Poşetlerin Paralı Olması
-
bu foruma yakışır sorgulama...toplan verginin hangi vade ile devlet hesabına gönderileceği ve oradan nasıl bir kamuoyu denetimi ile çevre için harcanacağı... vade uzadıkça firmalar faiz geliri elde edebilir mi? ya da cevre dışında bir yere bir karar ile kullanılabilir mi?
-
Hem fahiş fiyata satıyorlar, hem kalitesiz hem de üzerinde marka var. İlla paralı olacaksa gerçekten 25 kuruş etmeli ve üzerinde marka vs olmamalı. Ayrıca buna bir alternatif de sunmaları gerekirdi mağazaların ama böylesi onların da işine geliyor. En nihayetinde aldığım ürünün ambalajını ben düşünmemeliyim. Bu restoranda gidince sizden çatal bıçak tabak için para istemeleri - kuver denir mi tam olarak emin değilim- ama onu da reklamlı, plastik tabak çatal olarak getirmeleri gibi bir şey. Mevcut haliyle çok saçma. Çevresel bir katkısı olacağına da zerre inancım yok. Ayrıca vakti olanlar için https://www.theguardian.com/environment/2018/nov/13/the-plastic-backlash-whats-behind-our-sudden-rage-and-will-it-make-a-difference
-
Plastik poşete gelene kadar o kadar çok konu var ki... Eczanede de poşete para vermek bir acayip.Gelir kapısı oldu dükkanlara başka bir şeye de hizmet etmeyecek.Dayanıklı alışveriş çantaları da satılmaya başlanmış.
-
Paralı poşetler epey tepki çekmiş olmalıki çevre ve şehircilik bakanı açıklama yapmış derdimiz para değil çevre diye. Görünen o ki seçim öncesi pahalıya patlıyacak bu mesele. Eee garibanın partisi olmak kolay değil. Niyetin halis bile olsa sen o garibana anlatamazsın çevre için çoluğunun çocuğunun rızkını alıyom ben diye. Çevre kim lan benim çocuğum aç der adam sana. Umarım bu bir ders olurda akıllarına her eseni uygulamaktan vazgeçerler artık.
-
Avrupa’da bu sistem uzun yıllardır var ve çok faydalı olduğunu düşünüyorum eko sistem fayda, israfa son niteliğindedir. Bu yüzden geç kalınmış bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda bütçe kontrolünüde iyi sağlıyor. Gereksiz alışverişden kaçınmayı sağlıyor.