ALES geçerlilik iptali
-
2017 sonbahar öncesi yapılan ALESlerin 5 yıllık geçerliliği Danıştay tarafından iptal edilmiş.
27.09.2017 tarih ve 30193 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeyle, ""Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"te değişiklik yapılmıştır.
Yapılan değişiklik sırasında yönetmeliğe şu geçici madde eklenmiştir:
"GEÇİCİ MADDE 6 - (1) Bu maddenin yayım tarihinden önce yapılan ALES sonuçları açıklandığı tarihten itibaren beş yıl süreyle geçerlidir."
Danıştay yaptığı incelemede, soru sayısının 160'dan 100'e, sınav süresinin 180 dakikadan 100 dakikaya düşmesi ve puanlama sisteminde değişlik yapılması sebebiyle, eski sınavla yeni sınavın denk sayılmasının mümkün olmadığını belirtmiştir. Bu nedenle de geçici madde 6. hükmünün yürürlüğünü durdurmuştur.
Muhatap İdare bu karara karşı 7 (yedi) gün içerisinde Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'na itiraz edebilecektir.
Danıştay'ın bu önemli kararı, geçerliliği sona eren;
2012 ALES (Sonbahar dönemi)
2013 ALES (İlkbahar ve sonbahar dönemleri)
2014 ALES (İlkbahar dönemi)
sınavlar ile geçerliliği uzatılan2014 ALES (Sonbahar dönemi)
2015 ALES (İlkbahar ve sonbahar dönemleri)
2016 ALES (İlkbahar ve sonbahar dönemleri)
2017 ALES (İlkbahar dönemi)
2017 Elektronik ALES
sınavlarını etkilemektedir. -
Keşke bu sınavı komple kaldırsalar...
-
Peki bu sınavların geçerlilikleri ne olacak?
-
@mia_1071, içinde söyledi: ALES geçerlilik iptali
Peki bu sınavların geçerlilikleri ne olacak?
3 yıl
-
Son yapilan sinavlarda alinan puanlarla eski puanlar arasinda cok fark var, 5 yil gecerliligin kalkmasi guzel de basindan beri 5 yil gecerli denmesi yanlisti bence. eski puanina guvenip sinava girmeyenler olmustur.
-
Şimdi ben 2016 ve 2017 ales sonuçlarımı kullanamıyor muyum anlayamadım arkadaşlar
-
@fenerbahceli hayır efendim kullanıyorsunuz, eski kılavuzda geçerli olan 3 yıl süre girdiğiniz sınavların hepsinde geçerli. Yani 2016 puanınızı 2019 yılına kadar, 2017 yılında girdiğiniz sınavın puanını 2020 yılına kadar kullanabileceksiniz eğer bu konuda resmi bir değişiklik duyurmaz iseler.