Laptop Önerisi ve Laptop Fiyat Tavsiyesi
-
@antimülakat moonstar mı monster mı? Ben moonstar pc yok diye biliyorum.
-
@kartel06 ikincisi hocam. Yanlış yazmışım. Monster var mı bilginiz?
-
@antimülakat öyle böyle değil çok güzel laptopları var. Tabi fiyatları da buna göre ...
-
@kartel06 hocam 6.299 luk bir şey var alabilirim diye düşünüyorum. Hatta muhtemelen onu alacağım
-
9 yıl boyunca Asus kullandım gayet iyiydi. Ama yaklaşık bir ay kadar önce iki üç tane tuş çalışmadı bende hem klavyeyi hem de o tuşları söküp tekrar taktım bu sefer de sayı tuşları ve bir kaç tus daha gitti. Bilgisayarci da uzak olduğu için bulunduğum yerden ekran klavye ile idare ediyorum simdilik. Bilen biri varsa beni aydınlatabilir mi:)
-
@elisa evde düzelecek bir soruna benzemiyor
-
Dostlar monster notebook aldım. Çok memnunum, umarım uzunca süre bu kalitede kullanırım. Düşünen varsa oldukça iyi bir bilgisayar diye belirteyim.
-
İ life diye bi marka var bilen kullanan varmı acaba laptop
-
@smyy-drms Markadan ziyade Celeron işlemci kullanılmış ise uzak durun hocam.
-
Teknolojiye olan ilgimden ötürü birkaç tavsiyede bulunmak isterim. Standart bir ofis kullanımı ve web gezintisi için ihtiyaçları karşılayacak bir bilgisayar şu özelliklere sahip olmalı:
1- İşlemci en önemli bileşenimiz. Minimum İntel Core i5 veya Amd Ryzen 5 işlemci uzun yıllar ihtiyaçlarımızı karşılayacaktır.Son nesil olmalarında fayda var kullanım ömrünü uzatır. Ancak bütçemizi zorluyorsa Core i3 ve Ryzen 3 seviyesine düşebiliriz işlem kapasitesinden ötürü bir miktar yavaşlama olacaktır elbette.2- İkinci sırada depolama yer alıyor. Son dönemde gelişen teknoloji ile piyasaya çıkan Nvme SSD ler PCIe arabirimini kullanarak yüksek hızlarda okuma ve yazma imkanı sağlıyor.Çok hızlı bir bilgisayar için Nvme SSD tercih etmekte fayda var. Ancak maalesef fiyatları çok pahalı olduğundan bilgisayarın maliyetini arttırıyor. Bu durumda da imdadımıza Sata arabirimini kullanan ve Nvme SSD lere nazaran yavaş ancak standart bir mekanik diske nazaran kat kat hızlı Sata SSD ler yetişiyor. Bütçemiz izin vermiyorsa son çare olarak Sata SSD tercih etmeliyiz ve mekanik disklerden uzak durmalıyız.
3- Son önerim ekran hususunda olacak. Günümüzde halen 720p Hd ekranlı
bilgisayarlar satılmakta ancak göz sağlığımız ve seyir zevki açısından minimum 1080p FullHd ve geniş açıdan görüş imkanı tanıyan IPS teknolojisine sahip ekranlı bir bilgisayar tercih etmekte fayda var.Bu bileşenleri bir araya getiren bir bilgisayar esasen markası çok fark etmeksizin ihtiyaçlarımızı uzun yıllar boyunca karşılayacaktır .
Not: Oyun oynamak isteyen ve grafik işlem gücü gerektiren işlerle uğraşacak arkadaşlar için yazılmış bir tavsiye değildir.
-
4000-6000 TL fiyat aralığında öğrenciler için bilgisayar önerisi olan var mı arkadaşlar? Varsa tavsiyelerinizi alırım.
-
@MiraKar Umarım bulabilirsiniz dostum, dönemsel olarak piyasada stok sıkıntısı olabilir, pandemi ile başlayan süreçte ürün yelpazesinin azalması ve fiyatların aşırı derecede yükselmesi söz konusu oldu. İhtiyacınız olan özelliklerden hareketle bir araştırma/karşılaştırma yapabilirsiniz; hafıza, hız, ekran boyutu vs üzerinden ancak acil ihtiyacınız yoksa bir süre ertelemeniz daha iyi olabilir. Gerçi bu durumda da döviz kuru yüzünden yükselecek Ben birkaç ay önce asus aldım, günlük kullanım için. Sanıyorum o günden bugüne epey bir fiyat yükselmesi oldu.
-
@plansız evet hocam 8000'den aşağı bulunmuyor piyasada. Her şey daha da kötüye doğru gidiyor maalesef.
-
@MiraKar Sınırda bir önerim olabilir. Huawei Matebook D15. Fiyatı 6000 TL.Aliminyum gövdeli. İşlemcisi güçlü. Depolaması hızlı. Harici ekran kartı var. Hızlı bir bilgisayar. Öğrenci ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılar. Oyun dahi oynanabilir.
-
@MiraKar Durum biraz da şu aslında. Zaten teknolojik ürünleri ederinden pahalıya kullanıyorduk, şimdi yeni gerekçeler buldular ve tıpkı diğer bazı piyasalarda olduğu gibi -ikinci el araç- bunu fırsata çevirdiler, dolayısıyla insan iki ay önce alsa 2 bin lira daha ucuza alacağı bir alete bu kadar para vermek istemiyor, o yüzden acil değilse... dedim. Ama öyle bilinmez, belirsiz bir süreç ki iki ay sonra + 2 000 de olabilir.
-
@keynesinvarisi hocam onda kamera biraz sıkıntı diye duydum. Klavyeden çıkıyor kamera sanırım yanılmıyorsam.
-
@plansız evet hocam 1-2 ay sonra fiyatlar daha da uçacak diye düşünüyorum. Bir de online dersten dolayı herkes almış stoklarda çoğu ürün şuanlık yok bile.
-
@keynesinvarisi, içinde söyledi: Laptop Önerisi ve Laptop Fiyat Tavsiyesi
Huawei Matebook D15
6500 şe çıkmış bile fiyatı
-
Her şey gibi laptop fiyatları da tam iki katına çıktı