DHMİ G.M. - Asistan ve Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Alım İlanı :)
-
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden:
ASİSTAN - STAJYER HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ GİRİŞ SINAVI DUYURUSU KURUM VE ALINACAK POZİSYONA İLİŞKİN BİLGİLER
Sınavı Açan Birim : Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü.
Görev Yeri : DHMI (Taşra)
Atama Yapılacak Pozisyon Unvanı ve Sayısı:- Asistan Hava Trafik Kontrolörü: 25 adet.
- Stajyer Hava Trafik Kontrolörü: 63 adet.
Asistan Hava Trafik Kontrolörü Adayları için KPSS Puan Türü ve Taban Puanı: KPSSP3 puan türünden en az 70 puan
Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Adayları için KPSS Puan Türü ve Taban Puanı: KPSSP3 puan türünden en az 70 puan
KPSS Puanının Geçerlilik Yılı: 22 Mayıs 2016 tarihli Kamu Personeli Seçme Sınavı.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyesinde 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3/c Bendi kapsamında istihdam edilmek üzere, 31.01.2007 tarih ve 26420 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Personeli Lisans ve Derecelendirme Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde aşağıdaki şartlara haiz açıktan atama ile personel alınacaktır.
Asistan hava trafik kontrolör adayları için,
a) T.C. vatandaşı olmak,
b) 4 yıllık fakülte veya 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak
c) ICÂO ANNEX'l kriterlerine uygun "Hava Trafik Kontrolörü olur" ibareli sağlık raporu almak, (aranan şartlar www.dhmi.gov.tr adresinde yer alan Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Personeli Lisans ve Derecelendirme Yönetmeliği'nde yazılı bulunmaktadır.)
ç) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
d) Geçerli bir hava trafik kontrolör lisansına sahip olmak,
(Bknz.): “SHY 65-01 Hava Trafik Kontrolör Hizmetleri Personeli Lisans Değerlendirme Yönetmeliği”
e) İlan edilen KPSSP3 puan türünden 70 ve daha üzeri puan aldığını belgelemek,
f) Hava/yer ve yer/yer sesli iletişiminde Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak, (Bu durum sınav komisyonunca tespit edilerek tutanak altına alınır ve yazılı sınavı geçmiş olsalar bile sınavı kazanmış sayılmaz ve elenirler.)
Stajyer hava trafik kontrolör adayları için,
a) T.C. vatandaşı olmak,
b) Hava Trafik Kontrol Kursunun Başlayacağı 05/12/2016 tarihi itibariyle, 27 yaşından gün almamış olmak, (05/12/1990 ve sonrasında doğmuş olmak.)
c) 4 yıllık fakülte veya 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak,
ç) ICAO ANNEX'l kriterlerine uygun "Hava Trafik Kontrolörü olur" ibareli sağlık raporu almak,(aranan şartlar www.dhmi.gov.tr adresinde yer alan Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Personeli Lisans ve Derecelendirme Yönetmeliği'nde yazılı bulunmaktadır.)
d) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
e) İlan edilen KPSSP3 puan türünden 70 ve daha üzeri puan aldığını belgelemek,
f) Hava/yer ve yer/yer sesli iletişiminde Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak, (Bu durum sınav komisyonunca tespit edilerek tutanak altına alınır ve yazılı sınavı geçmiş olsalar bile sınavı kazanmış sayılmaz ve elenirler.)
g) Son başvuru tarihi itibariyle, İngilizce dilinde YDS sınavından en az 70 veya bu puana denk ÖSYM Başkanlığı tarafından 14.01.2015 tarihinde yayımlanan eşdeğerlik tablosunda belirlenen yabancı dil belgesine sahip olmak.
SINAVLARIN YAPILIŞ ŞEKLİ: - Adayların seçiminde; Hava Trafik Kontrol adayları için geliştirilmiş, bilgisayar destekli seçme sınavı veya
- Genel yetenek, muhakeme, zeka, hafıza ve çabuk karar verme gibi özellikleri test etmeye yönelik yazılı sınav ve
- Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak gibi özelliklerin tespitine yönelik sözlü sınav şeklinde uygulanacaktır.
