Adli hakimlik sınavı 2018 aralık
-
Adli yargı hakimliği sınav başvurusu için adliyeye gitmiyoruz değil mi? ÖSYM aday işlemleri ve para yatırma yeterli oluyor sanırım.
-
Başvuru sadece internet üzerinden değil mi bir değişiklik yok?
-
@evandro, içinde söyledi: Adli hakimlik sınavı 2018 aralık
Başvuru sadece internet üzerinden değil mi bir değişiklik yok?
Avukatlıktan (5 yılı doldurmuş) bu sınava geçiş yapacaklar için Adalet Bakanlığına ayriyeten bildirim koşulu var diye hatırlıyorum. Mezunlara yönelik herhangi bir ek koşul yok sadece başvuru ve ödeme yapılıyor o da ÖSYM sitesinden.
-
@evandro bende not var hocam tablolu ticaret hukuku notu. İsteyen varsa özelden e mail atsın diğer notlarla beraber yollarım inşAllah..
-
@mehmetemir hocam senin hakkın ödenmez
-
@evandro estağfurullah hocam elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz hakkını helal et baya geç gördüm adlı yargı sayfasına pek bakamıyorum. Daha çok idari yargı sayfasındayım.
-
İcra iflasa 3 kaynaktan çalışıp üçünün birbiri ile çakışıp en sonunda doğru yolu kanunda bulmak. En nefret edilesi anlaşılmaz kanuna mecbur kalmak. Kanun okuyalım okutalım arkadaşlar
-
@hegia-sophia bahsi geçen ders icra iflas ise hiç bir zaman netlik mümkün değil. Ezberlemeye devam
-
@kml en azından doğru şeyi ezberleyebilsek yine sıkıntı değil
-
@hegia-sophia yarısını sürelerden sorarlar hocam.
-
@kml orası kesin tutup itirazın geçici ile kesin kaldırılması arasındaki farkı sormazlar sanırım çünkü orada mantığımıza yatan hususlar söz konusu. Nerede ezber orada soru
-
Avukatlardan alınan hakimlik sınav soruları ile normal mezun olanların hakimlik sınav soruları farklı mı oluyor? Aynı sorular sorulmuyor mu?
-
@antimülakat farklı oluyor avukatlıktan geçenlere daha uygulamaya dönük sorular soruluyor. Bir de hakimliğe geçişte çok talep olmadığı için barajı aşmalarını teşvik amacıyla daha kolay soruyorlar.
-
@kml eyvallah hocam anlaşılan avukatlıktan geçenlerin kazanması için epey çaba sarf ediliyor. Tabi uygulamayı da bilen kişilerin hakim/savcı olması daha avantaj yaratan bir durum. Mesleki tecrübe açısından düşünecek olursak.
-
Arkadaşlar hayırlı geceler, adli yargı başlığına kimse yazmıyor siz idari yargıya mutlaka bakın orası çok aktif. Monopol borçlar özelden çıkardığım kendi notlarım umarım faydası olur:
https://drive.google.com/open?id=19T0VTkPY6Uh-4hMutJ_CVl7svCqxFmB6
-
@mehmetemir teşekkürler
-
@kml hocam idari yargı grubunu takip ediyorsanız oraya bir sürü not attım ulaşamazsanız buraya da atarım
-
Geçen yıl, 2017 adli hakimlik soruları
https://yadi.sk/i/CGBfxXGr3Rf -
@kml hocam baglatiyi açmadı ama bu problem yok demi ?
-
@su-i-generist kontrol edeyim tekrar.