SMMM
-
2018 maliye mezunuyum.Kpss ye girdim çıktım puanım da güzel ama sınavlar açılmadığı için boş boş beklemekteyim herkes gibi.Artık bi yerden başlamak istiyorum.Smmm yi önerir misiniz arkadaşlar kararsız kaldım
-
Büyükşehirlerde biraz çevreniz vs varsa rahatıkla para kazanabileceğiniz bir meslek olduğu söylenebilir. Bir çok SMMM kısa sürede siyasete vs atılacak kadar para kazanıp işlerini yürütebiliyor.
-
Büyükşehirde kalmıyorum ama çevre edinmek adına büyükşehirde İstanbul mesela oraya gidip staja orda başlamayı düşünüyorum.Ama ne kadar para verirler orasını bilmiyorum o aklımı kurcalıyor
-
@mrkorkmaz1 başta çok düşük paralar veriyorlar hocam, deneyip bir iki tanıdığım vardı. Çalıştığınız yerin insafına kalmış birazda.
-
Hocam şahsi görüşüm olarak eğer ki durumunuz el veriyorsa maaşı çok çok sonraki aşamalara atın. Çünkü maalesef ki çoğu mali müşavir iş öğretmiyor. İş öğreten birini bulursanız dört elle sarılın. Staj döneminde ne öğrenirseniz kâr. Staj sonrası ilk yıllar zorlu geçiyor ama 10 yıl içinde rahata eriyorsun diyorlar.
-
@kartel06 3 Büyükşehir dışında peki bu durum geçerli mi
-
@arideni mükellef sayısına ve büyüklüğüne göre bakmak lazım ama genellikle geçerli.
-
@kartel06 Mersindeyim hocam daha yeni başladım mükellef sayısı olarak bilmiyorum ne kadar olur bu tarz şehirlerde böyle bir fırsat mümkün mü yoksa 3 büyükşehirde olmak mı gerek
-
@arideni Mersin'de mükellef olması lazım, liman vs de var. Sanayisi çok gelişmiş olmasa bile ticareti yüksek iş potansiyeli vardır diye düşünüyorum.
-
@kartel06 Yani olduğum yerde maliyeye giderken falan stajyer arkadaşlarla konuşurken belirli bir sayıda mükellefleri var smmmlerin gelecek açısından yeni başladığım için doğru mu yanlış mi yaptım bilmiyorum mesleki anlamda ilgimi çeken bir meslek ama karşılık kısmı düşündürdü sadece
-
-
Ben smmm stajyeriyim 5 aylik. 5 ay bi yerde sigortam dahi cebimden cikarak calistim..3 gun once sigorta arti 1200 lira maas alabilecegim bir yere gectim.eve yurume mesafesi olmasi da cabasi oldu.. Ilk staj yerimde ogreniyorum sandim ama surekli fatura islettiklerini diger mevzulari ogretme konusunda oyaladiklarini dusundum.cunku ogretirlerde gidecegimi dusunuyorlardi.3 gundur calistigim yerde daha hizli gidildigino farkettim..sonucta adam size para veriyor.belli bir maliyetiniz var ona.bu yuzden de ne kadar hizli isi ogrenip yuku ustunden alirsaniz o kadar iyi...eski is yerimde 2 yillik calisan gecici yapamazken burda bana 2 ay sonra yapacaksin diyorlar.bu yuzden bence maas alinan yerde staj yapmak daha iyi ogretiyor.her ise girismek zorundasiniz.bu da sizi pisiriyor.meslegi ben de tavsiye ederim ama sunu bilin ki staj donemi maddi manevi cok sancili...hepimiz en az 25 yasinda insanlariz ve orda bizden cok daha kucuk ama zehir gibi is bilen ticaret liselisi cikislilardan is ogreniyoruz.kucumsemiyorum aksine takdir ediyorum zira adamlar cocuk yasta orayi yalayip yutmuslar artik meslegi.bizlerse hayatin gercek yuzunu gormemis.ders calismakla omur gecirmis sinavmatik insanlariz genel olarak.haliyle bu aci gercek vuruyor yuze.
Bizim tek avantajimiz staj sinavini cok rahat kazaniyor olusumuz.onlar ise tus sinavi gibi imkansiz gozuyle bakiyorlar..
Maddi acidan bakarsak
meslege girdiniz mi cikamiyorsunuz.dosya parasi stajyer egitim ucretleri tezsizle staji kisaltmak isterseniz bir de okul ucreti..yani girmesi de geri donmesi de maliyetli.bu yuzden bence dosya actirmadan evvel en az bi 3 4 ay bi smmm nin yaninda bedava calisilmali.meslek hala cazip geliyorsa dosya actirilmali.