Ankara'da yemek yiyecek yer olmaması
-
Arkadaşlar dışardan gelen birinin ilk farkettiği husus bu. Neden 5 milyon nüfuslu bir yerde lokantalar bu kadar kötü olur veya neden vasatın üzerinde restırant sayısı bu kadar az olur.
-
@aliveli
Hocam olmaz olur mu ankaralılar olarak yardımcı olalım güzel restoranları bulmanız için -
@siyasallı tavsiyelere açığız buyrun
-
@aliveli kardeşim bize sordun mu? Saksı mıyız biz ayıptır. İşte liste, bu listeden şaşma bi dahakine
Köfte için Üstünel Köftecisi Kazım Karabekirde.
Pide türü için Ye-An pide Etlikte ve Ulusta ikisi de olur.
Mangal türü için (Kebap ve ızgara için) Macunköy de Urfalı Kebapçı var iki tane ikisi de cok iyidir. Kızılayda Masabasi vardı ismi değişti sanırım gayet iyidir.
Çorba için ulusta Çiçek Lokantası.
Desti kebabı, Kuyu kebabı için ostimde Efendi Konağı.
Daha da giderim dersem Kahramankazan da meşhur kavurmaci var.Min. 10 güzel yer söyleriz neden böyle yapiyorsun. Biraz pahalı olur ama miden de, gözün de, keyfin de doyar.
-
Et döner kumrular cici piknik
Tavuk döner demirtepe gmk özge piknik
Diyarbakır tava mithatpaşa masabaşı
Kaburga dolma cayyolu tavacı recep
Ciğer çöp şiş maltepe gmk ciğerci serkan
Menekşe emek cukurağa
Pide yıldız urfalı hacı Mehmet
Adana dürüm sakarya Adana dürümcüsü
Kokoreç gençlik caddesi profesör
Pizza gençlik caddesi new york pizza delivery
Tavuk çevirme gençlik caddesi germeç
İnegöl köfte tunalı cambo
Kebap türevi tunali hacı arif bey
İşkembe paça bestekar rumeli iskembecisi
Kuzu döner ve sütlaç meşrutiyet uzungöl
Hamburger filistin günaydın burger
Mevlana pide etimesgut mevlana -
Hocam çorba için esat devrezi tavsiye edebilirim.Et döner için iskitler peçenek kebabı tavsiye ederim harika et döneri vardır.Esat 3 aspavayı tavsiye edebilirim gülçimen aspava hem ikramı çok iyi hem garsonlar çok ilgili hemde fiyatı makuldur.Emek de çukurağa sofrasının kebapları yine güzeldir.Fiyatı biraz artırırsanız dikmen vadisinde tavacı recep vardır hem köklü hem kaliteli yerdir.Mangal için balgat bolu mangalı şiş kebap içinde balgat ciğerci baho yu tavsiye ederim.
-
pizzacı altan diyorum. kennedy'de harika pizzalar yapıyor. mekan biraz ufak ve salaş. hatta masaya zor sığar tabaklarınız ama pizzanın lezzetiyle midenizi; pizza yedikten sonra ikram edilen çay, kurabiye, çikolata gibi ufak sürprizlerle de kalbinizi kazaniyorlar. bilemiyorum altan diye de bir menüsü var bakmak lazım içinde ne var. bilemiyorum altan blmyrm:s.s.
-
Cozinha var ama kendisi Bilkent'te, İstanbul'daki tüm latin yemekleri hatta Eataly'den falan da güzel ama hep araba olmadan zor bu yerler. Balık yok Ankara'da.
-
@ozgur85 Günaydın ve Mezzaluna benim sevmediğim 2 yer. Menüde bir kaç bir şey belki, gidince onlara bakmak lazım.
-
@impressiveunit şimdi Ankara'da balık mı yok? İyi balık yapan restaurant mı yok? Hocam net konuşayım, Ankaraya Türkiyenin en taze balığı gelir. Ankamall'ün arkasından toptancı hal vardır. Burada balık satan yerler var, yeminlen gözümle gördüm, çırpınan balıklar satılır orada
-
@antimülakat hocam bir de 1-2 isim alabilirsem:) lütfen sizden, pişirmeden şöyle taze taze , güzel güzel yiyelim.
