Diploma Aslı Gibidir Nasıl ve Nerede Yapılır?
-
Diploma Aslı Gibidir Belgesi Nasıl ve Nerede Yapılır?
Diploma aslı gibidir onayı nasıl yapılır? Diploma aslı gibidir kimler yapar? Diploma aslı gibidir nerede yapılır? Diploma aslı gibidir onayı nerelerde kullanılır? Diploma aslı gibidir yapma yetkisi kimlerde vardır? 2017 yılında diploma aslı gibidir noter ücreti ne kadardır? Aklınıza takılan soruların cevaplarını haberimiz detaylarında bulabilirsiniz.
Diploma aslı gibidir belge onayı nereden ve nasıl alınır? Kamu kurum ve kuruluşların sınav başvurularında ve üniversitelerin yüksek lisans, doktora, öğretim üyesi alımı başvurularında adaylardan istenilen belgelerden bir tanesi: Diploma aslı gibidir belgesidir. Bu belge elimizde bir tane bulunan orijinal diplomanın, aslıyla örtüştüğünü ispatlamak için gereklidir. Kurumlar elimizde bulunan asıl diplomayla işlem yapmazlar. Bunun nedeni, bireyler mezuniyet sonrası birden fazla işlemde diplomalarını kullanabilecekleri için asıl diplomanın sürekli olarak kendilerinde kalmasını sağlamaktır. Bu nedenle kamu kurumları, üniversiteler, belediyeler ve diğer sair kurumlar, adaylardan diploma yerine geçen diplomanın aslı gibidir belgesini talep ederler. Peki, diploma aslı gibidir belgesi nasıl, nereden ve ne kadar ücrete alınır? 2017 yılında diploma aslı gibidir belgesi almak için ne kadar ücret ödenir?
Diploma Aslı Gibidir Belgesi Nereden Alınır?
Diploma aslı gibidir belge onayı birden fazla yerden temin edilebilir. Temin edilen yere göre, ücret miktarı ve onay için sarf edilen zaman da farklılık göstermektedir. Bu yerler: Üniversite öğrenci işleri, noterler ve kamu kurum ve kuruluşları olarak sıralanabilir. Yazımızın devamında aslı gibidir belgesinin buralardan nasıl alınacağı üzerinde duracağız.
Yazımızın devamını, http://tercihiniyap.net/diploma-asli-gibidir-belgesi-nasil-ve-nerede-yapılır linki üzerinden okuyabilirsiniz.
-
@Antimülakat öğrenci işleri artik asli gibidir onayi vermiyor. Gecen gittim diploma fotokopisini onaylatacaktim. Noterler birligi mi ne varmis onlar dava acmislar. Ogrenci islerindeki beyfendi artik yapamiyoruz deyip onaylamadi.
-
@magduriibfli kendi verdikleri belgeyi nasıl onaylamıyorlar hocam, bu ne saçmalık sağolun bilgi için ama değişeceğini düşünüyorum. Tekrar soralım onu da, yakın zamanda değişmez ise içeriği değiştirelim.
-
@Antimülakat bende cok emin değilim. Beni başından savmak için öyle söylemiş olabilir ancak en az 10 dk anlatti. Savmak istese 10 dk anlatmak yerine 1 dk da onaylayip gonderirdi
-
@magduriibfli yani illa gidip 5 tane fotokopi için 5*35= 175 TL para mı verilecek? Acilen tekrar eski düzene dönmesi gerekiyor bu saçmalığın. Arkadaş, insanlar sınavlara girmiyor ücreti var diye, darphane gibi para basan noterler, işsiz adamdan tokatlayacakları üç kuruşun da peşine düşüyor. Ben böyle işe bir şey derim de, anlam bütünlüğünde kaymalara yol açar, bu nedenle akşam akşam saygınlığı koruyorum. Ayıp ama gerçekten çok ayıp. Bir de adamların işleri yoğunsa onay vermeye üşeniyorlar, neredeyse git başka noterde yaptır diyecekler, Kızılay, Konak, Karşıyaka, Taksim vs. denk gelen varsa yaşamıştır bu sıkıntıyı.
-
@Antimülakat hocam aklima geldi sunu da yazayim eksik kalmasin. Belgeyi universitenin kendisine verecekseniz anca o zaman asli gibidir onayini verebiliyolarmis oyle soyledi. Bence de sacmalik sonucta biz haksiz bisey istemiyoruz hangi uni mezunuysak o uni.den bu onayi almak kadar dogal ne olabilir ki. Insallah degisir ne diyelim...