öğrenim kredisi almak mantıklı mı?
-
Malumunuz KYK öğrenim kredisi bir çoğumuz oladık ve ben şu günlerde ödüyorum. Şimdiki aklınız olsa yine KYK öğrenim kredisi alır mısınız? Yoksa almayıp dişimi sıkardım veya bir yerde part time çalışırdım diyen var mı? Ben yine alırdım gibi geliyor ama ödemekte pek kolay değil.
-
@burcuburcu Zorunluluktan aldım. Eğer şimdi olsa yine alırdım galiba. Maddi imkanım olsa hiç bulaşmazdım.
-
@burcuburcu hocam ben de mecbur olduğum için aldım, @onuktekin hocamın dediği gibi bugün olsa mecburiyetten yine alırdım ben de fakat almamış, almak zorunda kalmamış olmayı isterdim çünkü insanın üzerinde yarattığı o psikolojik yük iyi bir şey değil. Geldiğinde harcamak güzel oluyor fakat küçük taksitlerle ödeyecek olsak da toplamda 18-22 bin civarı bir borç ile hayata başlamak maça 2 - 0 yenik başlamak gibi.
-
Eğer en başta kyk yurdu çıksa almazdım. Öğrenciliğimin ilk altı ayı çok masraflı geçti ancak sonrası o kadar değil. Ben alırken kyk kredisi aylık 200 lira civarımdaydı şimdi aylık 300 lira gibi bir geri ödeme yapıyorum. İnsan tabi ne olduk böyle diye düşünmeden edemiyor ama imkanlar sıkıntıysa alınır.
-
Rahat etmek için almıştım. Çok pişmanım. Almamak için direnin sonra da dualarınızı bekliyorum
-
Ben bir aydan fazla geriden gelerek ödüyordum gelir idaresine devretmişler ama blöf bence almak lazım. Sonuçta alabileceğiniz en düşük faizli kredi.
-
@burcuburcu alırken mantıklı öderken mantıksız. İllet bişeydir bulaşmayın derim eğer lüks rahatlık için alıyorsanız :))
-
Eğer öğrenim kredisi çıkarsa hiç düşünmeden alın, lütfen alın.Borç ödeyen tek insanmışım gibi geliyor lütfen alın beni yalnız bırakmayın.
Hepimiz borçlu olalım, birlik olalım. -
Ben almadim. Ise girmem biraz gec olcak ama azindan ise girdigim zaman odeyecek borcum yok diye sukrediyorum acikcasi. Almamak icin ugrasmak lazim, ama gerekliyse elden ne gelir:(
-
Harcaması kolay ödemesi zor mükellefiyetlerden bir tanesi. Okul bittiği zaman böyle bir yükün ağırlığını hissetmek çok can sıkıcı. Bir öğrenci şayet kredi dışında da geçinme imkanı bulabiliyorsa hiç gerek yok. Ben alırken üniversite bıraktığım için 1. yılın sonunda kesildi. Sonraki Üniversitede de vermediler bende ısrar etmedim o sayede de borç yüküne katlanmak zorunda kalmadım. Bir yılı da yapılandırıp ödeyip geçtim.
-
Ölsem almazdim ödeyene kadar canim cikti.ogrenim kredisi almak yerine sunu yapin arkadaslar ösym her ay bi kurum sinavi yapiyor nerdeyse. üniversitelerin önünde emanetcilik yapin valla o gun 4 liradan dünya para kaldırdılar 1 günde 1 aylık harçlık çıkar
-
Benim ailemin durumu iyi olmasına rağmen öğrenim kredisi aldım. Bunun sebebi para noktasında aileme herhangi bir bağlılığımın kalmamasıydı. Kendim de üniversite yıllarında çalışıp para kazanmaya başlayınca krediyle birlikte gerçekten lüks sayılabilecek bir üniversite dönemi geçirdim. Şu an tekrar 1.sınıfa dönsem, yine öğrenim kredisi alır ve kaba tabirle "Çatır çatır ezerim"
-
KYK kredi ve burs başvuru dönemi başladı. Etrafınızda eşiniz dostunuz vs varsa başvurmayı unutmayın.
-
çıkarsa mutlaka almak gerekli.
-
Alması kolay ama ödemesi zor oluyor be. Çatır çatır yeniyor ama çatır çatırda ödeniyor. Çok büyük ihtiyacınız yoksa uzak durun!
-
Paranın yüzü sıcak derler. Şu an ne kadar oldu? 500 TL'yi gördü sanırım, yıl 2006'da o rakam 140 TL idi. Sanırım ülkedeki en çok arttırılan şeylerden biri de kredi vermek.
-
sanırım bu sene bende alacağım..
-
Almazsanız daha çok zorlanıyorsunuz. Alırsanız enflasyon etkisiyle ödeyeceğiniz para çok zorunuza gitmiyor. Diğer taraftan devlet tahsilat konusunda da çok başarılı değil.
-
Faiz oranları eskisi kadar düşük değil bulabileceğiniz en düşük fazili kredi.
-
Sakın almayın beyler. Havadan gelen para gibi oluyor. Acısı sonra çok fena çıkıyor ama. Az ile kanaat edin ama almayın. Deneyime tabiidir