KHKlar ve CBKlar ile gelen değişikler
-
Göç İdaresi ile ilgili yapılan değişikliklerden şunu anladım. 6458 sayılı kanun kuruluş kanunu olmaktan çıkarılmış ve İçişleri Bakanlığı ile bağlılığı kesilmek istenmiş. Teşkilatını düzenleyen cetvel kaldırılmış. Bir iki değişiklik daha var. Tüm bunlardan benim anladığım yeniden bir yapılandırma süreci olacak. Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle ilerleyen zamanlarda belli olacak durumu. Aklıma gelen ihtimaller:
1.Cumhurbaşkanlığına bağlanacak.
2.Başka bir bakanlığa bağlanacak.
3.Yeni bir bakanlık olur mu?Bekleyip göreceğiz.
-
@plansız bakanlık sayısı değişmeyeceği için ben pek mümkün görmüyorum, gerçi yeni bakanlık kurulmasına engel olmadığı da aşikar. CB'ye bağlanmaz ama mantıken uyumlu başka bir Bakanlıkta mevcut mu diye düşünürsek sanırım yok görünüyor.
-
@antimülakat Aslında yeni bir bakanlık kurulmasına bir engel yok sanırım. Ama bana en kuvvetli ihtimal Cumhurbaşkanlığına bağlanması gibi gelmişti. Bugün bir arkadaşımız kulislerde Dışişlerinin konuşulduğunu söyledi. Ben bu fikri pek sevmedim
-
Bence hangi kadro gelir hangisinin uzmanlik sarti degisir filan bilemem arkadaslar ama su an ki gidisat,iibf kadrolari icin soyluyorum,parlak durmuyor,zaten daha once de hukumetimiz memur istihdaminda tasarrufa gidecegini soylemisti, su anda da buyuk oranda meclis de ayni parti ve kabine de ayni olduguna gore gelecek yillar icin cok da ilan atama ummamak lazim zaten bunu bu sene gelen guy sayisindan gelmeyen mali hizmetler ilanindan,geciken idari yargidan acilan azicik kadrolardan anlayabilirz,insallah hicbirimizin umutlari emekleri ve dualari bosa cikmaz,guy icin calisiyorum ve su kadroyu bile sizler gibilerin bin emek ve ilani ile aldik hepiniz sag olun umarim iyi haberler aliriz basarilar