Lanet olasi YDS :)
-
Arkadaslar ben iibf mezunuyum. Maalesef ki üniversite yillarinda su lanet olasi ingilizcenin önemini anlayamadik. Kpss puanlarim 90 civarlarinda olmasina ragmen bircok sinavda yds engeline takiliyorum. Artik yds yi halletmeye karar verdim. Ancak bunun icin nasil bir yontem izlemem gerektigini bilmiyorum.
Ingilizce alt yapim neredeyse sifir. Kpssden onceki ydsye girdim salladim hepsini 21 küsür almisim. Durum bu kadar vahim :-D. Birkac soru sormak istiyorum sizlere.- Yds de genel ingilizce şart mı?
- Bir kursa gitmeli miyim yoksa evde halledebilir miyim?
- Hangi kitaplari almam gerekir ?
Bilgisi olan ve yds den 70 uzeri alan arkadaslar cevaplarsa sevinirim
-
@magduriibfli hocam daha önce hiç girdiniz mi bu sımava ?
-
- Yds icin genel bir altyapıya sahip olmanız gerekir. En azindan basit bir hikayeden 1 sayfa okurken, ayni sayfada 100 kelimeden 10 15 taneden fazlasini bilmiyorsaniz herseyi bastan almaniz gerekir.
- Kpss de olduğu gibi yds de evde calismayla halledilebilir.
- Ydsdeherkes kendi calisma yontemini belirler. Yazarak anlayam biriyseniz okudugunuz parcalardan kucuk ozetler cikarabilir, dinleyerek anlayan biriyseniz gunluk olarak aktif dinlemeler yapabilirsiniz.
Bu isin anahtari cok basit; okumak, okuma yaptikca gramer ve baglac bilginiz gelisecektir.
Cesur ozturkun yds kitaplarin tavsiye ediliyor.
Hazirlik okurken Read at work kitaplarinin çok katkisi olmustu. Ilk kitabini alarak bir goz atabilrisiniz ancak read at work kitaplar için intermediate seviyesinde olmak lazim.
-
Nalet olsun içimdeki bu dil sevgisine.
- İngilizce biliyor musun?
- Derdimi anlatacak kadar.
- Derdin ne?
- İngilizce bilmiyorum.
Sevgili Cem Yılmaz'ı saygıyla anıyoruz.
-
@aliveli hocam 2016 kpss den hemen önceki sinava girmistim. Onda da dedigim gibi salladim ciktim
-
@magduriibfli hocam seviyenizi sıfır kabul etsek 1 yılda 70 alınır kursa gitmeden kalıcı şekilde öğrenirsiniz. Odtü nün kullandığı more to read isimli kitabı alın yavaş yavaş çeviri yapıp kelime listesi oluşturup ezberleyin çok değil ama düzenli çalışın
-
@MuzafferKomutan ahahah hocam taşı gediğine koydun .d
-
@kalemiye iste hocam benim sorunum tam olarak orda basliyo. Ben ilk basta yds kitaplariyla mi baslasam yoksa genel ingilizce kitaplariyla mi onu bilemedim. Ayrica dinlemeyi nereden yapabilirim ?
-
@magduriibfli amaç yds ise dinlemeyi erteleyin genel ingilizce bahsettiğim kitsp olgunlarda 15 tl falan metinler zevkli konulardan seçilmiş önce genel ing sonra yds yapmak mantıklı
-
@aliveli bu kitap yeterli olur mu diyosun hocam
-
@magduriibfli ilk 3 ay bu kitapla başlayın temeli atar hazine gibidir ardından yine yds ye yönelik kaynak tavsiyesi verebilrim
-
@aliveli gunde 4 saat civari calissam 2017 kpss oncesinde ki yds de 50 alabilecek duzeye getirir mi beni peki.
-
@magduriibfli 2-3 saat ancak düzenli çalışma rahat elli aldırır
-
@aliveli anladim. Tesekkur ederim. Netten baktim more to read 1 ve 2. Tavsiyenize uyup en yakin zamanda basliyorum hocam tekrar tesekkur ederim arada kafama takilan bir yer olursa kapinizi calarim
-
@magduriibfli yalnızca 1i alın hocam yeterli diğeri biraz abartı
-
@magduriibfli internet uzerinden takip edebileceğiniz bir kac site
Learn English Conversation’
http://www.youtube.com/user/kenhhoctienganh/videos
http://www.youtube.com/user/CrownAcademyEnglish/videos
Dinleme icin kisa kisa podcastlar bulabilirsiniz internetten baslangic seviyesine uygun.
Yukarıda yazdığım seviyeyi yakalamak icin de muhakkak ilgili oldugunuz bir konu vardir. Diyelim sherlock holmes okumayı cok seviyorsunuz en sevdiginiz hikaye "bisikletli takip" bunun hem ing hem turkce cevirisini surekli okuyabilirsiniz. Her okumada belli sayida kelime ogrenmeye formatlayin kendinizi. Sevdiginiz alan oldugu icin de cok sıkılmayacaksiniz.beginner seviyede hosunuza gidebilecek oykuler alabilirsiniz. Okuma yaptikca ilerleme kat ettiğinizi fark ederek asamayi zaten artitiesiniz.
Tum mesele dedigim gibi okumak Anadolu Lisesi mezunu olmama rağmen ciddi anlamda 0 ingilizceyle girdim bolumume. Ankarada ingilizce bolumden iyi bir universiteden mezunum.
Ingilizcede tum mesele ders olarak dusunmeyip dili hayatinizin bir parçası haline getirmek.
Son olarak
https://youtu.be/VyOFrxAa4y0 -
@aliveli bu iyi oldu iste 1 i bitirip tekrar tekrar mi calisiyim hocam. 3 ay dediniz yukarda sanki. Yani yaklasik olarak 3 ay boyunca bu kitabi tekrar mi edeyim ?
-
@magduriibfli kelime listesi yapın onu tekrar edip oturtun tam anlamıyla sonra gerisi kolay yds , toefl ne kursuna giderseniz gidin temel sağlar size
-
@kalemiye hocam bilgiler icin tesekkur ederim. Ben duz liseden mezunum ayrica uni.de ing hazirlikta yoktu. Kör topal bu güne geldik iste
-
@magduriibfli yds yi halletmis olursunuz ins. Guzel haberlerinizi bekleriz.