TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı.

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI
    106
    793
    336988
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • Harun Resid
      Harun Resid Son düzenleyen:

Geçen yıl kaçla kapatmış bilginiz var mı? Doğru yanlış puan şeklinde

Allah has better for me.

aliveli 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • aliveli
        aliveli Yasaklı @Harun Resid Son düzenleyen:

@Harun-Resid 83.1 puan olması lazım son sınav

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • Harun Resid

Kaç doğru lazım ki 🙂 bu durumda

Allah has better for me.

• O
            oguzhan06 Yasaklı Son düzenleyen:

Hocalarım genel yetenek genel kültür 23 diğer taraf 49 ne olur ne biter ?

• Cevdet Soydan
              Cevdet Soydan Son düzenleyen:

Allah rızası için, derli toplu soruları hatırlayı yazacak bir hayırsever varmıdır ya gk gy ye facede gruplardan baktım 22 çıktı alanda da öyle bir şey ki 14 kesin yanlışım var ama 6 7 sorumu ne yaptığımı bulamadım olurda Allah yardım eder onları doğru yapmış olursam 22 55 gibi bir ortalama da en azından ufakda olsa bi şansım olur 😞

• Y
                Yoluzunyol Son düzenleyen:

o kadar çok tartışmalı soru var ki neye inanacagimi şaşırdım nasıl hesapladiniz arkadaşlar?

• ceren
                  ceren Son düzenleyen:

Hakimin ölüm haberini kaç gün içinde bildirir diye bir soru vardi cevabı bilen varmı bulamadım ben vuk da

• Ö
                    özgeSmith Son düzenleyen: özgeSmith

Ertesi ayın 15.günü olması lazim. Vuk 150.madde

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı -1
                    • Harun Resid

Süreklilik uyarlama dışında pek tartışmalı soru yoktu hocam. Gerçi soruları hatırladığım da yok 😂

Allah has better for me.

• ceren
                        ceren Son düzenleyen:

Teşekürler

• Antimülakat
                          Antimülakat Son düzenleyen:

Gruplarda bulunan sorular burada da tartışılabilir, paylaşım az gibi. Yok mu akıllarda kalan soru ve/veya cevaplar.

• ?
                            Eski Kullanıcı Son düzenleyen:

Icra ve ticaret sorularini hatirlayan yok mu? Adli yargiya yonelik hicbisey paylasilmiyor.

• Harun Resid

Danıştayın görüş bildirmesi 60 gün
                              Sayıştay karar düzeltme 15 gün
                              Anayasa esas bakımından denetlenemez A şıkkıydı sanırım
                              Somut norm denetiminde aym 5 ay içinde karar vermeli
                              Mecliste siyasi parti grubu için 20 mv gerekli
                              Hsyk sorusu Çıkarma dışındaki kararlarına karşı başvuru yolu kapalı
                              Cb ile bakan veya başbakanın imzası karşı imza kuralı
                              Yurt dışına çıkma yasağı sadece soruşturma ve kovuşturma sebebi ile mümkün
                              Bireysel başvuru danıştay kararı için olabilir
                              Yabancılar düşünce ve ifade hürriyetinden faydalanabilir
                              Olağanüstü dönemde yapılan istimval
                              Kik'e tabi olmayan taşınmazın kiraya verilmesi
                              Askeri hizmetler sınıfı diye bir sınıf yok 😄
                              Kişi hakkı olmayan toprak mülkiyetiydi sosyal haklardandır kendisi
                              İdarenin değişiklik yapması uyarlama dedim de süreklilik diyen de var hayırlısı 😄
                              Duruşma yapıldıktan sonra 15 gün içinde karar açıklanır
                              İvedi yargılama sadece 4. öncül doğruydu diğerleri yanlış
                              İstisnai memurlukta disiplin cezaları da uygulanır
                              Danıştay istanbul mahkemesine yollar ve kesindir, mahkeme bakmak zorunda
                              Eşin açtığı iptal davası ehliyet yönünden eksik
                              Ayimde başvuru yolları karar düzeltme ve yargılmanı yenilenmesi
                              Dilekçede ilk inceleme sorusu harçlarla ilgili şık bence emin değilim 🙂

Allah has better for me.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                              • Harun Resid
                                Harun Resid Son düzenleyen: Harun Resid

