70 barajının kaldırılması
-
Sözün bittiği yer.Yorum dahi yapmayacağım.Ortalama zekaya sahip bir insan bu kararın ne anlama geldiğini anlar heralde
-
hakim ihtiyacı bu şekilde kapatılmamalı
-
@mazlumaday kesin mi bu. Oyleyse ugrasmansinlar mezun arkadaslara atama belgeleri de verilsin ugrasilmasin sinav ile.
-
@aliveli benim adalete guvencem tamdir. Universitelerin hukuk fakultelere de ayni sekilde az sayida bozulmaya ugramamis bolumlerden biri. Ama vatandas olarak yargilamayi yapacak hakime yeterlilik konusunda güvenebilecek miyim dusunuyorum dogrusu.
-
@kalemiye bence güvenemeyiz hocam son dönem çok fakülte açıldı artık sadece hukukta değil tıpta bile niteliksiz eğitim var az ama öz mezun çok daha iyiydi .
-
Ne diyeceğimi bilemiyorum
-
Hukuk mezunu degilim,iyi universitelerden hukuk mezunu olan stajyerligi devam eden 4 arkadasin genel dusuncesi durumdan memnun olmadiklari ve sirf bosluklari doldurmak icin sisteme zarar verebilecegi yonunde. Tabi ilerleyen donemde daha iyi degerlendirebiliriz.
-
........
-
70 barajının kalkması gerçek anlamda mülakata girecek adam sayısının artmasına yönelik bir hamle olduğu çok belli. Ne kadar çok adam mülakata hak kazanır ise o kadar çok kişi içerisinden tercih edilecek sayının artması anlamına geliyor. 4.500 kişiden 2.000 kişiyi almaktansa, 8.000 kişiden bizzat tanıdık 2.000 kişiyi almak daha kolay. Maalesef durum bundan ibaret dostlar, çok yanlış bir uygulama. Hukuk mezunları için iştah kabartıcı ama genel anlamda yanlış bir metod.
O halde kurumlarda 4 katı kadar adayı mülakata çağırabilmek için baraj puan uygulamasını kaldırsın. Bir de şu var bu zamana kadar baraj puan uygulamaları yüzünden kaç kişinin canı yandı, şimdi ne oldu da bu karara varıldı? Bu kişilerin hesabı nasıl verilecek? sorusu da gelmiyor değil aklıma ama siyasi kararların ideal olanla paralel gitmediğini düşünürsek sanırım mesele çözülür.