Sosyal Anksiyete Bozukluğu ve Antidepresanlar
-
Yaklaşık 8 yıldır bu hastalıkla cebelleşiyorum. Bu 8 yılda, 3-4 dönem devlet hastanelerindeki psikologlara gidip ilaç tedavisi aldım. Zaman zaman işe yarasa da ilaçları bırakınca yine aynı noktaya döndüm. Bu hastalığın bendeki en büyük etkisi, topluluk önünde konuşurken veya bir şey okurken sesimin titremesi. Fakat öyle alelade bir titreme değil, zangır zangır titriyor resmen. A grubundan 85-86 civarında bir puanım var ama herhangi bir mülakatta bu durum en büyük kabusum olacak. İlaç tedavisi yerine keşke en başından özel bir terapiste gitseydim diye düşünüyorum. Bu hastalık yüzünden kendi kapasitemi kullanamıyorum resmen. Bu konu hakkında herhangi bir tavsiye verebilecek var mı? Dediğim gibi 85-86 puanım var ama bu puanı almak benim için zor değildi asıl korkum mülakat. Bir de son olarak; en son Selectra ve Dideral kullanmıştım ama bıraktıktan sonra yan etki olarak; en basit şeyleri bile zaman zaman hatırlayamadığımı gördüm. Bir futbolcu, bir şarkı, bir dizi ismi gibi. Selectra kullanıp böyle bir yan etki gören var mıdır?
-
Dideral yüksek tansiyon için kullanılan bir ilaç fakat stresli insanlara da doktorlar çerez gibi yazıyor. İnsanlar da kullanıp rahatlayınca bunu birşey sanıyorlar halbuki uzun vadede kronik çarpıntıya dahi neden olabilir. Şikayetiniz topluluk önünde konuşamamak şikayetinden ibaretse bu denli ağır ilaçlar kullanmanız üzücü. Ama sıkıntı etmeyin. Ciddi bir psikiyatrik sorununuz yoksa bu ilaçları doktor gözetiminde azaltıp bırakmanızı tavsiye ederim. Bu süreçte kolay olmuyor maalesef. Yine de geleceğiniz için bu önemli. Bir noktadan sonra da İbrahim Saraçoğlu kürlerini deneyebilirsiniz, ben bazı kürlerinin faydasını hakikaten gördüm Alman ekolünden geliyor sonuçta. Kolaylıklar
-
@bulbasaur yan etki olarak unutma veya hatırlamam görülmez demek kesin bir ifade olur. Ancak unutma sebebiniz başka olabilir yani yaşadığınız sorunlar dikkatinizi dağıttığı için hatırlamıyor olma ihtimaliniz de var.
-
Durumunuza üzüldüm ancak bunu hastalık olarak görmenize daha cok üzüldüm. Insan daha önce topluluğa hitap eden bir konuşma yapmadıysa sesi titrer vücudu titrer terler avuçlarından resmen sular akar. Tabii bu kosiden kisiye degisir. Hayatimda ilk topluluk onunde konusmam universitede zorunlu sunum yapmamdi ve sesimle vucudum adeta ritm tutuyordu zangir zangir. Daha sonra y.lisans mulakati geldi ve onumdeki masayi titrettim adeta. Hocalarun da dikkatini cekti bu yemeyiz korkma dediler sira kamu mulakatlarina geldi kaymakamlikta heyecandan dilimi yuttum ilk kamu mulakatimdi. Digerlerinde ise artik alismistim ölum yok ya diyerek girdim derin nefes ve besmele eşliğinde. Cıktıgımda gayet iyiydim dedim ne bi tutulma ne titreme. Heyecan tavandi tabi ki ama demek istedigim her sey psikolojikti ve bunu ne ilac dizeltir ne de psikolog. Bu korkunu ancak sen ve yasadigin deneyimlerin duzeltir. Bana gore dr.larin sana koydugu hastaliklardan birine sahip degilsin aksine gayet sagliklisin. Onerim ise aynada konus arkadaslarina ailene konus kendini tanit kismini ezberle ve duraksamadan konus zaten gerisi daha sonrasinda geliyor. Ama ben hsstayim hastaligim bu dersen inan bana her basarisizliginin bahanesi bu olur. Yadirgamiyorum sakin yanlis anlama beni. Sadece sunu soyluyorum herkes senin gibi inan ki.. farkimiz sen doktora gittin ve bu durumuna tibbi bir isim koydu dr. Tekrar soyluyorum sen hasta degilsin
-
Geçmiş olsun hocam. Böyle bir hastalık olabileceğini düşünmemiştim hiç. Benzer sorunları ben de yaşıyorum. Genelde bunları kendi mallığıma ve bilmemenin getirdiği özgüven eksikliğine bağlıyordum. Bi’ ara doktora neyin uğrayayım belki kafayı güzel yapan bir şeyler yazarlar.
-
geçmiş olsun. İçerisinde bulunduğunuz durum literatürde hastalık olarak yer almamaktadır kendinizi böyle tanımlayarak kendinizi üzmeyin lütfen.