3 HAZİRAN 2017 Hakimlik Sınavı
-
@aliveli evet katılıyorum. Keşke avukat/hukuk mezunu arkadaşlar da buna tepki gösterse. İktisat mezunuyum alakam yok sınavla ama çok rahatsız oldum ücretten
-
Bir hukukcu olarak hakkımızı aramamız gerektigini düsünüyorum. KPSS den daha az masraflı oldugu kesin fakat buna ragmen ne kadar fiyatı arttırabilirsek kar gözüyle bakılıyor. Gercekten yazık boyle bir fiyata mecbur bırakılmak.. Gecen aralıkta Adli- idari 120 tl iken simdi sadece adli sınavının 165 lira olmasına anlam veremiyorum. Nereye basvurulacaksa basvurmalıyız ve tepkimizi dile getirmeliyiz bence
-
kimler hazırlanıyor, nasıl hazırlanıyor arkadaşlar?
-
Askeri Yargı kısmındaki ayrıntıları çalışmaya gerek var mı? Yeni anayasa değişiklikleri bu sınavı etkileyecek mi? Nasıl yapıyorsunuz? Yardımcı olabilecek var mı? Sırf bu yüzden Anayasa ve İdareyi sona bıraktım
-
@manifatura1 askeri yargı ve askeri yüksek idare mahkemesi komple kalktı. Hemen yürürlüğe giriyor. İyukta ki bölümü çiz üstünü. Anayasa da ki kısımları sil. Hsyk 10 üye 2 daire şeklinde hemen yürürlüğe giriyor.(30 gün içinde )
(3) Cb
(7)TBMM seçiyor .
Diğer tüm maddeler 2019 TBMM ve Cb seçimlerinden sonra yürürlüğe girdiğinden . Parlamenter sistem 2019 a kadar devam ediyor. -
@manifatura1 idare hukukunu ilgilendiren anayasa hükümleri 2019 da yürürlüğe girdiğinden dolayı idare hukukuda değişmiyor. Değişenler belli ohal kararmaleri felan . Cumhurbaskaninin görevleri bakanlar kurulunun görevleri merkezi idari teşkilat hala ayni. Bunlarin değişmesi için anayasal metin değişmeli.
-
Arkadaslar ben soru kitabi icin justice almistim aralik sinavi icin ama tam manasiyla çözdüm diyemem zamanim kalmamisti. Sizce konsensus almali miyim yine de ? Idari hakimlik icin soruyorum.
-
@Alchemist hiç gerek yok . Çok boş bir kitap . Aldigima pişmanım . Alt yapısı olmayana gerekli bilgi sahibi olmayana kitap baş yapıt gibi geliyor . Konu konu sorular açıklamalar uzun felan . Halbuki bilgi sahibi olunca kitabın ne kadar kendini tekrar ettiğini soru kalıplarının hep döngü içinde olduğunu anlıyorsun .
-
..........
-
@Alchemist ayrıca sorular konu sıralamasına göre gidiyor güzel yanlari da var fakat kendi kendini tekrar ediyor . Seni bir yerden alıp diğer bir yere götürmüyor . Birşeyler öğretiyor ve öğrendiğini tekrar ediyosun . Halbuki osym bunu hiç sevmez bilirsin . Bu aralıkta sınava girdim hani nerdeydi o tip sorular . Bambaşka idare bambaşka medeni çok farkliydi sınav. Hersene de öyle oluyor zaten.
-
@Alchemist işte dediğim gibi ne kadar COK bilgin varsa elinde ki kitabı yorumlama gücün artıyor . Bak ben themisin setlerine giristim . Neler anlatıyor be diyorum kendi kendime . Hukuk bildiğimi sanıyormusum meğer ....
-
.........
-
@Alchemist bana sorarsan bütün dersler çok önemli ...
Osym en iyi oldugun alani kasarsa yapisip kaldiginda anlıyorsun asıl gerçeği.
Konuların özlerini benimsemeden bu is olmaz . -
........
-
@Alchemist Ayrica kitap okuma - analiz ve yorum gücü zayıf kalmış bir ulkeyiz.
Türkiye'de kitap okuma oranı olarak Avrupa ülkelerinde sıralamada bile yerimiz olmucak nerdeyse.
Yani şunu demek istiyorum . Konu kitaplarının içinde soru bankalarından daha güzel şeyler var . Bol soru çözmek piskolojiyi rahTlatan birşey başka bisi değil. Okumaktan korkan bir neslimiz var ne yazikki yanlış anlaşılmasın lütfen.
580 sayfalık medeni usul hukuku kitabını okumak bir yük geliyor öğrencilere. Zaman kaybı olarak değerlendiriliyor. Onun yerine bol soru cozerim diyor . Daha en başında kaybediyor . 2-3 defa o kitabı okuyunca soru hazırlayıcı oluyor beynin. İstediği soru tarzı gelsin gülüp geciyosun... Bu daha güzel bence .. -
........
-
@Alchemist Ozetin özeti olsa onu isteyen muhakkak olur diyorum
Bu arada konsensusu sana alma diyemem .
Senin hukuk bilgini bilmiyorum ki ....
Aklında bir soru kalmışsa konsensusla ilgili detaya kadar söyleerim. -
.........
-
@Alchemist olur .. bekliyorum.
-
Arkadaşlar güz döneminde yapılacak sınav ne zaman olacak bir duyumu olan var mı? Bir arkadaşım eylülde olacakmış dedi de, eylül çok erken oluyor, henüz mezun değilim. Şimdiden çalışmaya başlamalı mıyım?