Avrupa Birliği'ne ne zaman üye olacağız?
-
Bu konuda fikri olan var mı?
-
@החוק-החוקתי Dağılmazsa hiçbir zaman.
-
@antimülakat hocam benim de ilk aklima dagilirsa o zaman gelmisti
-
Ab'yi değil Ab'ye üye olma ihtimalini seviyoruz biz.
-
Biz girene kadar AB kalmıcak bu gidişle
-
Çok klişe olacak ama ingiltere ab den ayrılmak için 50 milyar siterlin yani 63 milyar doları dahada anlayacağımız dille söylersek 338 milyar tl yi niye ödemeyi kabul etti. Elbette bunun altında siyasi, ekonomik, tarihi vs birçok etken var.. Ama hepimizin bildiği bir ifadeyle "diğer şartlar sabitken" ab ye girmek neden bu kadar cazip. Dünyada üçüncü dünya ülkelerinin aynısı avrupa birliğinde üçüncü avrupa ülkeleri var bunlar gerçekten ab ye üye ama hala aşağılık muamelesi görüyorlar. Zannımca avrupanın kendisine dahi ideal bir yaşam sunması ütopya. Kaldı ki bize :).. Ama herşey tartışmaya açıktır..mühim olan fikirlerin alışverişi.
-
@lamarjinal shengen bölgesine alsınlar gerisine gerek yok
-
@generalgeneral bize tam tersini yaparlar abye üye yapıp vize dışı bırakırlar ahaha
-
Hic bir zaman gerceklesmeyecegini dusunuyorum. Asla uyuşamayız. Onlar bizden biz onlardan cok farkliyiz. Gercekci olup kendi yolumuza bakalim. Acaba sunun yanina yanassam bana ne verir vs. hesaplar yapmak yerine aklimizi kendi icimizde barismaya, ayni ulkenin vatandasi oldugumuzu hatirlamaya, kamplasmalari kutuplasmalari sonsuza kadar bir kenara birakmaya yorsak. Ab'ye uye olmak umrumda degil. Tek dilegim su guzel ulkedeki guzel insanlarin kardes olduklarini hatirlamalari, birtakim faktorlerin gazina gelerek amacsiz kavgalara tutusmadan bariscil bir sekilde yasadiklari gunu gormektir. O gune ulasirsak eger iste o zaman baska hic birseye ihtiyacimiz olmayacak.
-
@generalgeneral şu an ab iktisadi birleşme türlerinden en ilerisi olan "ekonomik birleşme" yi yaşıyor diye biliyoruz bunun bir tık ötesi siyasi adımdır yani federe birliktir. Ama durum göründüğü gibi değil maalesef mesala ingiltere romanyaya dilediği gibi işci göçü kotası koyabiliyor, bu değil ekonomik birleşmeye ortak pazar ilkelerine bile aykırı bir hareket ama ab nin güçlü ekonomileri diledigini yapabiliyor. Kaldiki romanya 2007 den beri ab ye üye ama schengen bölgesine dahil değil..bu sayıları artirabiliriz (bulgaristan hirvatistan irlanda vs ). Ama hocam schengen vizesi benimde çok işime gelirdi. Avrupada bütün ülkeleri seyahat etmek küçüklük hayalim lakin :))
-
Gerçi irlanda kendisi schengen bölgesine girmeyi kabul etmiyor o ayrı mesele :))
-
@lamarjinal Bulgaristan schengen'e dahil değil mi? ben dahil diye biliyorum.
-
@lamarjinal 8 ülke 11 şehir gezdim Avrupada
ve bütün ülkelere tik atmak istiyorum o yüzden @abturkiyeyischengeneal -
@generalgeneral vize kalkar ama yine schengen e girmeyiz.
-
@josborne değil hocam. Ama yinede bakmak gerekir.
-
@lamarjinal evet değilmiş.
-
Avrupa Birliği için Ümit Özdağ ısrarla bir Hristiyan Birliği olduğunu ve Haçlı ruhunu diri tutmak adına oluşturulduğu anlatırdı derslerde. Tabi altyapısı ile birlikte. Bu anlamda da müslüman bir ülkenin AB'ye katılması AB'nin dağılmasına sebep olur derdi. Şimdi bakıyorum da gerçekten o tarihten bu tarihte belki 10 sene geçti, Türkiye'nin AB yolunda hiç yol katedemedigini görüyoruz. Sonra diyorsun ki gerçekçi olmak gerek. Bunlar Türkiye'yi AB'ye falan almaz.
-
Türkiye-AB ilişkileri: "bizimkisi bir aşk hikayesi" ...
-
@antimülakat hocam onlar AB'ye almaz eyvallah peki şu an insan hakları, basın özgürlüğü, demokrasi konularında uluslararası sıralamalara bakarsak neredeyiz? En azından devam eden bir müzakere süreci vardı ki müzakerelerin devam etmesinin AB açısından bir sakıncası da yoktu.
-
Mühim olan Avrupa Birliğine girmek değil. Önemli olan o seviyeye ulaşmak diye düşünüyorum. Yani Avrupa Birliğine girmeye çabaladığımız kadar. O seviyeye ulaşsak daha iyi olur. Ne ekonomik açıdan ne de sosyal açıdan Avrupa Birliği seviyesinde değiliz. Bunu görmek için sadece objektif bakmamız yeterli olur. Battı bitti dediğimiz Avrupanın ekonomik verilerine de baktığımız zaman arada dağlar kadar fark olduğunu da hemen görebiliriz.
Sonuç olarak siyasi nedenlerden dolayı zaten bizi Avrupa Birliğine almayacaklar. Bunu hissettiriyorlar ama biz öyle bir gelişelimki dostumuz da düşmanımız da desinki vay be Türkiye'ye bak son yıllarda nasılda atılım yaparak gelişti. Bakınız Çin son 20 yılda yaptığı atılımlarla dünyanın en büyük 2. ekonomisi oldu. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde ise dünyanın en büyük ekonomisi olacaktır.