Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
. . . . . . . . .
-
……..
O at çeşmeyle birleşip bir koro olur
Ve koro sesini yükseltir:
Güneşin özel olarak yaktığı
Yapraklarını kızıllaştırdığı
Kestane ıhlamur ve kızılağaçlarla çevrili
Ayasofya’yı da kat Ruhun Diriliş Kenti
Şiirinin içine
Görkem dolu tarihi ve metafizik bir görünüm
Kazandırmak için ülküne
(Kulis 1:
Pencere ayrı bir yakıt olabilirdi şiire
Araya girerek
Bir dünyadan başka bir dünyaya geçiş değil mi?
Kelebek camı kıramaz ama
Onu dünyasına kavuşturabilir
Pencereyi aşarak gizli ve kutlu bir el
Kilitli çekmeceyi
Mücevherat dolabını kurcalayarak)
(Kulis 2:
Doğ kendi çeşmenden kendi uygarlığından
Ağacın topraktan
Çiçeğin ağaçtan
Suyun dağdan doğduğu gibi)
Çeşmenin şahdamarını
Bir kere daha zorluyor
Tarihin çeperi
…..
Kimi zaman çeşmeler
Karagözü bile şairleştirirler
Ve karagöz söz arasına sıkıştırır
“Acemi sakaların elinden neler çeker horhor çeşmeleri”
…….
Sezai Karakoç/Çeşmeler -
. . . . . . . . .
-
Çünkü içim, makul bir saatte uyuyabilecek kadar huzura kavuşmadı henüz.
Miguel De Cervantes
-
Akıllı adam aklını kullanır, daha akıllı adamlar başkalarının da akıllarını kullanır.
-
Hissediyorum.
Her gün,
Ağır ağır ölüyorum. -
@1903bjk ölüm kelimesi yalnızlar için uygun ama biz burada hep biriz, birlikteyiz. Şiirsel olsa da kullanmayı tedavülden kaldırdık
-
@antimülakat
Teşekkür ederim eksik olmayin ama cok yoruldum.
Her sabah ayni kaygiyla uyanmak, gece uyumadan önce acaba ne zaman huzurlu bi uyku cekicem diye dusunmek, belirsizlikler icinde cirpinmak ve nicesi beni cok yormaya basladi.
Kendimi renklere boyamak isterken solup gidiyorum.Umutla bakmaya calisiyorum ama bi yerde tökezliyorum, olmuyo. Suyun ustune cikmaya calisirken sanki bi el uzerimden bastiriyo ve dibe batiyorum.Nefessiz kaliyorum.Öylesine yasiyo gibiyim.Yaşamak denirse tabi... -
@1903bjk
yaşayacaksın hocam her şeye inat yaşayacaksın çünkü bu hayat sana verilmiş bir hediye ve bu hayatın devamı yok! masalları,kurguları hayatından çıkarıp hayata daha güzel bakmayı öğreneceksin.sadece kendine inanacaksın.yazdığın şeyleri ben 4 yıldır yaşıyorum hocam belki de daha uzun yıllardır. bilemiyorum. ne travmalar ne yıkımlar yaşadım ama yine de devam ettim.ediyorum.bir çok kez ölmeyi de düşündüm ama...
sabredeceksin hocam sabredeceksin..gerekirse profesyonel destek alacaksın.
(kitap oku.müzik dinle.spor yap.arkadaşlarınla buluş.bitkisel gıda takviyelerinden kullan-doktor tavsiyesiyle :)-..)
(uyuyabilmek için bitkisel "melatonin" kullanıyorum.sabahları da paniğimi,anksiyetemi vs azaltmak için de "passiflora şurup".düzenli "magnezyum sitrat" , "D3 vit.", "B12" ,"Omega-3" ,"probiyotik" kullanmaya özen gösteriyorum.doktor ve eczacı tavsiyesiyle tabii ki
epey şey kullanıyormuşum ama hepsi bitkisel :)..bu takviyeleri araştırıp,eczacıya ya da doktora sorup insan psikolojisi üzerindeki son derece olumlu etkilerini öğrenebilirsin hocam..)"tükenme"k yok hocam.iyi günler..
-
@antimülakat hocam helal olsun sabah bende yazicaktim ‘sen yanlis hissetmişsindir onu’ diye ama neyse dedim şimdi yazmayım.