BAŞVURU ŞEKLİ:
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünce duyurulan pozisyonların sayısının 5 (Beş) katı kadar aday KPSSP3 puanı en yüksekten başlamak üzere bilgisayar destekli seçme programı sınavına veya yazılı yarışma sınavına çağırılacaktır. Söz konusu açıktan atama ile atanması öngörülen pozisyonlardan şartların uymaması nedeniyle atama yapılamaması halinde sıradaki adaya hak tanınacaktır. Adaylar; Bilgisayar destekli seçme programı sınavı veya yazılı sınavlarda almış oldukları puan sırasına göre sözlü sınava çağırılacaktır. Sınava girmek isteyen adaylar; Genel Müdürlükten veya Web sitesinden (www.dhmi.gov.tr) temin edecekleri Aday Başvuru Formu'nu doldurarak, aşağıdaki belgelerle birlikte 29/08/2016-30/09/2016 tarihleri arasında DHMİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığında olacak şekilde şahsen veya posta yoluyla başvuracaklardır. Postadaki gecikmelerden dolayı kuruluşumuz sorumlu olmayacaktır. Son başvuru tarihi saat 17.30’dan sonra Kuruluşumuza intikal eden başvurular kabul edilmeyecektir
BAŞVURUDA İSTENECEK BELGELER:
a) Yüksek Öğrenim Kurumu diploma veya bitirme belgesinin fotokopisi,
b) 4,5x6 ebadında 2 adet vesikalık fotoğraf,
c) KPSS sınav sonuç belgesinin çıktısı,
ç) Başvuru sırasında, İngilizce dilinde YDS sınavından en az 70 veya ÖSYM Başkanlığı tarafından 14.01.2015 tarihinde yayımlanan eşdeğerlik tablosunda belirlenen yabancı dil bilgisine sahip olduğunu gösterir belge. (Sadece Aday Stajyer Hava Trafik Kontrolörü için başvuranlar)
d) Aday Başvuru Formu.
e) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.
Bilgisayar destekli seçme programı sınavında veya yazılı sınavda başarılı olan ve sözlü sınav için çağrılan adaylardan aşağıdaki belgeler istenir.
SINAVI KAZANANLARDAN İSTENECEK BELGELER:
a) Yüksek Öğrenim Kurumu diploma veya bitirme belgesinin fotokopisi (aslını ibraz etmek şartıyla),
b) T.C. kimlik numaralı nüfus hüviyet cüzdanının fotokopisi (aslını ibraz etmek şartıyla)
c) Askerlik ile ilgisi bulunmadığı, askerlik çağına gelmemiş ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut erteletmiş veya yedek sınıfına geçirilmiş olduğuna dair beyan,
ç) Adli sicil kaydı beyanı,
d) 4,5x6 ebadında 6 adet vesikalık fotoğraf,
e) ICAO Ek-1 Sınıf 3'e uygun alınacak sağlık kurulu raporu (öncelikle Sınavda başarılı olan ilk 60 Stajyer Hava Trafik Kontrolörü ve 5 Asistan Hava Trafik Kontrolörü adayları için),
f) Hizmet belgesi (Sadece Kamu Kurum ve Kuruluşunda çalışanlar için)
g) Mal Bildirim Formu (Önlü arkalı tek sayfa olacak şekilde)
h) Hava Trafik Kontrolör Lisansı (Sadece Asistan Hava Trafik Kontrolörleri için)
ı) Promosyon Beyanı (Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanlar için)
SINAVLARIN YAPILACAĞI YER VE DUYURU:
Bilgisayar destekli seçme programı sınavı veya yazılı sınava çağrılacak adaylara yazılı tebligat yapılmayacak olup, Sınava katılacak adaylara ilişkin liste, sınav tarihi, yeri ve saati Kuruluşumuz internet adresinden (www.dhmi.gov.tr) ilan edilecektir. Sınavda başarı gösteren adaylar sözlü sınava; sınav tarihi, yeri ve saati Kuruluşumuz internet adresinden (www.dhmi.gov.tr) yapılacak duyuruyla çağırılacaktır.
SINAV KONULARI:
Bilgisayar destekli seçme programı sınavı veya yazılı sınav ve sözlü sınav, aşağıda belirtilen konularda yapılır. Sınav Komisyonu tarafından gerekli görüldüğü hallerde; sınav konularında değişiklik yapılabilir.
Bilgisayar destekli seçme programı sınavı; Bilgisayar ortamında; algılama, reaksiyon, üç boyutlu düşünme, hızlı ve doğru karar verebilme özelliklerini tespit etmeye yönelik, önceden hazırlanmış veri tabanı kullanılarak yapılır.
Yazılı sınavlar; Genel yetenek, muhakeme, zeka, hafıza ve çabuk karar verme, şekil, rakam ve harf kombinasyon ve dizilerinin tespiti gibi özellikleri test etmeye yönelik en az 50 sorudan oluşur.
