Toplama Bilgisayar
-
Merhaba arkadaşlar bilgisayarım artık tam ihtiyaçlarımı karşılamıyor. Yaklaşık 5 6 yıl önce bir arkadaşım toplamıştı. Açıkçası benim çok bir bilgim yok bu konuda. Bazı parçalarını yenilemem gerekiyor galiba. Yardımcı olabilecek var mı acaba?
-
Operating System: Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.150316-1654)
Language: Turkish (Regional Setting: Turkish)
System Manufacturer: To be filled by O.E.M.
System Model: To be filled by O.E.M.
BIOS: BIOS Date: 10/20/10 09:47:36 Ver: 08.00.10
Processor: AMD FX(tm)-4100 Quad-Core Processor (4 CPUs), ~3.6GHz
Memory: 4096MB RAM
Available OS Memory: 4042MB RAM
Page File: 2981MB used, 5101MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit UnicodeCard name: NVIDIA GeForce GT 440 Manufacturer: NVIDIA Chip type: GeForce GT 440 DAC type: Integrated RAMDAC Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_0DE0&SUBSYS_838A1043&REV_A1 Display Memory: 2734 MB
Dedicated Memory: 969 MB
Shared Memory: 1765 MB
Current Mode: 1600 x 900 (32 bit) (59Hz)
Monitor Name: Genel PnP Monitör
Monitor Model: ASUS ML208
Monitor Id: ACI20F1
Native Mode: 1600 x 900(p) (59.946Hz)
Output Type: HD15
Driver Name: nvd3dumx.dll,nvwgf2umx.dll,nvwgf2umx.dll,nvd3dum,nvwgf2um,nvwgf2um
Driver File Version: 23.21.0013.9077 (English)
Driver Version: 23.21.13.9077
DDI Version: 11
Driver Model: WDDM 1.1
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 1/24/2018 03:19:35, 18738544 bytes
WHQL Logo'd: Yes -
bilgiler bunlar arkadaşlar yardımcı olabilecek varsa sevinirim
-
@aliyar-bey bilginiz olmamasına rağmen bilgisayarla ilgili bu kadar bilgiyi alt altta yazabilmeniz bu başlığın fazla ilerlemeden bir izinsiz reklama gidişinin belirtisi temalı çalışmaya dönüşecek gibi duruyor.
-
@antimülakat yok hocam ya kopyala yapıştır bu bilgileri nereden bulacağıma bile internetten baktım
-
@aliyar-bey ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz bilgisayarınızda?
-
sgk yı beklerken ders çalışamıyorum bari oyun oynayayım dedim ama bilgisayar kaldırmıyor. Ram i düşükmüş ayrıca çok yavaşlamıştı zaten. bir de masaüstü olmasına rağmen çabuk ısınıyor oyun açınca. Gerçi belki bir format ve fan temizliği kurtarabilir bilmiyorum ama ram kesin lazım. Diğerleri de iyimidir yoksa değiştirmenin zamanı geldi mi bilmiyorum
-
@aliyar-bey ram için ekleme yapmalısınız, ekran kartı ve ses gibi güncellemeler gelmiştir. Fan temizliği ve format olmazsa olmaz. Bunlar ilk aklıma gelenler inceledikçe yazacağım.
-
@aliveli rami çıkartıp atmıyoruz heralde değil mi yeni alacağımla beraber ikisini de mi kullanmış oluyorum
-
@aliyar-bey aynen ram eklenerek çoğaltılacak sadece.
-
@aliveli kaçlık alsam daha iyi
-
@aliyar-bey oynamak istediğiniz oyunun gereksinimlerini sorun ona göre alın. Ekran kartı güncellemesi de yaptığınız takdirde canavar olur bu bilgisayar.
-
@aliveli ekran kartı güncellemesi derken yenisini mi almam lazım yoksa bi güncelleme mi yüklenecek. Bir de 4lük var bende 8 daha alırsam 12lik oluyor değil mi düz mantık şeklinde ilerliyordur herhalde hocam ?
-
@aliyar-bey başta yazdığım ekran kartının güncellemesiydi ancak makul olan yeni bir ekran kartı 256 bit olan bir ekran kartı tercih etmeye çalışın.
Diğer taraftan ram konusunda oyuna göre bakmalısınız. Yani şu oyun gereksinimleri yazın gelir zaten. En optimali o şekilde. -
@aliveli almasam da olur ama anladığım kadarıyla? Bir de hocam ekrandaki şeylerin yan tarafına doğru silik bir yansıması çıkıyor o da mı ekran kartıyla alakalı acaba? (anlatabildim mi bilmiyorum)
-
@aliyar-bey bunun sebebi ramlerin yerinden oynaması dahi olabilir veya ekran kartıdır. Dediğim gibi hangi oyun mesela gta 5 mi counter strike mı ? Arada çok dev bir skala mevcut.
-
@aliveli Yani güncel futbol oyunları özellikle, pes fifa 2018 falan hocam
-
@aliyar-bey donanım ihtiyaçlarına bakıp ona göre yazayım sabah.
-
@aliveli teşekkür ederim ilgilendiğin için dostum
-
İşinin ehli bir bilgisayarcı toplar ise gerçekten çok performans lı bir pc yi uygun fiyata almış olabiliyorsunuz. toplama deyince aklınıza ikinci el bilgisayar gelmesin.