@1903bjk canım bu hislere kendini birakirsan inan olsun daha iyiye gitmeyeceksin. Her gecen gün suanki halinden daha kötüye gidersin kendini teslim edersen bu negatif düsüncelere.
Hayatin her ama her ani bi mücadele, ve biz bu mücadeleyi yaparken bi yandan da icimizde bizi hep kötü tarafa cekmeye calisan seytanla mucadele etmemiz lazim. Kötü hissettikce, vesveseye her an daha cok kapildikca bi mutlulugun-huzurun gelmesi cok da beklenemez. Belki cok klise ama her ne yasarsan yasa “yenecegim seni dunya” diyerek gogus ger her uzuntu dolu hisse.
Tabiki arkadasin dedigi gibi ilaclar,bitkisel tavsiyeler yapabilirsin ama bence bu donemde en onemli sey enerjisi dusuk insanlardan uzaklas. Bu insanin annesi babasi bile olabilir ya da en yakin arkadasida. Onlari cok seviyor olabiliriz ama suan zaten minnacik kalan enerjimizi de onlara vermeyelim. Enerjisi yuksek kim varsa onlarla daha cok muhabbet et, sana guzel enerji veren seyleri yapmaya yönel. Kpss sonrasi bekledigimden kötü gelince sonucum uzun bi süre odamdan cikamayip agladim hep. Sonra baktim oyle olmuyor kendimi yürüyüslere verdim. Bi ara abartmistim günde 4bucuk saat yuruyusler yapar olmustum. Depresyonumu oyle attim anlayacagin. Kiz kardesim az negatifir, onunla mumkun oldugunca konusmadim
Depresif sarkilar aslinda dinleme bir sure. Ah ahh, yani yine kendi tedavin senin icinde aslinda. En dogrusunu bir sekilde bulmaya calis. Herkes sana tavsiye verebilir, sana verilcek en max sey bi ilac olur oda gecici bi yardimdir. Bu kotu hislerin tedavisini kendine en iyi sen yapacaksin. Güzeli hissetmeye calis, inan olsun biz kendi icimizde güzel hisleri bulmaya calistikca tüm güzellikler de gelip bizi bulcak insallah duam seninle -
@kismetnasip
Hiç görmediğim kız kardeşimsin biliyosun dimi Bazen yaşamayı beceremediğimi dusunuyorum.Geçer insallah zor günler.Tavsiyelerin kulağıma küpe.Sen de benim dualarimdasin.Kalpten, en icten dualarimda.. -
@1903bjk
Bu yaşadığın, her anına muhatap olduğun sıkıntılar olacaktır belki de yarınını anlamalı kılacak olan.
Şükür diyebilmenin en hissi zirve noktası olacaktır şu an içinde olduğun kabz halin.
Sabır en zor oluşumlardan biridir gerçekten, ama ne kadar şiddetli olursa olsun bir gün geçecek bu derdin tasan.
Allah, atlatabilmeyi- emeğine karşılık bulmanı en kısa zamanda nasip eder inşallah.
Böyle düşünen bir insan katre değil olsa olsa Umman olur
İçini güzel tutmayı başarmışsın ne mutlu sana meyve toplama zamanın geldi artık ;)) -
@2525
Amin.Güzel temennilerin ve dusuncelerin icin cok sagol.
Yazan, tevsiyelerde bulunan tum arkadaslara tesekkur ederim mutlu ettiniz.Sagolun var olun -
Özü sözü doğru olanların ortak yönü de budur: Karşısındaki kişinin de içten konuştuğunu sanırlar.
Khaled Hosseini
-
'uzundur hicrinden gara geceler'
-
Bir tane içini dök rahatla, içindeki acıları boşalt gibi bir başlık mı açsak. Bence forumun yarıdan fazlası psikolojik olarak sakat ben de dahil. :))
-
@nfs zaten mevcut hocam:)buyrunuz
http://forum.tercihiniyap.net/topic/846/i̇çini-dökmek-i̇steyenler/357 -
. . . . . . . . .
-
“Yalnızlığın bir odada tek başına kalmak olduğunu sanıyordu. Oysa yalnızlığın sadece kalabalıklarda hissedilebileceğini bilmiyordu…”
-
. . . . . . . . .