İSTİHBARİ BİLGİ
-
Arşiv ve güvenlik soruşturması mevzuatında belirtilen “istihbari bilgi “ kavramını tam manasıyla açar mısınız arkadaşlar?
-
@iktisadii34 cok ilgimi ceken bir konu ancak net birseyler bulamadım. Emniyette yasadısı eylemlerde görüntü kaydı bulunan, göz altına alınıp bırakılan, üniversitelerde haklarında idari işlem/soruşturma benzeri işlemler yapilanların bilgisidir diye düsünüyorum. Delil düzeyinde olmasa da emare düzeyinde bilgiler diyebiliriz. Bir de istihbarat bilgisini verenlerin bizi universite dönemimizden tanıyan belli bazı dernek/vakıflardaki öğrenciler olduğu da söyleniyor.
-
Ucu açık bir kavram, net bir tanım yapmak zor.
-
Telefon konuşmaları, mesajlar, sosyal medya facebook,instagram, whatsapp yazışmaları .. vs bunlar inceleniyor mu?
-
@iktisadii34 sanmıyorum bunlara ulaşmak sanıldığı kadar kolay değil.
-
Emniyet, arşiv ve güvenlik soruşturması adına gerek eve gerek okula,yurda, çevrenize gelip istihbari bilgi topluyor, arşiv kaydını da çıkarıyor.
Pekala MİT e bu soruşturmada ne görev düşüyor?
Mevzuata göre bazı devlet kademelerinde bu süreci MİT in yönettiği yazıyor. A grubu alımları da MİT in görevi dahilinde mi? -
@iktisadii34
Bakanlıklara MİT bakıyor
6 ay oldu hala sonuçlandırılmasını bekliyorum soruşturmanın -
Emniyet, arşiv ve güvenlik soruşturması adına gerek eve gerek okula,yurda, çevrenize gelip istihbari bilgi topluyor, arşiv kaydını da çıkarıyor.
Pekala MİT e bu soruşturmada ne görev düşüyor? -
telefon konuşmaları, smsler, whatsapp, facebook, instagram yazışmalarını MİT inceliyor mu?
Yoksa bu yazışmalar incelenerek “istihbari bilgi” mi toplanıyor?? -
@iktisadii34 hocam çok sınırlı sayıda kadro hariç MİT güvenlik soruşturması sürecine dahil olmuyor. Emniyet yapıyor güvenlik soruşturmasını, hatta ara ara MİT iç istihbarat ile hiç meşgul olmasın yalnızca CİA gibi dış istihbarat ile uğraşsın konusu bile gündeme geldi.
-
Mit şu dönemde ciddi bir kaç meslek dışında gvs sürecine dahil olduğunu düşünmüyorum. 15 Temmuz sürecinde 2018e kadar sürece dahildi ancak şu dönemlerde pek müdahil olduğunu düşünmüyorum.
-
@knyguy Kurum faktörü önemli sanırım burada. Çok kritik bir pozisyon değilse MİT'in sürece dahil olması pek mümkün değil gibi. Keza, Ekonomi Bakanlığı çok kısa bir sürede GSAT sürecini tamamlayıp kazanan adayları göreve başlattı dahi. Ama mesela TBMM, Sayıştay gibi görece mühim kurumlarda süreç nasıl işler bilgim yok.
-
GS dosyamin mit te olduğunu söylediler ordan onay bekliyoruz dediler. 6 ay oldu hala göreve başlayamadım GS bitmediği için. Nasıl iş anlamadım diğerlerinin nasıl erkenden bitti bir tek benimki kaldı hayretle izliyorum
-
@knyguy hocam hangi pozisyon için hangi bakanlığı bekliyorsunuz?
-
Gelir uzman yardımcılığı için bekliyorum hocam