-
@impressiveunit hocam hal'e gece o saatte gidemeyeceğinizi düşünüyorum. Balık 3'te gelir 8'e kadar satılır. Güneş vurmaya başladı mı, kalanlar çöpe dökülür. Balığın iyisi oradan ulus haline gider. Toptancıların hepsinin orada perakende satış yeri vardır. Hem taze hem de ucuza bulabilirsiniz.
-
Karanfil sokakta, metroya doğru giderken merdiven altında, büyük ve çok işlek bir lokanta vardı. Sınav çıkışı Kızılay'a gitmiş orada yemiştim. Yemek grubunu seçip tabildotla yemeğini alıp gidip yiyorsun. İçinden küçük küçük erkek saçları çıkmıştı. Çok kızdım, garsonu çağırdım şu yemeğe bak dedim. gitti bir adam çağırdı, abi kusura bakma, yeni traş olmuş, cahil gidip de saçlarını yıkatmamış dedi. Sana da onun kafasına da başlarım dedim. Yemeği yemeden aç aç otobüse binip geri döndüm o gün. Üstelik fahiş bir ücret ödemiştim. Nefret ediyorum; mülakatlardan, izbe otel odalarından, para hırsızı işletmelerden, bu sistemden nefret ediyorum.
-
@polisiye-roman, içinde söyledi: Ankara'da yemek yiyecek yer olmaması
Karanfil sokakta, metroya doğru giderken merdiven altında, büyük ve çok işlek bir lokanta vardı. Sınav çıkışı Kızılay'a gitmiş orada yemiştim. Yemek grubunu seçip tabildotla yemeğini alıp gidip yiyorsun. İçinden küçük küçük erkek saçları çıkmıştı. Çok kızdım, garsonu çağırdım şu yemeğe bak dedim. gitti bir adam çağırdı, abi kusura bakma, yeni traş olmuş, cahil gidip de saçlarını yıkatmamış dedi. Sana da onun kafasına da başlarım dedim. Yemeği yemeden aç aç otobüse binip geri döndüm o gün. Üstelik fahiş bir ücret ödemiştim. Nefret ediyorum; mülakatlardan, izbe otel odalarından, para hırsızı işletmelerden, bu sistemden nefret ediyorum.
*Orada yerim, demiştim.
-
@polisiye-roman hocam gerçekten şansızlıkta çok kötü yerde yemişsiniz. Tabi bizde üniversite yılları kızılay ve etrafında katıldığımız için bir çok yere gitme fırsatımız oldu. Orada bir kaç kez bizde yemek yedik ama tam da söylediğiniz gibi oldukça kötü bir yer. Sizin olayda tamamen rezillik seviyesinde olmuş
-
@antimülakat herşeye evet de balığa gelince Ankara olmaz üstad:) Gökova ve karadenizde samsunu tek geçebilirim bu konuda cidden tazeler:)
-
Herkes öneride bulunmus ama gelen kisi adana,antep vs geldiyse hicbisekilde begenmez kebap turlerini burda:)
Bahceli 7de aden dürüm var, ben cok severim.salas bi yerdir ama lezzetide guzeldir.adanali bi arkadasim da onay vermisti lezzetine:)
Cigerci bahattin var, onuda tavsiye edebilirim.
4.caddede öz urfali var. onuda begenirim
Ama yinede orduda pide, samsunda balik, adanada kebap filan yiyen birisi burdaki lezzetleri eksik bulabilir. Azcik da olsa hak veriyorum. Mesela ordudaki gibi ankarada da pide yapabilen bi yer varsa öneriye kesinlikle acigim bi ankarali olrak:) -
@antimülakat hocam kazandaki kavurmaci icin bi dipnot gecelim, oglen saatlerinde gitsinler yoksa bitiyor:)) lezzeti muthistir. Gece gece akla dusmeseydi iyiydi
-
Bağdat caddesi köfteci yusuf diyorum başka biley demiyorum
-
@sınavuzmanyrd hocam ben de hiç fast food yemesem Dönerci Celal Usta derim sadece İstanbul'da. Bir de Kartal'da Pişşir var tabi.