2019 İSKİ 463 Adet Memur Alım İlanı
-
iski içinde mi whatsap grubu var ? bi kişi bile yazmamış mülakat tecrübesini.
-
İl dışından gelecek arkadaşlara tavsiyem Nurtepe Mahallesi'nde konaklama yapmaları .hem diğer semtlere göre fiyat iyi hem de genel müdürlüğe konum olarak yakındır
-
mülakata girenler bilgi verebilir misiniz? Direkt soruları söyleyin denilmiyor dikkat, bilgi isteniyor?
-
8:30 da olan mülakat yaklaşık ne zaman başlıyor ve azıcık da olsa mülakatlar hk bilgi verebilecek birisi yok mu ??
-
@haticeaydinn sizin ne zamandı mülakat ?
-
@hoffafd 15 ocak , saat 8:30 hocam
-
@haticeaydinn hangi kod hocam. 26 sında da benim olacak buradan biraz ortam hakkında vs Bilgi verirseniz sevinirim
-
@garam 39.kategori. Elbette veririm.
-
@haticeaydinn benim de 15 ocak ama 41. ilan , bunlar herkesi toplayıp tek tek çağıracaklarsa mülakat çok uzun sürer
-
Erkek adayların sakal kesmesi icap eder mi acaba
-
Arkadaşlar, mülakata giren arkadaşlar mülakatın nasıl olduğu hakkında bilgi verebilir mi? 8.30'da diyor, ama akşama kadar sürüyor mu acaba mülakat? Tek tek mi alıyorlar sınava yoksa grup grup mu? Aynı gün öğlen yüksek lisans sınavım var. Ona göre sınava çalışacağım. Cevap verirseniz memnun olurum.
-
@ysgnd5 Ben de akşam 7 uçağına bilet aldım . 8:30 da olan mülakatın öğlen bitmesi gerekir normalde . Dönen olursa bende çok sevineceğim
-
Ben henüz mülakata girmedim ancak başka bir forumda birkaç gün önceki mükakatın gece 12de bittiğini yazanlar olmuştu. Kişi sayısı çok olunca ve bir günde iki farklı grubu çağırdıkları için iş bayağı uzuyor demek ki. Ayrıca listenin sonlarına doğru olanlara İski’den mülakat saatlerinin öğleden sonraya alındığını bildiren mesaj gelmiş. Kesin olmamakla birlikte mülakatın uzun sürebileceğini göz önüne almakta fayda var.
-
@haticeaydinn hocam nasıl geçti ? Çok uzun sürüyor mu
-
@garam Merhaba. Arkadaşlar mülakatlar gece 12 ye kadar sürüyormuş, ben listede 4.sıradaydım sabah 9:30 gibi girdim. Ordaki memur arkadaşlar çok ilgili ortam güzel, sorular hakkında yorum yapamayacagım anayasa çalışın diyorum sadece
-
Merhaba arkadaşlar mülakatlar hakkında çok bir şey yazılmıyor ben anlatayım biraz. Sabah 8 buçukta başlıyor mülakatlar ama listedeki durumunuza göre öğleden sonraya kalacak gibiyseniz öncesinden mesaj atıp dörtte gelmenizi istiyorlar. Nitekim ben dörtte çağrıldım ama mülakattan çıktığımda saat 9 buçuktu. Gerçek anlamda oturup beklemekten helak olduk. Her kişinin mülakatı 8-10 dakika kadar sürüyor. Erkekler genelde takım elbiseliydi, kadınlarda ise neredeyse yarı yarıya resmi ve sivil kıyafetler gördüm.
