Yds ye nasıl hazırlanmak gerekir?
-
Yds belli kelimelerle yapılan kalıplaşmış bir sınavdır bu sebepten öncelikle çıkmış sorular iyi analiz edilip kelime ezberine başlanmalıdır.Çalışma bir aya yoğunlaştırılmayıp zamana yayılabilirse başarı kolayca gelecektir.
Kelime ezberi yapılırken öncelik fiillere verilmelidir.Diğer taraftan science daily ve science news gibi siteler günlük takip edilip tureng yardımıyla okunmaya çalışılması hız kazandıracaktır.
-
Elinde çalışma notları olan varsa paylaşabilir mi?
-
ben remzi hocanın kaynaklarından yararlanmıştım.
-
Kelime ezberine ek olarak Anlamlı cümle analizi ve ezberi de yapılabilir.
-
@Crazy-Cemil Peki hangi kelimeleri ezberlemek lazım,bunun bir yöntemi var mı?Mesela yabancı dizi,film izlemek faydalı olur mu?
-
@cihangir Yds ye nasıl hazırlanmak gerekir? içinde söyledi:
@Crazy-Cemil Peki hangi kelimeleri ezberlemek lazım,bunun bir yöntemi var mı?Mesela yabancı dizi,film izlemek faydalı olur mu?
Köşe yazıları okuyun Newsweek dergisinden faydasını göreceksiniz.
-
@cihangir dil edinim cihazı aldım suç ve cezayı okuyup dinliyorsunuz ve ingilizceyi okuyup anlayarak ogreniyorsunuz. Ben 18 YDS almıştım 3 hafta sonra 2010 kpDS çözdüm 40 aldım hedefim 90 YDS 100 TOEFL IBT bu sistemin yurtdışı görmüş biri olarak da en etkili yöntem olduğunu düşünüyorum
-
@derbederoldum Umarım istediğin sonucu alırsın, söylediğin sistemi merak ettim..Nerden temin edebilirim.
-
@cihangir karmakitaplar. Net yaz Google'da 25 TL'ye satın alabilirsin sistem başta saçma gelir ama farketmeden ogreniyorsun
-
@derbederoldum teşekkürler..
-
Kesinlikle seviyenize uygun bir ile hazırlanmanız gerekir. Seviyeden kastım, maalesef ki bazı yds kursları sizleri seviyelerinize göre değil daha önce sınava girmiş belli bir puan almış biriyle, hiç girmemiş ve alt yapısı hiç iyi olmayan birini aynı gruba alıyorlar. O yüzden en önemlisi seviyenize uygun olan bir grup var mı öğrenmenizdir. Onun dışında yds sınavına kursla hazırlanmanız gerektiğini düşünme sebebim evde hazırlanan kişilerin %90'ının verim alamayıp, istediği puanı alamadığı için bir sonraki döneme kalması ve o şekilde kursa başlamalarıdır. Yani geç kalmadan bir uzman desteği almak şart bence. Kurslar arasında da başarı düzeyi yüksek olan kurslardan beğendiğinize gidebilirsiniz. Ben Online YDS kurslarına katılarak yds'den kurtuldum. Ön hazırlıklı yds kursları da olduğu için sıfır ingilizce dahi olsa kayıt olabilirsininiz, sıfırdan hazırlanabilirsiniz.
-
Kaynak önerileri yazımıza göz atabilirsiniz.
https://www.tercihiniyap.net/haber/yds-kaynak-kitap-onerileri