Kadroların Tam Doldurulmaması
-
sadece bu yıl sgk ve rekabet alacagı kişi sayından daha azını mülakata çagırdı.büyük bir ihtimal çagırılanlardan da elenen olacaktır.Kadrolar boşa gidecek zaten tasarruf yılı aldıgımız bize yetecek gibi düşünülecek.Ben ikisinede puanım yetmesine rağmen girmedim dil dolayısıyla ama kendimi rahatlatıyordum ne kadar rakip giderse o kadar iyidir ama gel görki kadro sayısının yarısını bile almayacaklar.
Yazık valla gencecik insanların umutlarıyla oynuyorlar. Kurulan hayaller ailelerin beklentileri.Ankaraya her gidiş min.250 tl. para varmı yokmu diye soranda yok tabi.Böyle bir duruma vesile olanların çocukları veya yakınlarıda böyle bir süreçten geçerde anlarlar bizi. -
Arkadasin yazdiginin her noktasina kadar katiliyorum, sadece mali degil psikolojik baskisi zaten yeterince uzerimizde yuk olusturuyor. Ustelik kurumlardan istediğimiz olağanüstü alti cizili kadrolar acmalari yonunde degil, en azindan acilan kadrolara belirtilen sayida kisi mulakata cagrilsin ki rekabet ortaminda surec verimli olsun.
Bir diger konu kpss sorunumuz. Sgk ve rekabet sinavlarinda varsayalim ki cok vasat bir performans sergilendi(ustelik ilk ilanlar olduğu icin kaliteli bilgi birikimine sahip arkadaslar girdi bu sinavlara). Burada artik kurumlar diyecek ki "bak Yök kardesim benim bu cocuklardan biz istedigimizi alamiyoruz bir bakiver arastir bakalim neden mulakatlara istenilen sayiya ulasamiyoruz " .
Bu noktada inaniyorum ki sorun sadece kurumlarda degil, iyi bir universitede dahi olsaniz ektra bir calisma icinde olmaniz muhakkak gerekli.
Sonuc olarak her zaman soyluyorum arkadaşlarıma, oyle bir sistem dusunun ki devlet ilkokula guvenmesin liseye giris sinavi yapsin. Universite birikiminize guvenmesin sizi sinava alsin bolumunuzde gormeyeceginiz konulara dahil sekilde. O da yetmez hic bir kurum universite diplamanizi begenmesin ve osym sizi yeterlilik diyebilecegimiz sinava tabi tutsun. Sonra kurum Osymye inanmasin kendi test veya yazili sinavini yapmasin. Buraya kadar gelen arkadas zaten egitim gazisi oldu devam edelim. Ne diyorduk kurum kendi yaptığı sinava guvenmesin ve dayilarin karsisinda ter doksun. Sonuc cogu zaman huzun az kere olumlu olsun. Soylediklerim yanlis anlasilmasin bu kadar mezun yogunlugunda elbette sinavlar yapilacak. Ama devlet devletin yaptigi sinava guvenmiyor. Merkezi atama diyorum bu isin cozumu, kuruma uygun degilse aday zaten 1 veta 2 sene icinde yeterlilik sinavindan çakar.Kisaca kurumlar en azindan bu kadae ketum davranmamali. -
evet rekabet uzm yrd akabininde yil sonunun da gelisiyle gayet mantikli bi baslik acilmis. Diyecegimiz o ki artik kalburustu puanli arkadaslar da olayin farkina varip ses getirmeli platformun farkindaligini arttirmali fiiliyatta bulunmali. Zira canlar a grubu kadrolari icin caliyor