Memur olmanın en büyük artısı
-
Kız istemeye gittiğinde kafan daha rahat olur, kız tarafı da haliyle mutlu olur, bilinir ki memuriyet: düzen, maaş garantisi ve haftasonu tatil demektir. :)))
-
15'inde maaşın sekmeden yatması
haftasonu
çalışma saatleri
iş garantisi.maaş konusu ise muamma. genel olarak halkımızda bir memur yatar algısı oluşmuş ama o eskidendi. pek çok memur yaptığı işe göre düşük maaş alıyor. ayrıca yükselme imkanının çok az olması da büyük eksi bence.
-
Ben 2015'te kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşunda çalışmıştım.
Son derece vasat bir kızı sırf göze hitap ediyor diye çok iyi bir mevkiye getirmişlerdi. Koordinatörün yanına gittiğimde bana 'ben lise mezunuyum ama bak koordinatörüm' falan demişti. Koordinatör, sadece imza atıyor. Yapılan işten bi' haber. Çalışanlar arasında yüksek lisans mezunu var, onlar veznede. Lise mezunu koordinatör. E biz n'apacağız? Biz de artık dış kapının dış mandalıydık. Benim o yıl ortalamam 4.00'dı. Bana verdikleri iş zımbalama işiydi. Acayip moralim bozulmuştu, hüsrana uğramıştım. Üstelik aynı kuruma iki arkadaş başvurmuştuk. Onun ortalaması 3.30'du. Bize ortalamanın çok önemli olduğunu söylemişlerdi, zaten ortalama sayesinde kabul edilmiştim. Yoksa torpilsiz asla oraya giremezdim. Arkadaşı uluslarüstü ilişkiler bölümüne beni sicile vermişlerdi. İki departmanın elemanları nitelik olarak çok farklılar, maaş olarak da. Ben kapalıyım diye sicile postalamışlardı beni, arkadaş yurt dışından gelenleri karşılayacak diye uluslarüstüne onu layık görmüşlerdi. Böyle bir ortamda delirmemek elde değildi. Eşit olmak adına devlette çalışmayı istemiştim. Oldu çok şükür, çalışıyorum. Memur olmanın benim için en güzel yanı, eşit olmamız. Kimsenin kimseye diyecek lafı yok. Ben tırnaklarımla kazıyarak geldim buraya, referanssız. O yüzden aldığım paranın yüzde yüz helal olması da ayrı bir güzellik katıyor. -
@alanyetersiz2 memleketinizde ayrımcılık hiç bitmiyor
-
cuma cumartesi günleri ayaklarını böyle uzatıp bi elinde çay bi elinde patlamış mısır geceye yarısına kadar çılgınlar gibi film izlemek. 4 senedir beklioz bakam bu hayal gerçek olacak mı? ha birde bi kasa muz alıp alıp yiyecem
-
@alanyetersiz2 erkeklerde maalesef uzun boy hatta yakışıklı olmak ve kadınlarda güzel olmanın getirisi çok fazla yerde fazla maaş olarak kanıtlanmış durumda. Amerika konu hakkında raporları sürekli çıkar zaten ve CV'de cinsiyet, bekarlık falan yazılmayan, 40 yaşında işe başlamanın garip sayılmadığı bir yer olması hatta foto konulmayan bir ülke olması da değiştirmez. Dediğiniz -ortalama konusu önemi göreceli bana göre, dersleriniz en zor 10 olup makale yazdığınız projeli ve üniversiteniz ilk 5'teki özel değilse açıköğretimden hallice olduğundan eğitim kalitemiz 2-3-4 falan boş bence- berbat bir şey olsa da var olduğunu ve değişimi gerçekleştirecek adımları atmayı önerdiğimde pek fazla karşılık bulamadığını bilip ona göre mücadele lazım. İnşallah buradakiler bu işe bir çözüm bulur.
Not: Bu arada eğitimin şu anki hali, parasal olarak avantajlı ve dezavantajlı kesimlerin dünyada her yerde sorunlarla karşılaşması gibi sorunlar yüzünden eğitim sistemimizin notlamada çok saçma olduğunu düşünüyorum. Sizin iyi olmanız ayrı bir konu olabilir.
-
@impressiveunit eğitimim istanbul üniversitesi..
Dediğinize katılmamak elde değil, maalesef ki öyle.