Borçlarda zorunluluk hali kişinin malına veya şahsına zarar verilmesi vs olan şıktı.
                                Cayma parasına yalnız 1 dedim ama 1-2 diyen çok 😄 3. öncül kesin yanlış
                                Geciktirici koşula yalnız 1 yanlış dedim diğer iki doğru geldi sınav esnasında 🙂
                                Tehlike sorumluluğu dediği içki servisi yapan işletme şıkkı 🙂
                                Doğrudan ibranın tanımıydı bi soru
                                Saik hatası sorusu saikte yanılma ve dürüstlük gereği vs vs öncüller doğru demiştim bilemiyorum 🙂
                                Ayıplı mal sorusu yan yüküm dedim külfet diyen var 😄 Hayırlısı
                                İntifa hakkı sadece taşınmazda olur diyen yanlıştı
                                Gaiplik sadece ilk öncül doğruydu sanırım 2 yıl ve evlilik öncülleri yanlıştı
                                İyi niyet sorusu 1-3 sanırım iyi niyet olmadığını karşı taraf ispat ederdi diğerleri doğruydu
                                Evlat edinmede önceki aileyle soybağı kopmuyordu bence 😄 Evlat edinenin soy adını alır + bi doğru daha vardı da hatırlayamadım
                                Boşanma sorusunda hakim tarafları dinlemeli vekillerle olmaz bence o yanlıştı
                                Atanmış mirasçı saklı pay belirlenemez dedim
                                Tenkis davasına yenilik doğurmaz dedim de kesin yanlış 😄 bakalım ne çıkacak

Allah has better for me.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                                • Harun Resid

İflas masasının yetkisi dava takip yetkisi
                                  Hakimin reddi isteği geri çekilince hakim davaya bakar vs diyordu da red istemi geri çekilemez
                                  Tanık sorusu ah ah 😄 Aşırı yararlanma dedim de büyük ihtimal nişanlanma çıkacak
                                  Basit yargılama sadece soybağında uygulanmaz diğerlerinde uygulanırdı
                                  Görevle ilgili soru vardı yargı yolunda taraflar görevsizliği öne sürmeli diyordu sanırım o yanlıştı. Üst mahkeme kendi inceliyor görevsizliği
                                  Tekerrürle ilgili soruda infaza gerek yok 😄 Hiç dikkat etmemişim yanlış yaptım
                                  Erteleme sorusu adli para cezası ertelenmez
                                  Mülkilik sorusu savaş uçağı mıydı gemisi miydi o 😄
                                  İşkence yapmama ümanizm, insanilik
                                  İştirak sorusu C şıkkıydı bende 😄 Gönüllü vazgeçme durumunda diğerleri ondan etkilenmez
                                  Görevlinin suçu bildirmemesi ihmali dedim hayırlısı 🙂
                                  Ücretle taşıma sorusu taşıma irsaliyesi 😄 Sevk irsaliyesi yaptım
                                  Serbest meslek sorusu 1-2 öncülleriydi kaparo gerekmiyordu
                                  Yoklama sorusu, ödenecek verginin doğruluğu vs olan şıktı. O açıklama vergi incelemesinin tanımıydı
                                  Elektronik tebligat 5. gün 😄 3. yaptım
                                  İlgilinin rızasının gerektiği dairedeki tebligat yanlış bende 😄
                                  Ölümü bildirme ertesi ayın 15. günü bu da yanlış 😄
                                  İhtiyati hacizin şartları arasında resen vergi tarh edilmesi yoktu
                                  Terkin için 1/3 kayıp gerekir
                                  Kanunda özel hüküm yoksa idare tarafından 15 gün süre verilir
                                  Fatura sorusuna yalnız 1 dedim de kesin bilgi yok 😄
                                  İşe başlama bırakma 😄 1-2 dedim tebligatta doğruymuş 😄
                                  Vergi dairesinin dava açması komisyonun tarh etmesi dedim de diğer şıkları hatırlamıyorum 😄 hiç fikrim yok
                                  Diferansiyel yansımanın tanımıydı
                                  Birincil açık Gelir- faiz dışı kamu harcaması dedim
                                  Bütçe sorusuna bürokratların iş yükünü artırır gibi bir şık vardı onu yaptım
                                  Gelir ve fiyat esnekliğine negatif negatif dedim
                                  Ac mc sorusuna Mc Ac'nin üzerindedir dedim
                                  Tüfe sorusu ithal malları içerir
                                  Çarpanın bahsedildiği soru mps 0,4 otonom tüketim 1000 çarpan 2,5 di 1-3 doğruydu

Allah has better for me.