Sözlü sınavlar; Adaylarının sesli iletişimde Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmak gibi ifade yeterlilikleri de göz önünde bulundurularak yapılacak Türkçe ve İngilizce mülakatı içerir.
SINAVLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ:
Bilgisayar destekli seçme sınavı sonunda, her bir aday için bilgisayar çıktısı şeklinde alınacak raporda yer alan toplam puan esas alınacaktır. Sınav Komisyonu tarafından; raporda yer alan toplam puanı en yüksek adaydan başlanarak pozisyon sayısı kadar aday başarılı ve bu sayının yarısı kadar adayda yedek olmak üzere sözlü sınava çağırılır. Yazılı sınav yapılması halinde ise; yazılı sınavda 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alanlardan, Sınav Komisyonu tarafından; puanı en yüksek adaydan başlanarak pozisyon sayısı kadar aday başarılı ve bu sayının yarısı kadar adayda yedek olmak üzere seçilir ve sözlü sınava çağrılır. İlan edilen sınav tarihi/tarihleri itibariyle geçerli bir mazeret belirtmeyerek (kanuni bir mazeret) sınava katılmayanlar ilgili sınava farklı bir tarihte alınmayacaktır.
BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ:
Başvuru süresi 29/08/2016 tarihinde başlayacak ve 30/09/2016 günü mesai bitiminde sona erecektir. Başvurular Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığında olacak şekilde şahsen veya posta yoluyla yapılacaktır. Postadaki gecikmelerden dolayı kuruluşumuz sorumlu olmayacaktır. Sınav sonuçları (www.dhmi.gov.tr) adresinden duyurulacak ve kazanan adaylara yazılı tebligat yapılmayacaktır. Son başvuru tarihi saat 17.30’dan sonra Kuruluşumuza intikal eden başvurular kabul edilmeyecektir.
DHMİ ASİSTAN VE STAJYER HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ OLARAK İSİHDAM EDİLECEK ADAYLARIN DAĞILIMI
ALIM YAPILACAK HAVALİMANLARI
Asistan Hv. Trf. Kontrolörü
Stajyer Hv. Trf. Kontrolörü
İstenilen
İstenilen
ADIYAMAN1
AĞRI
1
1
BİNGÖL
1
2
H. YÜKSEKOVA
2
2
HATAY1
IĞDIR
2
2
KARS2
KASTAMONU1
MARDİN2
MUŞ1
SİİRT
2
1
SİNOP1
SİVAS1
S.DEMİREL2
Ş.URFA GAP3
ŞIRNAK4
TEKİRDAĞ ÇORLU1
UŞAK2
VAN FERİT MELEN
2
3
GAZİANTEP
4
ATATÜRK
10
23
TRABZON
3
1
ERZURUM
2
2
TOPLAM
25
63
7747/1-1
▲
Bartın Üniversitesi Rektörlüğünden:
AVUKAT ALINACAKTIR
Üniversitemiz Hukuk Müşavirliğinde istihdam edilmek üzere, 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin Ek 6’ncı maddesine dayanılarak hazırlanan ve 25/03/2015 tarihli 29306 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Hukuk Müşavirliği ve Avukatlık Giriş Sınavı ve Atama Yönetmeliği hükümlerine göre münhal bulunan (1) adet ve boşalacak olan (1) adet toplam (2) adet avukat kadrosuna sınavla atama yapılacaktır.
Not: Boşalacak olan (1) adet avukat kadrosuna, kadro boşaldıktan sonra atama yapılacaktır.
UNVANI
SINIFI
DERECESİ
ADET
AVUKAT
AHS
6
2I - SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI
a. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
b. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olmamak,
c. 22 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak,
ç. Hukuk Fakültesi mezunu olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
d. Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak.
e. Avukatlık ruhsatını aldıktan sonra en az 2 (iki) yıl mesleği ile ilgili fiilen çalışmış olmak.
II - BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER- Başvuru Formu (www.bartin.edu.tr adresinden ulaşılabilir.)
- Diploma veya mezuniyet belgesinin onaylı örneği (eğitimini yurt dışında tamamlamış olanların diploma denklik belgesinin onaylı örneği)
- Üç adet vesikalık fotoğraf
- KPSS (B) sonuç belgesinin barkodlu bilgisayar çıktısı
- Özgeçmiş
- Avukatlık ruhsatnamesinin onaylı örneği
- Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olmadığına dair beyan dilekçesi (www.bartin.edu.tr adresinden ulaşılabilir)
- Bu belgeler, aslı ibraz edilmek kaydıyla Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı’nca da onaylanabilir.