İsmimi söylediklerinde belgelerimi alıp kontrol ettiler, beş dakika sonra da komisyonun önüne çıktım. Komisyonda 4 kişi vardı. Önce kendimi tanıttım birkaç dakika konuşma buradan ilerledi. Ailem, okul hayatım, yaptığım stajlar şeklinde. Asıl bombardıman sonra başladı. İlanda belirttikleri dört konudan (anayasa, dmk, inkılap tarihi, mahalli idareler kanunu) mesela mahalli idareler konusunda Osmanlı’da sadrazamın mahalli idarelerden sorumlu yardımcısı(?) ya da kolu kimdir gibi bir soru soruldu, soruyu dahi tam hatırlamıyorum. Anayasa kaç maddedir, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının düşürülmesiyle alakalı bir soru, DMK’dan da disiplin cezası verilen memurun savunması sonrası işleyen süreç nasıl olur diye bir soru geldi. Tarih sorusunu hatırlayamıyorum ne sordular diye. Hatırlayamadığım birkaç soru daha var. İlk devlet mülakatı tecrübemdi ve çok da iyi geçtiğini söyleyemem. Gerçekten zorladılar. Benden önce çıkan arkadaşlar da çok mutlu değildi. Artık bu saatten sonrası beklemek, hayırlısı neyse o olsun.
-
bu kadar uzun süren bir mülakat daha önce görmedim, 16.00 da çağrıldım 23.45'te mülakata girebildim, hem komisyon hem ben tükenmiştik resmen, daha da kötüsü benden sonrada 10 15 kişi filan vardı, onların gece kaça kadar sürdü, tahmin etmek bile istemiyorum.
-
Arkadaşlar bende dün girdim mülakata. Eger sormak istedigniz bir sey varsa elimden geldigince cevaplarim
-
Merhabalar , bende sınava girene kadar aklımda çok fazla soru işareti olduğu için sizleri aydınlatmak istiyorum. Mülakatlar belirtildiği gibi 8.30 ta başlıyor ve öğleden sonraya kalacaksa sıranız bir önceki gün mesaj alıyorsunuz buna dair. Ben yine de İk yı aradım ve teyit ettim emin olamadığım için . Sıranızı beklerken size yardımcı olan insanlar inanılmaz sevimli kişiler , mülakata girmeden önce insanı rahatlatmaya çalışıyorlar. Sınıfta sıranızı beklerken form dolduruyorsunuz ve başvuru belgesi ile birlikte masadaki görevli sizden alıyor onu. Kimliğinizi de veriyorsunuz kendisine . Mülakatlara gelince genelde 10-15 dakika arası sürüyor. Odada 4 kişi var ve her biri bize verilen konulardan farklı alanlarda soru soruyor ; mesela biri anayasadan soruyorsa diğeri devlet memurları kanundan soruyor.
Öncelikle kendinizi tanıtmanız isteniyor , heyecanınızdan ötürü eksik kalan, belirtmeyi unuttuğunuz detaylar ile ilgili size soru yöneltiyorlar. Üniversitede nerede kaldığınız ve neden orada kaldığınıza dair de sorular geliyor.Bana neden akademisyenlik düşünmedin , bu anlamda nerelere başvurdun , süreç nasıl ilerledi , ne tip sorular yöneltildi şeklinde bir soru sordu. Stk lar hakkında ne düşüncelerini paylaşır mısın , yer aldın mı şeklinde bir soru yöneltti. Bunun dışında Osmanlının son dönemi edebiyatı , fatih in mahlası , milletvekili dokunulmazlığı ile ilgili uzunca bir madde okudu ama saat 10 olmuştu ve beynim almadı artık zaten. Yani anlamadım dahi tam olarak 657 de görevden uzaklaştırmaya kim yetkilidir , kadınlara verilen haklar ve yılları , çevre temizlik vergisinin ne zaman yürürlüğe girdiği şeklinde sorular geldi , şuan hala hatırlayamadıklarım da var.Bunu haricinde ise bir metin verildi ve çevirmem istendi. Yani genel anlamda beni zorladı denebilir. Benden önce çıkan arkadaşlardan da benzer şekilde duyumlar aldım. Bu kadar geç saate kalmakta genel anlamda herkesi zorladı .
Dönüş bileti almamanız faydanıza olur. Eksik bir kısım kaldıysa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Umarım herkes için hayırlısı olur. Sınava girecek arkadaşlara başarılar. -
@paprika geçmiş olun inşallah başarılı olursunuz mülakatınız güzel geçmiş anladığım kadarıyla.