor mu? Hepimiz ülke için mücadele etmek isteyebiliriz, o da mücadelesini bu şekilde mi vermek istiyor? Bunların cevabını net bir biçimde verirseniz önünüzü biraz daha net görebilirsiniz. Meslek sahibi olmak için sevmeden veya istemeden yapacağı bir işe odaklanmamasını öneririm. Kaldı ki öğretmenlik mezunu diyorsun İİBF mezunundan daha fazla şansı var. Bu kararı başkalarının düşündükleriyle değil kardeşinin duygu ve düşünceleri ile belirlemenizde fayda var diye düşünüyorum.
-
@keynezyenciii hocam benim tavsiyemde şu , polislikte farklı yerlerde var masa başı olur , küçük ilçe olur vs çevik en açık hedef o yüzden mesleğin içinde yerini değiştirebilir bırakmasın bence
-
@aliveli yer degistirme yer secme kendi arzusuna goremi oluyor ? Mesela trafik polisi olsa en tehlikesiz o geliyor kendimi isteyecek neye gore branslara dagiliyor
-
@keynezyenciii hocam genelde torpil denir ama pekte değil bence bir iki arkadaşım istedi ısrarla trafik , asayiş vs başka alanlara geçti aslına bakarsanız asayişte kötü değil
-
@keynezyenciii hocam bir çok faktör var, öncelikle komiser yardımcıları ve komiserle ile daha da tepede baş komiserleri ile arasının iyi olması gerekiyor. Mesleğinde amirlerinin verdiği talimatları yerine getirmekten geri durmayacak, izinli olduğu günlerde işe çağrıldığı zamanlar söylenmeyecektir. Şeklinde olayı çeşitlendirebiliriz, bu şekilde davranırsa muhtemelen bir kaç kere söylediğince amirleri tarafından istediği pozisyona kaydırılabilir.
-
Referans polislik te çok önemli.ben şahsen polis olsam sağlığım elverse direk özel harekat olurum.bence çoğu polislik biriminden daha iyidir.doğuda arkadaşım var gayet memnun.trafik asayişe gitse oralar ayrı sıkıntı. Narkotik terör vs o birimler biraz referans istiyor açıkçası.referansı da illa torpil olarak görmeyin.amir veya müdür seni birimlere önerebilir bu da referanstır.
Ölümlere gelince ecel geldi mi her yerde gelir.öğretmen olsa gideceği yer doğu olacak yükse ihtimal o da sözleşmeli.orada da risk altındasın ama bu vatan bizim herkes taşın altına elini bir şekilde koyacak.ben iki kere girdim sıralamada elendim.bu fetocular fetocuların girip bizim giremediğimiz yıllarda..
-
Ben biraz evhamliyim hocam fazla anac bi yapim var sanirim boyle olaylar duyup gordugumde cok etkileniyrm . Trafik polisi olsun olmazmi dedim arkadasim trafik isterse hemen verirler dedi aklima bisey takildi buroda polis olanlar varmis onlar nasil buroya dusuyor unide okudugu bolume goremi halklailiskiler okuyan biri buroyami duser
-
@keynezyenciii Sizce içinde söyledi:
Ben biraz evhamliyim hocam fazla anac bi yapim var sanirim boyle olaylar duyup gordugumde cok etkileniyrm . Trafik polisi olsun olmazmi dedim arkadasim trafik isterse hemen verirler dedi aklima bisey takildi buroda polis olanlar varmis onlar nasil buroya dusuyor unide okudugu bolume goremi halklailiskiler okuyan biri buroyami duser
Hocam iki arkadaşım polis biri resimciydi olay yeri incelemeye aldılar (robot resim vs) diğeri özel harekat oldu.İkisi de memnun şimdi kamu yönetimi dersinde bir şey var.Devletin özel sektöre yönelmesi gerektiğini şununla ifade ediyor.Sen başkasının parasını mı daha kolay harcarsın yoksa kendi paranı mı.Tabiki insan başkasının malını har vurup harman savuruyor.Devlette benim kanaatimce böyle.Şu bu mezunu diye şurda değerlendirelim mantığı yok.Biraz dayı teyze olayları malum.Ben en sıkıntısız en rahat özel harekatı görüyorum.Niye dersen eğitimleri zor gerçekten ama çevik olsa gene sıkıntı yaşayacak sonuçta askeriye gibi çevik kuvvet.Oranın da eğitimi zor ben ilk mezun olduklarında çevik eğitimine alındığında istifa edenleri biliyorum.Ben olsam özel harekata girerim maaşımı da daha yüksek alırım.Hemde onlara hem toplum hem kurum düz polis gibi bakmıyor.Her yerde artıları var.Hem dünya hem ahiret torpilliler daha ne olsun.Trafiği tavsiye etmiyorum.Kimsede istemez o size hemen verirler diyen doğru demiş çünkü sıkıntılı ama işin en önemli boyutu kardeşiniz kafasında ben bu mesleği yapmaya hazırım diye düşünmesi lazım.Ve ilk 1-2 sene alışma dönemi sıkıntılı geçebilir buna hazırlıklı olsun.Alıştıktan sonra polislik bence güzel meslek.Biz eskiden beğenmezdik özele gittik bankaya mobinginde dibine vurduk, aşağılanmanın da.En azından polise en fazla amiri laf der.
-
Ve şu an o polis olan arkadaşım resim öğretmeni üstüne para versen öğretmenlik yapmaz.Öğretmenlikte bitik hocam benim eşim öğretmen.Velilerin alayı zırlak deli.Çocuğu 3 le 5 i toplayamıyor.Herşeyden öğretmen suçlu saygı ahlak desen yok.Yani öyle bir ortamda elin şımarık veletleriyle uğraşana kadar Aslanlar gibi Polis olsun.Allah için mesleğini güzel yapsın milletin namus şerefini koruyorum diye düşünsün.Sürsün gitsin
-
Tsk ederim hocam ... trafik buro falan tamamen benim fikrim onla bisey konusmadim zaten konusmuyor bu konularda grdik artik oldu bitti tamaaamm dio allah tum polisi askeri korusun icindede bizim evladimizi secmesin diyecek sozum yok . Ozel harekat arkadasim var o memnun degil kolu bacagi kopanlara sahitlik yapiyorum kaldiramiyorum diyor (allah korusun ) bilmiyrm hocam ama okul bitince amirler kafasina gore dagitiyormus birimlere. Trafigin nesi kotu hocam ? Insanlarla surekli icice olmak zorunda kalmakmi