TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

DHMİ'ye KAMU YÖNETİMİ için mail gönderdim

KPSS B
    3
    7
    752
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • I
      isabelmayk Son düzenleyen:

Arkadaşlar gönderdiğim mailde merkezi atamalarda kamu yönetimine de yer verilmesini talep ettim. Cevaplarında "bölümler kurumun ihtiyaçlarına göre belirlenmektedir" dediler. Siz de benzer taleplerde bulunursanız işe yarayabilir. Zira kamu yönetiminin işletmeden ne kadar farkı olabilir ki? Hakkımızı savunalım.

genclerbirlikli 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • genclerbirlikli
        genclerbirlikli @isabelmayk Son düzenleyen:

@isabelmayk derslerin içeriğine bakarsanız farkı görürsünüz hocam.

Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • I

Bu alanda yüksek lisans yapıyorum ve örgüt yönetimi konusunda hiçbir fark yok. Zaten yıllardır kamu yönetimi işletmeci bir anlayışa doğru evriliyor. Diğer konularda ortaya çıkan farklılık ise kamu yönetimi mezunlarının dhmi'ye başvurmasına engel olmamalı diye düşünüyorum.

genclerbirlikli 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • genclerbirlikli

@isabelmayk işletme sadece örgüt kuramı değil hocam. Belki adamlar muhasebeyi çok iyi istiyor ? Yani demek istiyorum ki idarenin cidden bir bildiği oluyor, kendi ihtiyaçlarına göre alıyorlar. Hak yedirme gibi bir mevzu yok.

• I

Anlıyorum sizi hocam. Benim bahsettiğim mevzu da örneğin açıköğretim çıkışlı bir işletme mezununun iyi bir örgün eğitim almış kamu yönetimi mezunundan daha iyi muhasebe bilgisinin olmaması durumu. Yani İİBF standardı bölümler arasında uçurum olacak şekilde değil. Dileyelim de en adil uygulama yapılsın 🙂

genclerbirlikli 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
              • genclerbirlikli

@isabelmayk aöf mezunu 95 aldıysa haketmiştir hocam 🙂 ben örnek verdim muhasebeyi. İdarenin vardır bildiği bi şey 🙂

• Antimülakat
                  Antimülakat Son düzenleyen:

Hak hukuk meselesinde ziyade ben geçmiş klişe belirlemeler olarak görüyorum bu durumu. Aynı durum İdari Hakimlikte de söz konusu. Zamanında yapılan bir düzenleme her sene aynı şekilde devam ediyor. Kimse demiyor ki, ya biz birde Kamu Yönetimi veya Uluslararası İlişkiler mezunu alalım bakalım ne gibi katkıları olacak diye. En azından bir kereliğine olsa denersin, beklediğin performansı alamıyorsan bir daha o bölümlerden alım yapmazsın. Neredeyse üniversitelerin çok büyük bölümünde İİBF bölümlerinin kredilerinin yarısı ortak derslerden oluşuyor. DHMİ, eğer gerçek anlamda Muhasebe bilgisi güçlü aday istiyorsa, Maliye bölümünden de kişi çağırmalı. Ben bu türden belirlemelerin geçmiş yıllarda oluşturulmuş ve değiştirme üzerine kimsenin kafa yormadığı durumlar olduğunu düşünüyorum. İktisat ve İşletme mezununun DHMİ bazında diğer İİBF bölümlerine göre artı bir değer katacağını da düşünmüyorum.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                  • 1 / 1
                  • İlk ileti
                    Son ileti