2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@gss15 bu kıtapcık sistemde sizin doğrularınızın kıyaslandığı kitapçık numrasına göre yüklü olan basım için kullanılan taslak... sizinkinin yani işaretlediğinizin yüklenmesi talebini ösym ile iletmeniz sonrakiler için oldukça faydalı olacaktır düşüncesindeyim ben de... çok düşük bir olasılık ama hata olma ihtimalinin varlığı sorgulanması içinizi rahatlatacaksa o hakkınızı da mutlaka kullanmalısınız, şahsi olarak düşüncem çok düşük olasılık ve eğer o soruda hata edildi ise doğru ise listeye dahil olabiliyorsanız gidiniz.. aksi halde boşa emek vermiş olursunuz, haklı olmanız değişime neden olmayacaksa...:(
-
@gss15 Dostum benimde doğru yaptigim iöi genel sek. Ataması sorusunda c yerine B isaretledigim görünüyor. Ya yanlış isaretledim yada başka kitapçık turundeki soru ile degerlendirilmis.
Kağıdımi incelemeye gitmem lazım. Nasil oluyor ? Yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı? -
@mgg önce itiraz et o dediklerin çerçevesinde durumu iyicene belirt sonra bi şey çıkmassa
Soru kitapçığını görmen için 6 ay süre varmış tekrar dilekçe yazıp randevu alıyorsun sana gün verip görmeni sağlıyorlar soru kitapçığını 50 lira ücreti var -
@gss15 eyvallah. Peki bu itirazda kitapçık inceleme talebi alinmiyor mu? Sonradan mı bu hakkı kullanacaz.
Birde dilekceyi elle doldursak sıkıntı olur mu?
Kusura bakmayın bilmiyorum -
@mgg istersen itiraz beraber soru kitapçık talebini aynı dilekçenle yaparsın 55 yatırman lazım
Ama belki sadece itiraZ la gîderilir bakmaya gitmene gerek kalmaz
Genel amaçlı dilekçe üzerinde ister elle ister pc fark etmez
-
@gss15 bak halen aynı şeyleri yapıyorsun kardeş benimle alıp veremediğin nedir seni ne incitti anlamadim saldırgan saldırgan yazıyorsun yaşın kaç bilmiyorum ama sen yenisin bu işlerde. Bir sorunun varsa burdan yazma özelden yaz gerçek niyetin nedir anlayayım. Allahtan sınav açıklandı yoksa bu sayfada sana cevap bile vermezdim boşluktan cevap veriyorum
-
Supheli gordugum/tam hatirlayamadigim 2 sorum dogru cikti fakat dogru saydigim 1 soru yanlis iletisim baskanligini isaretledim dusunurken baska şık isaretli muhtemelen yanlis isaretledim optige
-
@öğrenci 400. sıra yok 372. aday en son mülakata hak kazandı neti ve puanı 70.00. Sanırım 69.25 puanı olanlar 399.sırada kaç kişiler tam bilmiyorum örneğin 10 kişi varsa 399.sırada 69.25 puanlı, puanı 69 olanların sırası 409
-
@gss15 Eyvallah
-
Arkadaşlar aynı kitapçığı kullanma gibi bir durum varmı acaba. Benim kitapçık kodu 37944056 bu. Varsa karşılaştıralim lütfen. Özellikle alandan 34. soruyu.
-
@mgg bun mümkün değil hocam... herkese ayrı kitapçık uygulanır... ve hangi kitapçık kime gidecek kimse bilmek karıştırılır kime denk gelirse artık... hatta son karıştırma adayların salonda gözleri önünde yapılır...
-
@gss15 benim alan 20.sorum "Trampa yoluyla kamulastirma" ama dogru cevap d onda da.
-
Şimdi bakma fırsatım oldu geçen yıl 1 iktisat ile 481 olup sınırda kalmıştım bu yılda 4 iktisat olunca haliyle 474 kaldık. Veblen mal bile yanlış ağ dışşallıkları nedir yaw :)))
-
beni 1 net kurtarmıyor bu seferde baraja takılıyorum 1 net kurtaracak arkadaşlar baraj kalkmazsa tek yol soru iptali kalıyor. 2016 idari hakimlikte öyle oldu soru iptali yapıldı geçte olsa yeniden puanlar hesaplandı. 1950 sorusuna iptal için başvuran varsa ve red cevabı aldıysa adli süreci deneyebilir arkadaşlar. 1950 sorusu en az 50-60 kişinin sıralamasını değiştirebilir.
-
Diğer itiraz edilen soru imalat sanayi sorusuydu 1980-2010 dönemi imalat sanayi/ GSYH azaldığı şıkkına itiraz edilmişti.
İmalat Sanayiinin GSYH İçindeki Payı
(1987=100)
Yıllar GSYH İçindeki Payı
1980 18,3
1985 21,0
1990 22,1
1995 23,5
2000 13,1
2001 11,7
2002 11,8
2003 12,5
2004 13,0
2005 13,1
2006 13,0
2007 13,2
2008 12,9
2009 12,1
2010 12,6
Kaynak: TÜİK1980-2010 arası imalat sanayinin GSYH payının 2000 yılına
kadar yükseldiği ancak 2000 yılından itibaren krizin de etkisi ile azalma
eğilimine girdiği net bir şekilde gözlemlenebilir. Soruda 1980-2010 arası eğilim soruluyordu bu soruda genel itibariyle bana göre tabi sıkıntı yok gibi evet sürekli dalgalanıyor ama 1980-2010 arası sonuç itibariyle trendi azalış yönünde tabi farklı arkadaşların yorumları ve sorunun soruş ve anlaşılma biçimiyle ilgili atladığı yerler olabilir arkadaşların desteğiyle farklı bir bakış açısı gelebilir kolay gelsin -
Tarihten 1948 tarihli Türkiye iktisat kongresi olması o soru için iptal sebebi olabilir ya da urfa sorusu halk büyükşehir belediye meclisine üye seçemez.Bence mahkeme bunları iptal edebilir dava açılırsa.
-
@forceful, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Tarihten 1948 tarihli Türkiye iktisat kongresi olması o soru için iptal sebebi olabilir ya da urfa sorusu halk büyükşehir belediye meclisine üye seçemez.Bence mahkeme bunları iptal edebilir dava açılırsa.
Türkiye iktisat kongresi neden iptal sebebidir?
-
Urfa sorusu iptal olmaz mevzuat bilgisini çok güzel ölçen soruydu
-
@rootofallevil bence sınavın en güzel sorusuYDÜ.
-
@ofa O soruda diğer önemli bir nokta kullanılıcak verilerin nominal veriler mi reel veriler mi olacağı belirtilmemişti. Bu belirsizlik her iki durum için de farklı sonuçlar çıkmasına sebep oluyor. Bununla birlikte o sorunun net bir cevabı yoktu diyebiliriz.