KPSS ALAN VE KURUM SINAVLARI IÇIN SORU PAYLAŞMA PLATFORMU
-
@irmak özgüne hukukta pek fazla girmeyin derim ben konu anlatımlı kitap ve konsensusu 3-4 kere bitirin daha faydalı olacaktır.
-
@muratkılıcc evet kayıtsız kalıyorum kimisi çok soru çöz çıkmışları ezberliyorsun zaten özgün yayın al 2 3 tane diyor kimisi sadece konsensusu çöz mantığını anla diyor. Bilemedim bir de hukuk alanım zayıf. Verimli olan bol tekrar ve çıkmış soru gibi geliyor bana Hocam ama işte vicdan
-
@irmak, içinde söyledi: KPSS ALAN VE KURUM SINAVLARI IÇIN SORU PAYLAŞMA PLATFORMU
@aslan-reyiz teftiş nasıl onu söylüyorlar hep
Gayet güzel 1628 soru eski roma hukuk vardı onun güncel baskısı açıklamaları konu tekrarı gibi
-
Arkadaşlar soru paylaşımı için whatsaap grubu açılması talebi var kimler bu grupta yer almak istiyor. Amac sadece soru paylaşımı ve bilgi aktarimi olucak goy goy a yer yok
-
@irmak ben öyle yaptım faydasını gördüm hukuk için geçen sene soru bankaları fiyaskoydu çok kasmadan çok dip noktaları da bilecem deyip de hukuktan temelli de soğumayın.Çünkü hukuk tarzı kpss de belli çok ağır sormuyorlar,dediğim tarzda çalışırsanız inşaallah faydasını görürsünüz
-
İktisatta internet varsa mahmut hocayı dinleyin tekrarlara vurgu yaparak anlatıyor.
Her yoğurdun yiğitçe yiyişi vardır elbet ama bana göresi kesinlikle bol örnekli konu anlatımına sahip olanlarıdır bu yüzden pegem çok iyiydi ve soru bankası olarak çıkmış sorular için konsensus özgün için iştirak çözüldüğünde yarıdan fazlası halledilmiş olur -
harcama çarpanının 2 olduğu bir ekonomide para arzı %10 artarsa klasik modele göre fiyat düzey, ve hasıladaki artış yüzdeleri nedir. cevap fiyat düzeyi 10, hasıla 0 olacak çözümünü bilen var mı
-
@yazgan klasiklerde ms artisi ayni oranda arttirir fiyati kural bu. klasiklerde de ms artisi hasiladan bagimsiz etkilemez reel degiskenleri.klasik dikotami
-
@yazgan yani harcama carpani kafa karistirmak icin verilmis. ms artisi ayni yonde ve oranda fiyatlar genel düzeyini etkiler ve reel degiskenleri de kesinlikle etkilemez.reel degisken dedigimiz hasila gibi yani.
-
@yazgan MV=PY formülünü kullanarak sonuca ulaşabilirsiniz. Formülden de göreceğiniz üzere Klasik modelde para arzı fiyatlar genel seviyesini aynı oranda artırır. Nominal değişkenlerin çıktı gibi reel değişkenler üzerinde herhangi bir etkisi olmaz.
-
@mağdurum teşekkürler bende çarpan konusuna bakıyorum 1 saattir:)
-
@albuquerque teşekkürler hocam
-
malın fiyatı P oldugunda S=2P ve D=48-P ve bu mal yurtdışından 10 tl' ye ithal edilebilmektedir. Malın ithalatına 6birim kota uygulandığında fiyatı kaç tl olur. 2015 te çıkmış soru cevabı 14 olacak çözümünü bilen var mı
-
Kota miktarini ( Qd-Qs=kota miktari ) formulunde yazman lazim
Buda Qd-Qs=6 yapar
Simdi yerine koydugunda
48-p-2p=6
48-6=3p
P=14 çıkar -
@pump-priming çok sağolasın bu formül benim kitapta yazmıyor siz hangi kaynaktan öğrendiniz
-
@yazgan kaynağın adını öğrenebilir miyim hocam
-
@aroma murat yayınları
-
@yazgan rica ederim pegemin mikro iktisat kitabını kullanıyorum, buna benzer bir soru çözümü ile birlikte verilmisti.