- Posta ile yapılacak başvurularda evrakların resmi kurumlarca onaylı olması gerekmektedir.
III - GİRİŞ SINAVININ ŞEKLİ BAŞVURU ŞARTLARI YERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Başvuru Yeri
Bartın Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı BARTIN
0 378 223 50 17 - 18
Başvuru Tarihi
26.08.2016 - 08.09.2016
Sözlü Sınav Yeri ve Tarihi
Bartın Üniversitesi Rektörlüğü - Senato Toplantı Salonu
26.09.2016 Saat: 14.00Başvurular Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına 22.08.2016 - 05.09.2016 tarihleri arasında şahsen veya posta yoluyla yapılacaktır. Postadaki gecikmeler ve ilanda belirtilen süre içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.
Giriş sınavı sözlü olarak tek aşamada yapılacaktır. Sınav için öngörülen süre içerisinde yapılan başvuruları inceleyerek adayların aranan şartları taşıyıp taşımadıkları, Başvuru İnceleme Komisyonu tarafından değerlendirilecek olup, başvurusu kabul edilen adayların listesi Üniversitemizin www.bartin.edu.tr sayfasından yayımlanacaktır.
Aranılan şartları taşıyan adaylar, ilanda belirtilen KPSSP3 puan türünden en yüksek puanı alan adaydan başlamak ve atama yapılacak kadro sayısının beş katını geçmemek üzere, bir sıralama yapılarak sözlü sınava tabi tutulacaktır. KPSSP3 puan türü itibariyle en son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da sözlü sınava çağrılacaktır. Sıralamaya giren adaylar Üniversitemiz internet sayfasından www.bartin.edu.tr duyurulacaktır.
IV - SINAV KONULARI
a. Alan Bilgisi (Anayasa Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, Medeni Usul Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, İdare Hukuku, İdari Yargılama Hukuku, Ceza Hukuku, Ceza Usul Hukuku, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku, 2547 ve 2914 sayılı Kanunlar ve ilgili mevzuat)
b. Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü
c. Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu
d. Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı
e. Genel yetenek ve genel kültürü,
f. Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı
Yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilirler. Adaylar, Sınav Kurulu tarafından anılan yönetmeliğin 13. Maddesinin 4’üncü fıkranın (a) bendi için elli puan, diğer bentlerde yazılı özelliklerin her biri için onar puan üzerinden değerlendirilir ve verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, Sınav Kurulu ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması şarttır. Başarı sıralaması, sözlü sınavda en yüksek not alan adaydan başlanarak belirlenir. Sözlü sınav başarı notunun eşitliği durumunda KPSSP3 puanı yüksek olan aday sıralamada üstte yer alır.
VII - SINAV SONUÇLARININ İLANI VE İTİRAZLAR- Sınav sonuçları, Sınav Kurulu tarafından başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanmak suretiyle sınav duyurusunda belirtilen avukat kadro sayısı kadar asıl aday ile bunların yarısı kadar yedek aday isimlerinden oluşturulan başarı listesi üniversitemizin internet sayfasından duyurulacaktır. Ayrıca, başarılı olan adaylara sonuç yazılı olarak bildirilir.
- Başarı sırasına göre oluşturulacak yedek aday listesi, sınav sonuçlarının ilanından itibaren altı ay süreyle geçerlidir.
- Sınavda yetmiş ve üzerinde puan almış olmak sıralamaya giremeyen adaylar için kazanılmış hak teşkil etmez.
- Duyuru tarihinden itibaren beş iş günü içerisinde sınav sonuçlarına itiraz edilebilir. Yapılan itirazlar Sınav Kurulunca varsa sözlü sınav tarihinden önce ve herhalde en geç on beş gün içinde sonuçlandırılır.
VIII - GERÇEĞE AYKIRI BEYAN - Sınavı kazananlardan sınav başvuru formunda gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya belge verdiği tespit edilenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bunlar hiçbir hak talep edemez.
- Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya belge verdiği tespit edilenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.
-
SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜ WEB SAYFASINDAN ALINMIŞTIR.
