SAYIŞTAY'DA BİR SKANDAL DAHA :)
-
Büyük bir İddia ortaya atılıyor. Sizin Fikirlerinizi de öğrenmek istiyorum.
1.Sınavda hazır olmadığını düşünüp veya çeşitli sebeplerle sınava giremeyen bir aday için 2.Sınav içinde Hak tanınıp sınava girişi sağlanmış. Ve kazanan kişilerin olduğu söyleniyor.
***Benim Şahsi düşüncem, Sonuçta sınav giriş esnasında, saati esnasında Şeklen bir hata oluşmadı. Sadece sınav esnasında, soruların açılmamasına veya süreye dahil maddi hatalar oluştu. Burada zaten sınava gelmeyip veya çeşitli sebeplerle sınava girmemiş olup, sonucu göze alan bir aday, Sınavın iptali sonucunda nasıl olurda 2.sınava girişi sağlanabilir ki ? Sonuçta orada hazır bulunanların etkilenmesi gerekiyor. Bence Skandal Bir İddia, Yargı yolu düşünenler bu iddiayı es geçmemeli diye düşünüyorum. Bilmiyorum sizlerde böyle düşünüyor musunuz ?
-
@sucuklu_oralet hocam sınavın her noktasında adaletsizlik var ikinci sınavı ilk sınava giren girmeyen herkese hak tanıdılar. Benim çevremde ilk sınava girmeyip ikinci sınava giren kişiler var.
-
süreç en baştan beri sıkıntılıydı. önce kpss şartı geldi ama ilanda kpss istemiyordu. sınav elektronik ortamda olacaktı ve farklı günlerde sınav yapılabilecekti. böyle bi sınav protokolünü imzalayan sayıştay da en az ösym kadar suçlu.
-
Hadi Ösym skandallar kurumu Sayıştay nasıl bu olanlari görmezden geliyor anlamış değilim
-
Güzel ülkemize hiç yakışmıyor böyle seyler. Baştan sona rezil bir süreç yönettiler. Emeği geçenlere teşekkürler!
-
@sucuklu_oralet gelseydi sınav yine iptal olacaktı. Değişen birşey olmazdı. Girebilmesi iyi olmuş bence. Adil geldi bana.
-
@onuktekin ceza hukukunda bir olay geldi aklıma Hocam. Atıf olsun diye yazıyorum hani bir kişi, bindiği uçak havada infilak edecek olan hasmını öldürürse ceza almaktan kurtulamıyor, nasıl olsa uçakta ölecekti diyemiyordu ya.. Bu durumda da böyle bir kuralın uygulanması gerekir. Gitseydim de sınav iptal olacakmış gidip gitmemem önemli değil diyememeli. Zira yeni sınav hakkı sınavdan mağdur olanlara tanınıyor. Keyfî veya değil hangi sebepten olursa olsun o sınava girmeyene değil.
-
baştan sona skandal bir süreçti bakalım daha neler olacak ?
-
@harmenihas hocam kimin ne niyetle ne sebeple gitmediğini veya gidemediğini bilemeyiz. Sınav onlar gelmedi diye de iptal olmadı sonuçta. Sınava girmeyi haketmek gibi bir durum zaten yok. Herkes başvuru yapabildi nihayetinde. Sınavın iptal olması ve girmeyenlerin girmesiyle şu verdiğiniz örnek o kadar da ilgili değil. Bence çok fazla haksızlık var sınavda ama bu onlardan biri değil. Kaçak bir şekilde girmedi sınava bu adaylar herkes hangi yolla girdiyse bunlar da öyle girdi. Sonradan başvuru da açılmadı. Araya birilerini koyup başvuru da yapmadılar. Giremeseler daha garip olurdu.
Gerçi hoş garip olay bulmak çok zor değil. Tüy dikip şov yaptılar herkesin gözü önünde. -
@onuktekin Hocam ne sebeple giremedikleri konusu dediğim gibi önemli değil. Esas nokta sınava girmemeleri. Örneğin bir kişi hazırlıksız olduğu ve kazanamayacağı düşüncesi ile iptal olan sınava girmediyse ve sonradan kendine böyle bir hak tanındığı için girebiliyorsa bu ilk sınava çalışıp, memleketin bilmem hangi köşesinden dünya masraf yapıp gelen insana karşı ösymce yapilan başka bir hakkaniyetsizliktir. Ösym resmen lütuf yapmış. Ayrıca her ne kadar başvuru yapsalar da sınavda da bulunmaları vb. kaydıyla sınavdan puan alabilirlerdi. Bu yapılan 2. Sınav mağdur olanlar için açıldı ya da açılmalıydı. İlk sınava girmeyenlerin sınav hakkı ya da puan alma hakkı ortadan kalkmışken lütuf sonucu sınava girebilmişler. Peki ilk sınava giren fakat iptal olduğu için 2. Sınava girmek zorunda olanarın durumu ile aynı mı halleri. Bir ara herkes için açsınlar başvuruyu tekrar başvuruyu kaçıranlar falan da başvurabilsin diye bir öneri gelmişti forumda. Bu öneri hangi sebeple hakkaniyetsiz görünüyorsa bana göre ilk sınava girmeyip 2. Sınava girenlerin durumu da aynıdır. Sınava girme hakkınız yoktur denilmeli.. Ha bu hak verildiği için kullanan kişinin hiçbir suçu günahı yok tabii. Ösym böyle bir hak tanımamalıydı.
