PUAN SİSTEMİ DEĞİŞTİ
-
bu seneyi etkilemez bu sistem kpss 2017 için geçerli.(kpss 2016 netlerimiz ile puanlarımız yeniden hesaplanması gerekir ki böyle birşey olmaz)
eğer kpss öncesi guy ilanı olur ise maliye bakanlığı p35 türünü kullanır yine. ancak kpss 2017 sonrası alımlarda yeni bir puan türü seçer. bunun için de en yakın p48 gözüküyor
-
Oturum saatleri de değişmiş.. muhtemelen, tamamen benim görüşürüm duyum değil, soru sayısı da artacak!!
-
@jevons hocam zaten 1 sene geçerli puanlar, bu puan türleri 2017'den itibaren kullanılacak, 2017 sınavı bu ders ağırlıklarına göre puanlanacak. puan türleri azaldı ve yds artık kullanılmayacak 1 puan türü hariç benim anladığım bu. kurumlar yds istiyor zaten girişte. bence uygulama çok güzel. artık alanı iyi olmayan sadece yds'den aldığı iyi sonuçla sınavlara giremeyecek. aday ilk önce alanı bilecek sonrasında ise kurumlar kendi dil puanını isteyecek.
-
Neden 2016 sınavının geçerliliğinin 1 sene olduğu da bir anlam kazandı. Hakkımızda hayırlısı. Çalışmalara devam yapacak bir şey yok.
-
benim anlamadığım bir nokta var. bu tablo ek tablo mu yoksa sadece bu sistem mi kullanılacak?
çünkü facebookda tabloda yer alamayan puan türleri(mesela p49 p54 vs) aynen devam edecek şeklinde yorum yapanlar var.
-
@erhankpss yok kardeşim o ek, duyurunun eki. Büyük ihtimal p48 son, puan türünün devamı yok.
-
Ne kadarda saçma eleyecekleri tek yds kalmisti oda gitri yakinda 95 ile dahi atama gelmeyecek . Çünkü herkes iyi çalışıyor alana .
-
Arkadaşım bir hafta önce aramıştı kurumu ve kadın buna benzer bir açıklama yapmıştı demek bir hazırlık vardı.Buna da eyvallah hakkımızda hayırlısı...
-
@Keymarsh PUAN SİSTEMİ DEĞİŞTİ içinde söyledi:
@erhankpss yok kardeşim o ek, duyurunun eki. Büyük ihtimal p48 son, puan türünün devamı yok.
mantıklı sonuçta sadece değişenler olsaydı p3-p121 fln yazmazlardı.O zaman çok şey değiştti
-
açıklamayı düzgün yapmıyorlar ki insanın kafası karışıyor. yazsanıza kardeşim oraya eski puan türü geçersiz bundan sonra bu kullanılacak diye.
-
Kurumlar yds şartı getirecek bu belli oldu. Örneğin vmy,mhuy dil şartı istiyebilir 2017 kpss sonrası
-
Arkadaşlar ben mevzuyu tam anlayamadım dili nasıl kaldırmışlar yani . ( eğer kaldırmışlar sa hayrına sadaka dagitacamda yds 16 benin çünkü ) @paretowilfredo hocam birde bu konuya açıklık getirirseniz sevinirim
-
Yds yine kurumlar ister de. Aşırı sacma bir tablo olmuş.
-
@Frayif hocam dil kalktı da ya kurumlar kendi sınavını yapar ya da YDS şartı aranır. Yani sevinin tabi en azından İngilizce istemeyen kurumlar icin şansınız artacak.
-
@Frayif kpss puanlarının hesaplanması için yds'ye girmek gerekiyordu eskiden. şimdi sadece p120 puan türünü kullanacakların yds ye girmeleri zorunlu oldu.
böylece ben sonbaharda girdim hesaplanır mı, ilkbahara girdim yüksek aldım hangisi kullanılacak muhabbetleri de taca çıkmış oldu.
-
Çoğu kurum girişte aramaz YDS artık
Örneğin şuan btk ilanında ydssiz puan + yds şartı yok.Onumuzdeki yıllarda da böyle devam eder ve başka kurumlar da bu geleneğe katılır.Liyakat mi ? Yavvvv hee hee
-
aslında en güzeli mhuy gibi sınavı kazanıp göreve başladıktan sonra 2-3 yıl içinde yds den geçerli notu istemeleri.
tabi bazı kurumlar yine ilanda yazıp sınava başvurulabilmesi için ön şart olarak isteyebilirler.
-
Bari her kurum açıklama yapsa hangi puan türüne döneceklerine yds şartı aranacakmı aranmayacak mı kafada deli sorular kurumlardan duyuru beklıyorum?
-
Kısaca yds alan puanına etki etmeyecek, sadece ilana çıkan kurum isterse yds puanı isteyecek.Böylelikle sıralamada alan puanı etki edecek. Ben bu şekilde yorumladım yanlışım varsa düzeltin.
-
@erhankpss Neden en güzeli o ? Halihazırda ydssi olan bir kişiyi alırsan ileriki senelere İngilizce ili uğraşacagina işine konsantre olur.boylesi daha iyi değil mi ?