T 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                  • Harun Resid

Kendi fikir ve yorumlarımı da ekleyerek soruları sağdan soldan topladım 😄

Allah has better for me.

Y 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                    • Y
                                      Yoluzunyol @Harun Resid Son düzenleyen:

@Harun-Resid emeğinize sağlık hocam. Tüm alan soruları burada mi peki? eksik var mı yani?

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                      • Harun Resid

Medeni usul ve ceza da eksik var hatırlayamadım onları. Yaşlanıyorum 😄

Allah has better for me.

Antimülakat 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                        • Antimülakat
                                          Antimülakat @Harun Resid Son düzenleyen:

@Harun-Resid teşekkürler kardeşim.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                          • aliveli
                                            aliveli Yasaklı Son düzenleyen:

ORTAK ALAN / GK-GY SORU VE CEVAPLARI
                                            Türkçe:

1. Raskolnikov, Suç ve Ceza sorusu / Cevap: Karakterleri olağan akışına bırakma (bana göre)
                                            2. Yazım Yanlışı / Ticarî diyen var Kanun'un diyen var, herkes haklı gibi 🙂
                                            3. Cümleleri sıralama, üçüncü cümle hangisidir soruluyor
                                            4. Orhan Veli - Müşfik Kenter sorusu / Cevap: Canlandırma (olmalı)
                                            5. Fındık sorusu / Cevap: Su oranı ile lezzet ters orantılı
                                            6. Bakteriler, antibiyotik sorusu / Cevap: Elektron mikroskobu geçen şık
                                              Matematik
                                            7. Odalı soru / Cevap: 9
                                            8. Köklü işlem sorusu / Cevap: 2√6/5
                                            9. Yıldız işlemi sorusu / Cevap: 1/2
                                            10. Geometri çember sorusu / Cevap: 1
                                            11. İkiye ve altıya bölünen (kumaş?) / Cevap: 56
                                            12. x'li y'li mutlak değer sorusu / Cevap: 1/3
                                              Tarih (Cevaplar Bekir Çelik hocadan) :
                                            13. Hun, Göktürk ve Uygurlara siyasî merkezlik yapan yer
                                              Cevap: Ötüken
                                            14. Emir-i Dad ne iş yapar?
                                              Cevap: Adalet
                                            15. Merkezi Sivas olan, Kadı Burhanettin tarafından yıkılan devlet
                                              Cevap: Eretna
                                            16. Osmanlı devletinin, beylikten devlete geçişini sağlayan savaş?
                                              Cevap: Bapheon
                                            17. Osmanlı'da miri arazi sistemi hangi alanlarda düzenleme yapılmasında etkili olmuştur?
                                              Cevap: Sosyal - Ekonomik - Askerî hayat
                                            18. Kût'ül Amâre hangi cephededir?
                                              Cevap: Irak
                                            19. II. Mahmut merkezî otoriteyi güçlendirmek için eyaletlerde hangi grubun gücünü kırmak istemiştir?
                                              Cevap: Âyanlar
                                            20. Millî mücadele döneminde Atatürk hangi kongreye katılmıştır?
                                              Cevap: Pozantı
                                            21. Kütahya Eskişehir savaşından sonra başkentin Ankara'dan hangi şehre taşınması gündeme gelmiştir?
                                              Cevap: Kayseri
                                            22. Hangisi ikinci TBMM dönemindedir?
                                              Cevap: Lozan Antlaşması'nın onaylanması
                                            23. Birinci 5 yıllık sanayi planının uygulanması hangi banka tarafından gerçekleştirildi?
                                              Cevap: Sümerbank
                                            24. Balkan Antantı'na katılmayan ülke
                                              Cevap: Arnavutluk
                                              Vatandaşlık:
                                            25. Karşı imza
                                            26. Sıkıyönetimi kim ilân eder? / Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu
                                            27. Toprak mülkiyeti
                                            28. Kamu denetçisine başvurma siyasal hak
                                            29. Siyasi parti grubu 20 mv.
                                            30. Hukuk devleti ilkesi
                                            1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 11
                                            • 12
                                            • 13
                                            • 39
                                            • 40