-
@harmenihas yok girenleri suçlamadığınızı biliyorum. Öyle anlaşılacak birşey dediysem lütfen kusura bakmayın. Şu an çok farklı yerlerden bakıyoruz olaya ama ortak bir noktamız var bu sınav neresinden tutsak elimizde kalıyor. Herkes için iptal edilip temiz bir sınav yapabilecekken meseleyi daha da kötü hale getirdiler.
-
@onuktekin yok Hocam siz değil de ben hani olayı eleştiriyorum diye sınava katılanlar için serzenişte bulunduğum düşünülmesin diye söyledim onu. Kesinlikle tertemiz bir sınav yapılsa en güzeli olurdı.Ben ilk sınavın iptalini konuşan kimse görmüyorum ne zamandır. En büyük sorun ilk sınavın kabulü,isteyen 2. Ye de girsin vs. Politikalar.. beşer şaşar yaptınız bir hata. Evet çok kızdık çok kötü etkilendik ama en azından telafisini düzgün yapın yahu. Sınavda soruların gelmemesi falan hataydı ama bu olayların hata ile izahı yok
-
O değilde ilk sınava girip sınavı kötü geçen girince sorun olmuyorsa bu da sorun teşkil etmez diye düşünüyorum. Bu arada sınav baştan sona adaletsiz zaten. Dava açacak olan kişi için fazlasıyla geçerli sebep var.
-
@harmenihas bu seçim olayları ve eş değer soruyu destekleyen kendini hoca gören ve teoride hakikaten iyi hoca olan kişiler bu durumun sorumlusudur. Puan sınavı olan yabancı dil,genel yetenek gibi sınavlarda eş değer soru olabilir bence güzel de bir uygulama olur. Fakat bilgi gerektiren ve sıralamanın önemli olduğu şu sınavlarda eş değer soru akılsızca ne yazık ki. Standart sapmayı bile ayrı ayrı hesaplamışlar e hani eş değer sorular vardı? Sınavı iki güne yayarak yapabilecektiniz? Bilgilerini kendine yük edinmiş bu hocalar teoriyle pratiği ayırt edemedikleri için sıkıntıyı biz çekiyoruz işte. Bunu savunan okulda sınavlarında da uyguladığını övünerek anlatan hocalar var hatta. Neyse hocam en iyisi ders çalışmaya devam edelim başka bir şey gelmiyor elimizden.
-
@jakuppp kurumun derdi personel gelsin de çok adil olsa da olur olmasa da.
-
@paca08 Hocam ilk sınavı niye kötü geçti diye sormak lazım ama onu da öğrenmesi çok zor. Ben esenboğada yaşadığım stresle sınava gitseydim benim de kötü geçerdi. Diğer illerde de pek farklı değilmiş ortam sanırım. Sen adamın saçındaki tokasına belindeki kemerine takıl sonra da insanları perişan halde sınava sok. Bence ilk sınavı kötü geçenlere 1 hak daha verilme sebebi budur. Ha 2. Sınav şansı verilmemesi gerekenler de girmiş olabilir. Masum birinin mahkum olmasındansa suçlu birinin özgürlüğü evlâ olmuş diyerek hiç çalışmadığım ceza hukukuna bir atıf daha yapıp derse döneyim
-
Hocam ne alakası var adamın sınavı kötü geçmiş. Ceza hukuku ile örnekler veriyorsun ama alakasız oluyor. İdare hukuku ile ceza hukuku bir olabilir mi? Sınavda zaten hak hukuk kalmamış. İlk sınava giren girmeyen herkesin sınavı iptal olmuş. Ben Esenboğa da girdim ÖSYM bu girmiş şu girmemiş diye bakmadan girme hakkı zaten vermiş. Sen örnek olarak uçağın infilağı diyorsun
-
Sınavın iptali için verilen çabanın boşa olacağı inancındayım. Neden mi? Bir kere İİBF linin önündeki en büyük engel başka bir İİBF lidir bu her zaman böyle olmuştur. Bence de sınav kesinlikle iptal edilmeli yenisi yapılmalı. Ama şimdi sizce bu sınavı kazanan kaç aday sınavın iptalinin daha hakkaniyetli olacağına inansa da bunu ister ve iptali için caba gösterir? Bizim hastamız başından beri su İİBF li hiçbir zaman organize olamadı. Bu konu özelinde değil hemen her ihtilaflı konularda ÖSYM'nin ve kurumların karşısında ciddi bir kamuoyu oluşturma gücüne sahip bir İİBF li grubu olsa hatta kamuoyuna da gerek yok birlik olmuş bir İİBF'li grubu olsa inanın ilanlar da düzelir, iptali gereken sınavlar da iptal olur her sonuç alınır. Önce içimizdeki İrlandalıların belirlenmesi lazım. Biz güçlü olmalıyız ÖSYM değil.
-
@gresham-t Sen Değilmiydin, Kötü Para İyi Parayı Kovar Diye, Ey Gresham. Dünya Beş'ten Büyüktür. Kötü İİBF, İyi İİBF'i Kovar diyenlerinde sonu gelecek. Yaşasın Paraşüt Teorisi...!
-
@sucuklu_oralet :))) Teorimdeki kötü paradan kasıt kavramı aslında daha kompleks bir durum şöyle ki onu gerçek hayata endekslersek burjuvazinin, beyaz yakalılarin "kötü" olarak lanse ettikleri ezilmiş, haklı, mazlum olan her olgunun tezati olan "iyi"ere karşı bı başkaldırısiydi. Ahh gençler beni sadece çift metal sistemi üzerine mi yorumladınız. Ayrıca bence de yaşasın paraşüt teorisi