Hava Trafik Kontrolörü
Hava Trafik Kontrolörleri, hava araçlarının, bir noktadan ulaşmak istedikleri başka bir noktaya gerçekleştirdikleri uçuşlarının öncelikle emniyetli olarak gerçekleşmesi için tüm aşamalarını yöneten, başka bir ifade ile hava araçlarının havadaki ve hava alanındaki trafiğinin emniyetli, düzenli, hızlı bir şekilde akışını sağlayan meslek grubudur.Hava Trafik Kontrolörü, Pilotlara telsiz vasıtasıyla tavsiye, bilgi ve talimatlar ileten ve pek çok yardımcı üniteyle birlikte çalışarak ve teknolojinin getirdiği yeniliklerden faydalanarak kendi kontrol sahasındaki onlarca hava aracına aynı anda hava trafik kontrol hizmeti sağlayarak onları emniyetli, düzenli bir şekilde uçmalarını ve zamanında kalkışlarını ve varışlarını sağlar.
Örneğin; İstanbul’dan Ankara’ya gidecek bir hava aracı istediği zaman kalkıp istediği gibi direkt uçamaz. Belirlenmiş hava koridorlarından uçması ve hava trafik kontrolörlerinin verdiği talimatlara uyması zorunludur. İşte bu yüzden pilot, uçağın motor çalıştırmasından kalkışına, hava koridorundaki uçuşundan tırmanacağı uçuş seviyesine, muhafaza etmesi gereken hızdan alçalmasına, gideceği hava limanındaki inişinden park yerine kadar hava trafik kontrolörlerinden izin ve talimat almak zorundadır. Bir hava trafik kontrolörü aynı anda bazen 10 bazen 35-40 uçaktan sorumlu olabilmektedir.
Hava trafik kontrolörlerinin görevleri, saha, yaklaşma veya hava meydanı kontrolörü olarak çalışılmasına bağlı olarak değişkenlik göstermekte olup, belli başlı görevleri şunlardır;
Hava araçları ile telsiz ve/veya radar temasını korumak;
Hava araçlarının yol boyu veya hava limanındaki hareketini yönlendirmek;
Hava araçlarına tırmanma veya alçalma konusunda talimatlar vermek ve nihai seyir seviyesini tahsis etmek;
Hava araçlarına hava durumu hakkında bilgiler sağlamak;
Uçaklar arasında asgari mesafelerin muhafaza edilmesini sağlamak;
Beklenmedik hal ve durumları, acil durumları ve plan harici trafiği sevk ve idare etmek.
Piste veya pistten gerçekleştirilecek hareketlerin kontrol edilmesi;
Uçakların terminal etrafındaki yer hareketlerinin sevk ve idare edilmesi;
Araçların hava limanı etrafındaki yer hareketlerinin sevk ve idare edilmesi. -
Maaşları hakkında net bilgisi olan, biraz karışık bir hesaplama yöntemi var gibi?
-
sınava girmeye hak kazananlar açıklanmış
http://www.dhmi.gov.tr/haberler.aspx?HaberID=2885&yl=-1&rowType=2#.V_fmu_mLTIU -
2016-2 YILI ASİSTAN-STAJYER HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI VE SINAVA ÇAĞIRILAN ADAYLAR İÇİN SINAV TARİHLERİ DUYURUSU
(07/10/2016 - 30/10/2016)Tweetle
Asistan-Stajyer Hava Trafik Kontrolörü sınavına başvuru yapan, durumu olumlu olan ve Sınava katılacak adayların isimleri ekli listelerde belirtilmiş olup;
KPSS sınav puanına göre ilana çıkılan pozisyonun 5 katı olan 315 Stajyer Hava Trafik Kontrolörü adayı 19.10.2016-03.11.2016 tarihleri arasında ekli listede belirtilen tarih ve saatlerde;
Asistan Hava Trafik Kontrolörü adaylarının ise 04.11.2016 tarihinde ekli listede belirtilen saatlerde Genel Müdürlüğümüzde yapılacak sınava katılmaları gerekmektedir.
İSTENİLEN BELGELER
- Asistan Hava Trafik Kontrolörleri sınava girmeden önce Lisans belgelerini ibraz edecektir.
- Kimlik belgesi (Nüfus Cüzdanın Sınavda ibraz edilmesi gerekmektedir.)
Sınav Adresi :
DHMİ Genel Müdürlüğü
Hava Seyrüsefer Dairesi Başkanlığı (2. Kat)
Emniyet Mh.Mevlana Bulvarı Konya Yolu Üzeri No:32
P.k.: 063330
Etiler/Yenimahalle/ANKARA
Telefon :
0 312 204 28 52 ve 22 60 (İnsan Kaynakları D.Bşk.)
0 312 204 22 30 (Hava Seyrüsefer D.Bşk.)Ekli Dosyalar
2016-2 Stajer-Asistan Hava Trf. Kont. Sınav Giris Tarihleri.xls