Milli Kütüphane Yemek sorunu
-
Herkese hayırlı akşamlar hayırlı ramazanlar arkadaşlar. Sınav dönemine girdiğimiz şu zamanlarda günümüzün neredeyse tamamı milli kütüphanede geçiyor. Ankara dışından geldiğim için ve kaldığım yerin de milli kütüphaneye uzak olması sebebiyle yemek ihtiyacımı kütüphane civarındaki yerlerde karşılamak zorundayım. Buralar hakkında fazla bilgim olmadığı için sizlere danışmak istedim. Kütüphaneye yakın civarda uygun fiyatlı -öğrenci işi- nerelerde yemek yiyebiliriz? Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.Muhakkak ki aramızda fikri olan milli kütüphanenin müdavimlerinden birçok arkadaşımız vardır.
-
@kızıl-elma hala aktif olarak çalışıyor mu bilmiyorum ama yol üzerinde halk ekmek var bir de 7. Cadde üzerinde girişte taksi durağının orada iç kısımda bir yer vardı uygun olarak.Bir hosta var 7. Cadde de hocam
-
@kızıl-elma başkan
Ulaştırma mıydı
Tam hatırlayamadım
Oradaki bakanlıkların birinde öğle arası yemekhanede öğrenciler yiyebiliyor diye duydum
Öyle değilse bile
Gir bitanesine ben bırda yemekhaneden yararlanmak istiyorum de
Yok derlerse topla senin gibi birkaç arkadaşı verin ilgili daire başkanlığına dilekçeyi
Bastırın biraz -
@kızıl-elma hocam Ulaştırma Bakanlığı'nın yemekhanesi var öğle yemeği için. Bunun dışında Halk Ekmek'de simit, börek vs var.Etrafta bolca yeme içme yeri var. Fakat öğle yemeği icin en uygunu bakanlık yemekhanesi.
-
@kaymakam halk ekmek aynen devam hocam.
-
Sağolun arkadaşlar, akşam yemeği için sorsam peki? Çünkü bakanlık sadece öğlen veriyormuş bildiğim kadarıyla. Halk ekmek aynen devam
-
@kızıl-elma milli kütüphanenin karşısında biraz arkada bi kurumun misafirhanesi var. Orda akşam yemeğide veriliyor
Orayla görüşebilirsin kurumun adını unuttum ama:) -
@kızıl-elma Hosta'da tavuk dürüm ya da yakınlarda çiğ köfte en iyisi aslında evde birşeyler hazırlayıp götürmek.
-
@onuktekin hocam yurtta kaldığımız için öyle bir alternatifimiz yok:) Diğer yerler için de ateş pahası diyebilirim bu civardaki.
-
@sınavuzmanyrd oraya bir uğramak gerek hocam:)
-
@kızıl-elma benim kuzen biliyor sordum kurumun adını cevap gelince yazarım
-
@kızıl-elma Bence de pahalı hocam. Bi çare üretilir ama. Sandviç ekmeği, fıstık ezmesi,cikolata,kasar peyniri,salam,ton balığı konservesi, başka konserveler vs alın atın dolaba. Günlük sandviç yapın. Elma vs meyve de alıp günlük atın çantaya. Bi çare bulunur yani
-
@onuktekin illa ki bulunur dostum ben buralarda yeni olduğum için sorayım dedim sizlere çevre ile alakalı bildiğiniz yerler hakkında
-
@kızıl-elma Milli Kütüphane iyi de çevresi kötü :)) Başlık yukarda kalsın diye bahsedeyim:
Önceden kantin vardı. Fiyatları çok uygundu. Tam öğrenciye uygundu o zaman. Sonra kapitalizmin uşağı Simitçi geldi. Simitçi gelmesiyle kısa molalar yarım saate çıktı millet dışardan atıştırmaya çıktı bu sayede. Üstelik çayları kahveleri de kötü. Otomatlar geldi. Çamur gibi kahve kokan poşette sandviçle. Şimdi gitti kapitalizmin uşağı ama boş kaldı aşağısı. İnşallah orayı halk dostu bir kantin yaparlar da rahatlarız. -
@onuktekin virgül çok güzel bir şey. Keşke kullansaymışım biraz
-
@kızıl-elma ulaştırma bakanlığı evet yemekleri de güzel ama halk ekmeğin halk böreği ya da tereyağlı simiti de özlemedim değil doğrusu he bir re kuru üzümlü tatlı bi ekmeği vardı öğleden alıp onu çay ile akşam yemeği niyetine yiyordum bende
-
@onuktekin sanırım yeni bir mekan açılmayacak artık alt kata, şimdiye kadar açılması gerekti diye düşünüyorum. Sürekli işleyecek bir yer çünkü
-
@kaymakam siz de çevresinden nasibini alanlardansınız hocam o zaman:) hiç mi yoktur ya uygun fiyata ev yemeği vs yiyebileceğimiz bir yer.
-
@kızıl-elma hocam siz nereden geldiniz bilmiyorum ama bende Ankara’ya sınav için geldim ve yemek konusunda Ankara genelinde sıkıntılı olduğunu düşünüyorum
-
@kaymakam milli kütüphane civarı sıkıntılı olduğunu öğrendim ben de şehir dışından geldim hazırlık için.